to check: tak já se snažím vás tady s mojí case trochu seznámit, když k tomu nic neřeknu, tak nebudete vědět vůbec nic a nebudete mít co hodnotit, třeba takový Tinky linky to potřeboval vysvětlit trochu silnějším způsobem, od začátku tady jen kritizuje, přitom kdyby se na to díval nezaujatě a díval se na to jako na homemade fanless case, tak klady určitě převažují na zápory, ale tyto lidi já znám a setkal jsem se s nima už u mé první case, prostě musejí všechno kritizovat, ale já je chápu
Jinak díky za tvůj kladný názor, univerzální verze by šla udělat, muselo by se udělat pár kompromisů a ještě tomu věnovat dost času. Jinak máš pravdu v tom, že HP je dobrý vodič tepla, říká se i 1000x lepší než měď, ale toto je stejně k ničemu, když chladič je stejně z hliníku, takže účinnost celého chlazení stejně nakonec záleží pouze na tepelné vodivosti hliníku - jako nejslabšímu článku.
Jinak teplotní fotku chladiče nejsem schopný udělat, ale mám přesné teploměry dotykové i infra, takže to mám celé takto oměřené a teplota v celé té ploše toho chladiče se nijak výrazně neliší je to cca +-3°C v zátěži. Velikost chladiče jsem udělal pouze tak velkou, aby celá case měla celkem běžné rozměry, nemělo smysl ani počítat co přesně to uchladí, protože před asi rokem a půl třeba 7950gx2 neexistovalo, takže jsem pak postupně testoval co to uchladí, nejdříve jsem tam zkusil 7800gtx a pak druhou .....
. Jinak kousek tohoto chladiče mi zbylo - asi 7cm, ale nedám
, jinak vlastně první chladič, na kterém jsem testoval byl o profilu 250x32 mm, pak jsem byl zvědavý, co s tím udělá větší chladič, ale nijak výrazné zlepšení nenastalo, tohoto menšího chladiče (je taky takto eloxovaný) mám doma celkem 1,5m, ale třeba ho někdy využiju
![]()