Nechci se zastavat (a nebudu, jen chci poskytnout druhy pohled na vec) prodejce, ale na 99% dostal ten set "fotak + kartu za korunu" od dodavatele (napr. ATC) - proc by mel prodejce neco vracet ze sveho? (Samozrejme ted jde o Lukasovu kartu, pripadne prava a prodejce ho nemusi zajimat, ale snad muzu trosku zneuzit tento thread) To uz by bylo lepsi si tu kartu nechat a "zdarma" ji nepridavat :c) Jak by tedy mel prodejce postupovat vzhledem ke svemu dodavateli, pokud by chtel tento problem vyresit rozumne ve prospech zakaznika?
Na druhe strane jsem se setkal u jednoho internetoveho obchodu s tim, ze neco inzerovali "neco + ZDARMA neco" a to neco zdarma je pritom normalni soucasti baleni. Jestli to ale rozepsali i na fakture, to nevim, neobjednaval jsem... Ale rekl bych, ze toto neni ten pripad, 256 MB karty nejsou normalni soucasti baleni fotoaparatu.
Jinak bundly "neco + neco za korunu" je bezna vec, dela to tak kazdy, pokud je to protizakonne (nerikam ze neni, nevim), tak v tom jede cely stat. Ted se bavim o normalnim stavu, kdy je to neco pridavano opravdu jako jakysi bonus a ne proto, aby se obesla zaruka.
Napr. po primem dotazu, jak je to se zarukou bundlovanych veci k produktum Asus (napr. brasna k NTB) "odpovedel" nekdo z Asusu zodpovedny za prodej pro celou Moravu na ATC roadshow toto: "je to darek, zaruka se na to VUBEC nevztahuje".
Timhle prispevkem nechci nikoho obhajovat. Jen chci upozornit, jak to tady bezne chodi a pokud se k tomu vyjadri nekdo fundovany ve prospech zakaznika/prodejce, budu jenom rad. Zakaznik jsem preci taky :c)

Odpověď s citací