Výsledky hlasování: Jaký používáte při focení filtry ?

Hlasující
1297. Nemůžete hlasovat
  • polarizační

13 1,00%
  • UV

7 0,54%
  • infra

0 0%
  • šedý

1 0,08%
  • jiný

0 0%
  • žádný

3 0,23%
  • více najednou

5 0,39%
  • 1 268 97,76%
Výsledky 1 až 25 z 216

Téma: základní použití filtrů pro DF

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: základní použití filtrů pro DF

re jan555: jsem to ale trouba! sorac. jedna se o polarizacni filtr. jak jsem o nem furt uvazoval, tak uz mi to prislo jako naprosta samozrejmost a zapomnel jsem to tam dopsat

jinak podle toho co jsem cetl, tak jsem si vybral tady tento kousek od B+W: "55 mm - B+W Pol Cirkular NC 55 mm Slim". nicmene pokud byste mi treba spis doporucili "Sigma Wide MC EX cirkulár-pol. 55mm", tak se klidne necham presvedcit. proste jdu do mnou nikdy drive neprozkoumane oblasti a jeste ke vsemu specham, protoze v utery odlitam do Turecka a uz bych to tam chtel vyzkouset. a nebranim se ani Marumi, ale tu netusim kde v Brne koupit

Elnath : HP Compaq 2510p | Intel Core2 Duo U7600 (@1.2GHz) | Micron 4GB DDR2 667MHz CL5 (@533MHz CL4) | Intel GMA X3100 | RunCore Pro IV 128GB PATA Zif SSD | Matshita UJ-842S | Analog Devices AD1981HD | Intel 82566MM 1Gb | Intel Wireless WiFi Link 4965AGN | Broadcom BT 2.0 | Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 : Windows 8

Nepotřebuješ slim, od B+W je lepší koupit MRC verzi, zmíněná Sigma má dobré reference, dobrý a za dobrou cenu je Marumi DHG (ten je slim defaultně). Dál už je to na Tobě
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal jan555
    Nepotřebuješ slim, od B+W je lepší koupit MRC verzi, zmíněná Sigma má dobré reference, dobrý a za dobrou cenu je Marumi DHG (ten je slim defaultně). Dál už je to na Tobě
    no jo, jenze MRC stoji o litr vic a tolik uz investovat proste nechci
    a v nabidce foshfoto (www.fosh.cz), kde jsem chtel ten B+W kupovat nemaji ten stejnej neSlim, takze v tom mam smulu. je v Slim a neSlim nejakej zasadni rozdil?
    jestli myslis, ze zminena Sigma je lepsi nez ten neMRC B+W, tak pujdu do Sigmy. pro zacatek mi bude urcite stacit

Elnath : HP Compaq 2510p | Intel Core2 Duo U7600 (@1.2GHz) | Micron 4GB DDR2 667MHz CL5 (@533MHz CL4) | Intel GMA X3100 | RunCore Pro IV 128GB PATA Zif SSD | Matshita UJ-842S | Analog Devices AD1981HD | Intel 82566MM 1Gb | Intel Wireless WiFi Link 4965AGN | Broadcom BT 2.0 | Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 : Windows 8

Nevím, kolik stojí ta Sigma, Marumi DHG je ověřená volba s výborným poměrem cena/výkon.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Zdravicko,
    tak se mi tedka postestilo k penezikum a kam jinam je asi vrazit nez do fototechniky Chci si koupit nejake filtry, rozhodne prechodak (uz nechci 1 hod vytahovat mraky pres PS a potom potlacovat sum atd) a CPL. Co se prechodaku tyce je pro me asi jasna volba Cookin, protoze pokud vim, tak se da nastavovat v jake vysce ten prechod bude - tedy hybat s horizontem.

