Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Najde se emailový klient který by splňoval mé skromné požadavky?

Standardní Najde se emailový klient který by splňoval mé skromné požadavky?

zdravím všechny. za prvé se chci omluvit jestli se to tu už řešilo ale nic sem nenašel. a teď k věci. Potřeboval bych emailového klienta který by splňoval mé dvě zkromné podmínky a to:
    byl zdarma
    a dále vám vysvětlím co potřebuji aby uměl. Mám 5 PC. Z toho jeden server připojený na net a ostatní PC jsou s ním spojeny gigovou sítí ale přístup na net už nemají. Potřebuji klienta který poběží na serveru, sem tam třeba jednou denně udělá automaticky zálohu datových souborů zpráv a tyto datové soubory bude sdílet s ostatními PC. Prostě když otevřu klienta na serveru nebo na jednom z ostatních PC bude to mít identický obsah doručených zpráv. Pokud něčemu nerozumíte ptejte se ono se mi to blbě vysvětluje.
    Doteď jsem používal outlook 6 ale tam není možnost udělat složku pro uložiště dat na síťový disk tím pádem když si chci z jednoho PC oevřít poštu která přišla musím si napřed ze serveru stáhnout soubor doručená pošta.dbx a pak teprve otevřít outlook. Je to dosti nešikovné řešení proto bych byl rád kdybyste mi poradili jak to udělat efektivněji. Děkuji všem
    Když si představím, že jedna operace dnes procesoru trvá cca 0.000000001 sec, že během mrknutí oka dokáže 80.000.000krát přesunout čísla mezi registry, sečíst a odečíst je, během toho současně pětatřicetkrát překreslit všech 995.328 bodu na obrazovce a ješte si 130.000x ověřit, jestli jsem náhodu mezitím nestiskl klávesu nebo nepohnul s myší - tak se prostě musím zeptat:
    co ten Word už minutu KU*VA dělá ?!!!

Standardní Re: Najde se emailový klient který by splňoval mé skromné požadavky?

Portable Thundebird. Stáhneš jednou e-maily na server a pak stačí skriptem nakopírovat buď jen zprávy nebo i celou aplikaci na klienty. Tím, že je to Portable verze to jde bezpečně. Zde je o tom psáno:

http://forum.czilla.cz/viewtopic.php...le+thunderbird
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Junior Member Avatar uživatele Jimm
    Vliv
    268

Mám Thunderbird a nemůžu tam najít možnost, aby mi to třeba po zapnutí PC a pak každou hodinu (třeba) kontrolovalo, jestli mi nedošel emil. Vzdy ho musím spustit. Lze toto nějak zautomatizovat?

Member Avatar uživatele ..::Ozzy::..
    Věk
    43
    Vliv
    258

Citace Původně odeslal Jimm
    Mám Thunderbird a nemůžu tam najít možnost, aby mi to třeba po zapnutí PC a pak každou hodinu (třeba) kontrolovalo, jestli mi nedošel emil. Vzdy ho musím spustit. Lze toto nějak zautomatizovat?
    Nástroje -> Nastavení účtu -> Nastavení Serveru -> Kontrolovat zprávy každých xxx minut

EDIT: to Jimm v pohodě.
    Naposledy upravil ..::Ozzy::..; 03.07.2006 v 21:13.
    Software is like SEX,
    it's better, when it's FREE!

by Linus Torvalds
    PC:AMD Barton 2500+@3200+ 1,75V locked|ACC rev2|Soltek SL-K600-C|2x512MB DDR433 CL2.5|Saegate80GB 2MB cache ATA/133 + Samsung250GB 8MB cache ATA/133|ATi Saphire R9600XT 537/640|Acer LCD 20" AL2016W 16:10|DVD LG4120|Genius Home Theatre 5.1|Logitech Click@Mouse|dolby keyboard|3R-System case soft moded|TV Tuner Leadtek Winfast DTV1000T|Gentoo 2005.1|KDE 3.5 sometimes switch to WinXP
    Work NB: HP nw8000 + Qtek8310

Junior Member Avatar uživatele Jimm
    Vliv
    268

díky

Nejde nějak přinutit i obyč outlook aby ukládal datové soubory na síťový disk?
    Když si představím, že jedna operace dnes procesoru trvá cca 0.000000001 sec, že během mrknutí oka dokáže 80.000.000krát přesunout čísla mezi registry, sečíst a odečíst je, během toho současně pětatřicetkrát překreslit všech 995.328 bodu na obrazovce a ješte si 130.000x ověřit, jestli jsem náhodu mezitím nestiskl klávesu nebo nepohnul s myší - tak se prostě musím zeptat:

Preco by nesiel? Len ti je to na dve veci, lebo to nemozes mat naraz otvorene na dvoch PC.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

nejde to protože mi to odmítne odsouhlasit složku pro uložiště dat když není na lokálním disku ale jestli to odmítne pracovat na dvou PC zaráz tak máš pravdu že je mi to k ničemu to jsem nevěděl.

