Rozhodně nesouhlasím s tímto:
Nejdůležitější část. Používejte zásadně originální SW EasyPhotoPrint. Díky tomu, že je od Canonu, dává širší možnosti, než většina neoriginálního softwaru.
Dva roky jsem tisknul na iP4000, nyní na iP6600D, za tu dobu jsem nasbíral dost zkušeností, tisknu si fotky dlouho dobu, takže se přidávám do party zavrhovačů labů, kde převážně výstup ujížděl do červené, žluté, apod.
Je to velice jednoduché. Dodávaný soft od Canonu totiž nepřebírá vlastnosti nastavení samotné tiskárny (úprava barev, kontrastu, jasu, správa barev, apod.), tyto vlastnosti v tomto softu chybí, takže si můžete být jisti, že barvy Vám na výstupu pěkně ujedou, což jsem sám několikrát poznal a je naprosto jedno, jestli tam nacpete papír série Canon PR nebo GP. Tento software neumí nic, slouží jen k rychlému a snadnému tištění fotek bez zásahu uživatele něco ovlivnit.
Na tisk doporučuji např. Adobe Photoshop nebo Zoner Photo Studio, případně jiné softy.
Co se týče fotopapírů, jasná volba priority kvality je Canon série PR, o tom není žádný pochyb. Převážně kupuju jen velikost A4. Pokud ale někdo chce ušetřit na papírech menšího formátu (10x15, 13x1nejen já vřele doporučuju fotopapíry Epson Premium Glossy Photo Paper (255g/m2), kde Epson má velmi dobrou cenovou politiku v menších rozměrech. Balení 50+50(bonus) 10x15 vyjde na cca. 280kč s DPH. O kvalitě těchto papírů se dočtete na diskusních fórech o fotografování (Grafika, apod.). Koupil jsem si zásoby těchto papírů a s kvalitou jsem naprosto spokojen.
Kdo má nějaké dotazy o Canon Selphy (CP510), tak se klidně ptejte.