Holt jsem ze stary skoly. Pro me je problem sehnat prachy, takze koupe dnes jeste pomerne drahych toroidu je nedosazitelne. Ja jsem zabjehlej ve stavbe nesymetrickych zdroju(obecne), protoze trafama me zasobovala vzdy skola. Napr. ten co mam v zesiku je 1,1kW, ma asi 15 odbocek s ruznejma potencialama(opravdu spojovat vinuti, aby vsechno sedelo byl sajgon(jeden drat se odparil)) nakonec jsem z toho vymack asi 80V. To zapojeni tranziwattu jsem trochu poupravil(Zmenil jsem kladnou zpetnou vazbu) A s tranzistorama BD 911 a 912 a jednim budicim darligtonem mam na vystupu asi 500W, at se ti to muze zdat divny(ty koncaky takovej vykon nesnesou), je to tak, protoze jsem silne predimenzoval chlazeni a tim znacne posunul vykonovou charakteristiku. Bohuzel to narazi na jednen fakt a to je spickovej vykon, to uz ty tranzistory fakt nezkousnou a odejdou. Tak takle to resim Ja
Oproti tomu dnes se koupi jeden stupidni driver (TDA72xx), ke kterymu pripojis minimum soucastek plus koncaky a vymacknes z toho az 400W pri Ucc +/-28V a somzrejmne to ma jiz od tebe zmineny vlastnosti tj. absence vazebnich kondezatoru(btw. ja tam mam 500u to lupnuti bylo hezky) tepelna a zkratova ochrana a jiny nejruznejsi ochrany.
Ses zkratka novejsi technik.
Myslim ze uz nema cenu se priste o necem prit, ale jen se doplnovat, treba vzniknou zajimavy veci![]()

Odpověď s citací