No keby si namapoval sietovy disk, tak by to mozno islo - ale aj tak je to na nic. Outlook si tie .PST subory otvara v exkluzivnom mode, takze nikto ich nemoze ani citat pocas behu ("vyborna" vec napr. pre zalohovanie)
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Hmm ten thunderbird mi taky nevyhovuje. moc tam tomu nerozumím a není to prostě ono. nenašel by se ještě nějaký poštovní klient který by uměl sdílet datové soubory? už fakt nevím

můžete mi vysvětlit jak ten thunderbird přinutit aby rozděloval tu poštu na víc klientů? nějak to tam nemůžu najít

Member Avatar uživatele ArAnWe
    Věk
    37
    Vliv
    234

sorry za tak pozdni odpoved, ale ted sem vubec nebyl doma:
    ja bych to vyresil nasledovne ... pokud trvas na outlooku<diky me antipatii k MS nemusim rikat nazor> tak bych na tom serveru spustil normalne outlook, dal aby ty maily stahoval a pak bych napsal programek, kterej by vzdycky kazdejch xy minut < po dostahovani mailu> killnul Outlook zkopiroval dany soubory do slozek na danejch PC a spustil outlook ....

no to by nebylo zlý ale bohužel si daný prográmek asi nenapíšu jelikož nevím jak
    nevíte jestli to náhodou neumí windows server edition? sem někde četl že by to mohl umět ale nevím nevím.

Věk
    37
    Vliv
    234

no moc ti nepomuzu .... jestli to umi windows server edition netusim, ale pod linuxem by sel napsat jednoduchej bash skript .... prace na chvilku, akoratze na linuxech nespustis outlook .... ackoliv mozna pres wine ..... podle toho cos psal, tak pouzivas outlook 6 to je ale myslim outlook express, coz je soucasti internet exploreru pokud se nemylim, kterej jde rozjet pod wine takze je urcita pravdepodobnost, ze by sel i ten outlook, jinak pokud bys pouzival nejakej multiplatformni klient <treba firebird> tak tam by s tim nemel byt problem, teda pokud nepouziva jiny styl ukladani e-mailu, o cemz pochybuji

Věk
    37
    Vliv
    234

ackoliv ted me jeste napadlo, ze M$ vydalo pro Servery vylepsenou prikazovku ..na jemno si nevzpomenu ani za boha .... a v te by to jiz mohlo teoreticky jit taky .... pokud by to byla napodobenina konsole z linuxu, tak mas napul vyhrano ..... ale jak rikam s win server nemam zadny zkusenosti ....

na tom outlooku netrvám. klidně přejdu i na jinýho klienta. mám to ve firmě kde mám 5 komplů a přístup k netu jenom na jednom kde se ukládá pošta a prostě potřebuju aby ta pošta byla i na ostatních PC co už přístup k netu nemají. doteď to řeším přes outlook express s tím že před každým spuuštěním si ze serveru stáhnu datový soubory a pak až spustím outlook.

Věk
    37
    Vliv
    234

a mate nejaky vazny duvod proc nemit net i na ostatnich PC ?
    protoze pak byste jiz v podstate problem nemel

Citace Původně odeslal BananaYoe
    na tom outlooku netrvám. klidně přejdu i na jinýho klienta. mám to ve firmě kde mám 5 komplů a přístup k netu jenom na jednom kde se ukládá pošta a prostě potřebuju aby ta pošta byla i na ostatních PC co už přístup k netu nemají. doteď to řeším přes outlook express s tím že před každým spuuštěním si ze serveru stáhnu datový soubory a pak až spustím outlook.
    Není jednodušší na tom PC s netem nainstalovat nějaký normální windows mailový server, který tu poštu stáhne, ostatní PC se pak k tomu serveru budou připojovat i když nebudou mít přístup k netu ? A pak použít restrikce pro odesílání pošty (když PC nemají net, tak nesmí odesílat že ?)
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

ten net tam být nesmí protože pak toho zaměstnanci moc nepodělají a místo práce serfujou svině. ten poštovní server by mě docela zajímal. měli byste nějaké zkušenosti s nějakým dobrým pokud možno zdarma? nemám s tím zkušenost takže ani nevím jak přesně by to probíhalo ale mohl bych něco vyzkoušet a uvidím. nějaký mail server doporučte prosím

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Smarja, nevymejslej kolo. Dal bych tam tuxe + postfix + courier-imap a mas to vyreseny a zadara, jelikoz ti na to staci libovolnej strep.

Apropos, predpokladam, ze zamestnancum platis pravidelny skoleni a podobne, nebo myslis ze by vyslo levnejs samostudium v ramci pracovni doby ? Jestli si myslis, ze znemoznenim pristupu na net zvednes produktivitu prace, tak ses hodne naivni.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Hmm kdybys to viděl jak to tady vypadá když odjedu tak by ses divil. Okamžitě poučtí net a jednou svině. Jinak můj problém jsem vyřešil tak že sem jenom odškrtl kolontu nemazat zpávy se serveru po přijmutí klientem a je po problému. Každej klient si tu poštu stáhne se serveru a ta se tam automaticky za měsíc smaže. Jednoduché řešení a každý bude mít svuůj mailbox a nebude tak moct smazat něco co by zmizlo i na jiným PC.

A jestli si myslím že se zakázáním netu zvýší produktivita práce tak odpověď je jasná. ANO

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

IMAP je daleko lepsi reseni, muzes maily zalohovat centralne a jsu vzdy centralne ulozeny.

Co se tejce produktivity, kdyz nekdo delat nechce, tak stejne nedela a to jestli ma/nema net je naprosto nepodstatny. Svedci to taky o pristupu vedeni, IMO je daleko podstatnejsi zda nekdo udela danou praci (pripadne do kdy) nez to, zda si odsedi svoji pracovni dobu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. :: CASE MODDING FAQ ::
    Založil KUBA v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 13.11.2013, 06:43
  2. FAQ - čtěte než se zeptáte.
    Založil Jezevec v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 05:25
  3. Najde se tady student ktery je soucasne platcem DPH
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 1