Citace Původně odeslal Aspon
No to ja vim, ze si na to lidi stezuji, asi to bude kus od kusu
Taky si myslím, že je to kus od kusu. Já zastávám vždycky jen tu značku, u které se na vlstní kůži vyzkouším, že za to stojí. Nec je opravdu hodně hlučnej když točí naplno, i proto jsem si domů pořídil jako druhou mechaniku nedávno LG (pouze DVD-Rom). Fak krásně tichounká, načítala většinu médií rychleji než NEC ale když jsem třeba něco instaloval nebo graboval DVD video, byla šíleně líná (ale stále tichounká ). I s tím jsem se smířil a používal jsem ji jen na filmy. Ovšem jaké bylo mé zděšení, když jsem potřeboval rychle kopírovat DVD (zvolil jsem za letu - zdrojová LG, palírna NEC, rychlost 8x) a ta LG nestačila dodávat data a NEC musel pálení zbrzdit zhruba na 4x-5x. Médium (TDK DVD+R) které se jinak 8x pálilo 9-10minut se nyní smažilo 16minut. Takže fakt tichounká, ale neuměla číst DVD rychleji jak 5,4x (to uváděl DVD Decrypter jako maximální rychlost při grabování již pálenýho DVD - opět TDK). Když jsem vzal to samé médium a dal ho grabovat v NECovi, jednu chvíli četl i 17,4x - tj. maximální možnou rychlostí. Tu LG jsem tedy poslal do světa a dál používám jen NEC a radši si ho, když potřebuju, přes CD Bremse zpomaluju. Mnohem častěji je ale pro mě důležitější rychlost než hluk. Filmy většinou stejně přehrávám na domácím kinu (mám šroťáckej monitor - zatím).