1. Nemam v Cookinech vubec jasno, nikdy jsem to poradne ani nevidel, tedy pokud to ma nejake nevyhody sem s nimy.

Pokud jsem to dobre pochopil, tak potrebuji
    + COKIN P458 Adapter 58 mm
    + COKIN B 081B COKIN B 081B - držák filtrů s knihou P250 + (krytka P252 v ceně 99,- Kč ZDARMA)
    + filtr

Tohle mi je jeste jasne, ale tedka jaky vybrat prechodak?
    jako prvni do oka mi padl:
    COKIN P121 - gradual šedý G2
    Tedy s prechodem od pulky s do ND8, otazkou je jestli ND8 neni to moc? Opravdu vubec nedokazu odhadnout. Nebylo by lepsi stredni ND4?

Dale jsem si rikal a co COKIN P121F - gradual šedý G2 full - plný, coz je to same jako predtim, jenom je prechod od spoda az nahoru, k cemu ten se hodi lepe?

A dale jake mam dalsi moznosti u sedych prechodaku?

A dale vyplati se nejake prislusenstvi? Nevim, kdyz je ostre slunce, tak aby kdyz na filtr sviti z vrchu aby to nejak nahaluzilo, je to precejenom sklo, ze? Tedy vlastne cookiny jsou z plastu, nebo jak to je? Nekde jsem slysel ze jsou i dost mekke nachylne na poskrabani, je to fakt?
    Treba tohle vyplati se?
    COKIN P255 - Modular Hood - sluneční clona

Je strandardne k Cookinu nejake poudro na filtr a vlastne i na prislusenstvi?

=============================
    No a nakonec chci kupovat CPL, ale na Cookin je moc drahe, tak bych koupil Marumi a tak jsem se chtel zeptat:
    Sel by od objimiky Marumi nasroubovat system Cookin? Vim, ze u CPL se s tim bude hodne spatne pracovat, ale tak jestli to proste jde, asi to moc kombinovat stejnak nebudu.
    A pak ma Marumi DHG verze vnitrni zavit? Zda se mi nejak az moc slim, o non DHG verzi asi nema moc cenu uvazovat, ze?
    MARUMI C-PL filtr 58mm DHG digital
    MARUMI C-PL filtr 58mm

Predem moc diky za odpovedi a docela to specha

hmm.. no tedka ctu ze ty Cookiny pry pekne tahaji do ruznych barev a nejsou sede, coz je u prechodaku docela problem viz http://forum.fotografovani.cz/read.php?43,1712814 Ale rikam si prechod vypada furt stejne, tak si kdyztak do PS udelat stalou masku v ktere bych akorat porovnal barvy a melo by to byt, OK ne? Ale je to takovy jako na hov..no.

Dost uvazuju, ze bych koupil nejake prechodaky od Lee dalo by se objednat odsud - Teamworkphoto, Formatt/Hitech(jedna firma ci to same?) - pry se tam daji objednat posta 3 libry. Presne jsem jeste nenasel ceny, ale nevychazi to asi tak draho, ale nevim takhle neco objednavat z UK do toho se mi moc nechce, mozna nejaka skupinovka by byla fajn. Ty filtry (ted nevim presne ktere) se pry daji dat do Cookin objimek, takze to no-problem.

Cokin spíš nedoporučuji. Ano, jako jeden z mála umožňuje posun roviny (velká výhoda u přechoďáků), ale také jsou ty filtry opticky nekvalitní, nemají anti-reflexy, snadno se poškrábou/poškodí.

K dotazům:
    - Cokiny jsou plastové, skleněné kompatibilní filtry jsou dost drahé
    - standardně je u každého Cokin filtru (imho mizerné, filtr se o něj dá poškrábat) plastové pouzdro
    - u držáku žádné pouzdro není
    - lze koupit originální textilní pouzdro, které je (teď nevím přesně) asi na 6-8 filtrů, když se z něj upáře pár přepářek, vleze se tam i držák s redukcí
    - všechny filtry Marumi mají vnější závit, včetně slimů

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 2 uživatelů. (0 registrovaných a 2 anonymních)

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání