Taky si myslím, že je to kus od kusu. Já zastávám vždycky jen tu značku, u které se na vlstní kůži vyzkouším, že za to stojí. Nec je opravdu hodně hlučnej když točí naplno, i proto jsem si domů pořídil jako druhou mechaniku nedávno LG (pouze DVD-Rom). Fak krásně tichounká, načítala většinu médií rychleji než NEC ale když jsem třeba něco instaloval nebo graboval DVD video, byla šíleně líná (ale stále tichounkáPůvodně odeslal Aspon
). I s tím jsem se smířil a používal jsem ji jen na filmy. Ovšem jaké bylo mé zděšení, když jsem potřeboval rychle kopírovat DVD (zvolil jsem za letu - zdrojová LG, palírna NEC, rychlost 8x) a ta LG nestačila dodávat data a NEC musel pálení zbrzdit zhruba na 4x-5x. Médium (TDK DVD+R) které se jinak 8x pálilo 9-10minut se nyní smažilo 16minut. Takže fakt tichounká, ale neuměla číst DVD rychleji jak 5,4x (to uváděl DVD Decrypter jako maximální rychlost při grabování již pálenýho DVD - opět TDK). Když jsem vzal to samé médium a dal ho grabovat v NECovi, jednu chvíli četl i 17,4x - tj. maximální možnou rychlostí. Tu LG jsem tedy poslal do světa a dál používám jen NEC a radši si ho, když potřebuju, přes CD Bremse zpomaluju. Mnohem častěji je ale pro mě důležitější rychlost než hluk. Filmy většinou stejně přehrávám na domácím kinu (mám šroťáckej monitor - zatím).

Odpověď s citací