Citace Původně odeslal Tinky linky
já bych především zapoměl na to fanless tak především..... všechny fanless case musí být už z principu stejně tiché, že přece neodeberu větráky a nenechám si tam hučet a škrčet disky. Koncepčně? Ano a ne. Koncepce s heatpie je velmi dobrá, jen je potřeba to udělat lépe než Zelman. Výkonnější? Tohle je pouze záležitostí toho, jaké rozměry je ochoten člověk akceptovat.... Výkonnější, koncepčně lepší bedna se určitě dá vyrobit(dokonce jsem si jist že za míň než 50000, to je ale vedlejší) IMHO já chladím pasivně zařízení s odost vyšší produkcí odpadního tepla
moje fanless case je tišší, protože mám mnohem lépe odhlučněné disky a mechaniky, to s koncepcí jsi nepochopil, já neměl na mysli odvod tepla ale celou case - např. oddělení disku a mechanik od zbytku systému - lepší chlazení a odhlučnění..., rozměrově je to srovnatelné s TNN500AF, jinak vyrobit to jde mnohem levněji, ale kompromisy v tomhle nedělám, dělám si to pro radost a dal jsem do toho všechny prachy, ale vůbec mě to netrápí...jinak heatpipe je dobrá věc, ale doma si to nevyrobím, takhle to musíš brát - je to homemade, nic víc