Výsledky 1 až 25 z 40

Téma: Reklamace bez faktury, jen se ZR?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Reklamace bez faktury, jen se ZR?

neviem ako v Cesku, ale na Slovensku je pre uplatnovanie si zaruky podstatny DOKLAD O KUPE co zarucak nie je, zarucak je len zdrap papiera ktory ti moze poskytnut vacsiu zaruku nez je zakonom garantovana, ale pred zakonom je to len zdrap papiera

takze bych povedal, ze ked nemas doklad o kupe ze si to tam kupil ale mas len zarucak je len na dobrej voli toho obchodu ze to vyreklamuje, najjednoduchsie by bolo sa spytat COI ci to povazuje za doklad o kupe a je to mozne s nim reklamovat, pochybujem ze zo zakona na to mas narok bez dokladu o kupe (faktury/bloku z pokladne)

len informativne, je na tom zarucaku - ICO predajcu, sidlo, cena vyrobku? lebo nejaky zdrap papiera s peciatkou firmy a nejakym datumom mi naozaj pride byt zdrap papiera

EDIT: tak som navstivil web SOI aby som si to overil a:
    Na žiadosť kupujúceho je predávajúci povinný poskytnúť záruku písomnou formou, t. j. vydať záručný list. Ak to povaha veci umožňuje, postačí namiesto záručného listu vydať doklad o kúpe.

Záručný list má obsahovať:
    meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov predávajúceho,
    sídlo alebo miesto podnikania
    obsah záruky, jej rozsah a podmienky
    dĺžka záručnej doby,
    údaje potrebné na uplatnenie záruky.
    Ak záručný list neobsahuje všetky uvedené náležitosti, nespôsobuje to neplatnosť záruky.

Vyhlásením v záručnom liste môže predávajúci poskytnúť dlhšiu záručnú dobu, ako je zákonná (t. j. viac ako 24 mesiacov).

...

Pri uplatnení reklamácie treba predložiť záručný list alebo doklad o kúpe.

http://www.soi.sk/_old/rspotreb/zozn...c_01.04.04.htm

takze na Slovensku by mal stacit aj zarucak bez dokladu o kupe, ale vazne bych sa informoval najprv u COI
    Naposledy upravil Markoff; 13.07.2006 v 09:35.
    Markoff
    Dennik z Ciny a jemu predchadzajuci trip po Azii 2010-2011

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání