Citace Původně odeslal Bigtrouble2006
Teplota procesoru je detekována naprosto spolehlivě jak v BIOSe, tak v aplikaci SpeedFan, pohybuje se v klidu kolem 45 stupňů a v zátěži max. do 55 stupňů (a to je měřeno v těchto extrémních vedrech).

Kondenzátory nejsou viditelně nijak poškozeny, dobře jsem si je prohlédl při výměně chladiče procesoru a neshledal jsem, že by byl některý z nich nafouklý či vyteklý.

Pravděpodobně vyzkouším vyměnit ten malý pasiv na čipsetu za nějakého obra, ale bojím se toho, že ten malý přilepený pasiv nesundám, popř. že při jeho sundávání poškodím čipset natolik, že se mi deska odebere do věčných lovišť křemíkového nebe.

Nemáte někdo zkušenosti se sundáváním pasivu z čipsetu, popř. je to vůbec technicky možné?
Existuje zaručený recept na bezpečné oddělení pasivu od čipsetu?
Ak to tam mas nalepene... Tak ten pasiv budes bud tocit, alebo ho podoberies opatrne srobovakom, ale bacha, srobovak musis vlozit medzi BGA chipset a chladic, nie medzi chladic a dosku! Lebo potom fakt urves ten chipset Najlepsie je to asi odtocit - musis ale fakt zakrutit, pretoze niekedy su tam silne lepidla... Ale neboj sa pouzit hrubu silu