Citace Původně odeslal Darth Maul
Sorry, ale myslím, že nevíš, o čem to je. Protiřečíš si ve dvou po sobě jdoucích větách a říkáš věci o portrétování v přirozeném prostředí, kterému IMHO zase až tak moc nerozumíš. Tvůj názor, že se Ti to nelíbí, Ti ale samozřejmě nijak neberu...

EDIT: Abych byl konkrétní - jak bys prosím Tě chtěl modelovat reliéf tváře s jediným a navíc velmi ostrým zdrojem světla, jakým je polední letní slunce, a nemít na druhé straně hluboký stín bez kresby? Do toho si připočti bílé vlasy a vousy, které na prudkém slunci září víc než zníh a máš podmínky pro velmi složité nastavování kompozice i expozice...
No možná tomu podle tebe nerozumím ale dobrou fotku poznám Jen jsem se ti snažil říct že za prudkýho poledního slunce se nefotí (což sám víš, přesto tu dáváš jako příklad) ... respektive fotí ale nevznikají ty nejlepší fotky. To že si k tomu vypomáháš milionem pomůcek od blesků přes odrazný stěnya já nevím co ještě nemění nic na tom, že to je pořád nahouby.
Jinak mi trochu uniká v čem si tam protiřečím ...

Ta další fotka za přírodního světla bez slunce (s dýmkou) je už úplně o něčem jiným.