Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Mosadzny/hlinikovy vymenik k medennemu bloku

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Mosadzny/hlinikovy vymenik k medennemu bloku

Citace Původně odeslal šaman
    Tak tomu nerozumím. Proč nemáme zapomínat na "druhý kov"?
    Jak jsem psal, mám radiátor Al, Bloky Cu a ano, fitinky ocelové poniklované. A co z toho vyplývá? Nic. Podle mých dlouhodobých zkušeností z toho není třeba mít strach. Inhikor T + destilka spolehlivě zabraňují jakékoli degradaci součástí. Tebou zmiňovaný ac fluid je tedy zbytečný a jistě také méně praktický (nekoupíš ho v každé drogerii, je jistě dražší).
    Psal jsem svůj původní příspěvek právě proto, abych upozornil na to, že i při použití zcela dostupného a běžného prostředku lze dosáhnout (a to i na smíšené soustavě) velmi dobrých vlastností media a netřeba se pachtit za nějakými "zázračnými ac fluidy".
    ano, mas pravdu, ale ty jsi me nepochopil, ja to myslel tak, ze kazdy se boji pouziti napr. hliniku a medi soucasne, a pritom stejne ma v obehu dalsi kov, aniz by si to uvedomil, podstatne je zabranit elektrochemicke korozi, nezalezi na tom cim, ja pouzivam ac fluid, jen jsem zminil ze ho pouzivam a mam s nim dobre zkusenosti, nikomu ho prece nevnucuju, ani nerikam ze je nejlepsi nebo nejlevnejsi.
    s Inhikorem T zkusenost nemam, mozna ho i vyzkousim, naopak spatnou zkusenost mam treba s chladici smesi, kterou dodava innovatek nebo zalman, zalozenou na ethylen-glycolu, je mozne ze zabranuje korozi, ale me po nejake dobe zacala rozpoustet elox vevnitr radiatoru, i kdyz jsem ho pouzil presne v redicim pomeru s destilkou podle pokynu vyrobce.
    Naposledy upravil MegaKremilek; 01.08.2006 v 16:07.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Cim ofukovat vymenik ?
    Založil NazQul v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 08.10.2005, 09:59
  2. Neustale se zavzdusnuje vymenik
    Založil Miralis v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 22.01.2005, 01:15
  3. Výměník a case
    Založil Zdeno2K4 v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 11