Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Mosadzny/hlinikovy vymenik k medennemu bloku

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    304

Standardní Re: Mosadzny/hlinikovy vymenik k medennemu bloku

Jen dodam a priklonim se k nazoru samana - dobry je zmineny Inhicor-T. Prodava se v litrovem baleni za cca 100,- Kc http://www.nejlepsiceny.cz/renovacni...inhicor-t.html

Cela lahev tedy vydrzi opravdu dlouho, mozna je toho az zbytecne moc
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

Citace Původně odeslal MV
    Jen dodam a priklonim se k nazoru samana - dobry je zmineny Inhicor-T. Prodava se v litrovem baleni za cca 100,- Kc http://www.nejlepsiceny.cz/renovacni...inhicor-t.html

Cela lahev tedy vydrzi opravdu dlouho, mozna je toho az zbytecne moc
    nezapomeňte ale na jednu věc! ve vašem okruhu je pravděpodobně druhý kov, aniž si to uvědomujete, např. nikl na fittinkách se časem uvolňuje, a způsobuje také elektrochemickou korozi, já to vyřešil použitím plastových fittinek od festa a současně použitím antikorozního ac fluidu.

Citace Původně odeslal MegaKremilek
    nezapomeňte ale na jednu věc! ve vašem okruhu je pravděpodobně druhý kov, aniž si to uvědomujete, např. nikl na fittinkách se časem uvolňuje, a způsobuje také elektrochemickou korozi, já to vyřešil použitím plastových fittinek od festa a současně použitím antikorozního ac fluidu.
    Tak tomu nerozumím. Proč nemáme zapomínat na "druhý kov"?
    Jak jsem psal, mám radiátor Al, Bloky Cu a ano, fitinky ocelové poniklované. A co z toho vyplývá? Nic. Podle mých dlouhodobých zkušeností z toho není třeba mít strach. Inhikor T + destilka spolehlivě zabraňují jakékoli degradaci součástí. Tebou zmiňovaný ac fluid je tedy zbytečný a jistě také méně praktický (nekoupíš ho v každé drogerii, je jistě dražší).
    Psal jsem svůj původní příspěvek právě proto, abych upozornil na to, že i při použití zcela dostupného a běžného prostředku lze dosáhnout (a to i na smíšené soustavě) velmi dobrých vlastností media a netřeba se pachtit za nějakými "zázračnými ac fluidy".
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Citace Původně odeslal šaman
    Tak tomu nerozumím. Proč nemáme zapomínat na "druhý kov"?
    Jak jsem psal, mám radiátor Al, Bloky Cu a ano, fitinky ocelové poniklované. A co z toho vyplývá? Nic. Podle mých dlouhodobých zkušeností z toho není třeba mít strach. Inhikor T + destilka spolehlivě zabraňují jakékoli degradaci součástí. Tebou zmiňovaný ac fluid je tedy zbytečný a jistě také méně praktický (nekoupíš ho v každé drogerii, je jistě dražší).
    Psal jsem svůj původní příspěvek právě proto, abych upozornil na to, že i při použití zcela dostupného a běžného prostředku lze dosáhnout (a to i na smíšené soustavě) velmi dobrých vlastností media a netřeba se pachtit za nějakými "zázračnými ac fluidy".
    ano, mas pravdu, ale ty jsi me nepochopil, ja to myslel tak, ze kazdy se boji pouziti napr. hliniku a medi soucasne, a pritom stejne ma v obehu dalsi kov, aniz by si to uvedomil, podstatne je zabranit elektrochemicke korozi, nezalezi na tom cim, ja pouzivam ac fluid, jen jsem zminil ze ho pouzivam a mam s nim dobre zkusenosti, nikomu ho prece nevnucuju, ani nerikam ze je nejlepsi nebo nejlevnejsi.
    s Inhikorem T zkusenost nemam, mozna ho i vyzkousim, naopak spatnou zkusenost mam treba s chladici smesi, kterou dodava innovatek nebo zalman, zalozenou na ethylen-glycolu, je mozne ze zabranuje korozi, ale me po nejake dobe zacala rozpoustet elox vevnitr radiatoru, i kdyz jsem ho pouzil presne v redicim pomeru s destilkou podle pokynu vyrobce.
    Naposledy upravil MegaKremilek; 01.08.2006 v 15:07.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Cim ofukovat vymenik ?
    Založil NazQul v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 08.10.2005, 08:59
  2. Neustale se zavzdusnuje vymenik
    Založil Miralis v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 22.01.2005, 00:15
  3. Výměník a case
    Založil Zdeno2K4 v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 11