to Survivor a DOT: moc díky za povzbuzení
jinak já se nechci s váma hádat o tom, jestli někdo svůj počítač slyší nebo neslyší, já v té dřevěné case, měl kdysi také jen jeden zapnutý větrák na 5V, měl jsem HDD i celkem dobře odhlučněný a stejně mě hluk toho větráku vadil, když bylo absolutní ticho v místnosti a sledoval jsem třeba film. Ale větráky já bych tady neřešil, tady se řeší fanless case. Jak všichni víme, Zalman je vyrábí, tudíš tak špatné to s tím chlazením být nemůže, sám jsem se o tom přesvědčil. Pak ještě jedna zásadní věc a to HDD, které jsou slyšet mnohem více než ten zpomalený fan, pokud nemáte HDD odhlučněný, pak samozřejmě hluk takového fanu vůbec nevadí, protože HDD ho přehluší. To je problém třeba i v té case od zalmana, který má HDD velmi málo odhlučněný a tak je to stejně slyšet, jenže já mám v té case disky odhlučněné tak, že už je vůbec nelze slyšet, pouze minimálně za naprostého ticha je trochu slyšet seek, ale tento přerušovaný zvuk se nedá při takovýchto rozměrech case zcela eliminovat, jinak pokud je disk v klidu u jen se točí, tak to opravdu neslyším. Jinak co se týče hluku cívek, jak říkáte, tak při mé konfiguraci jsem slabý zvuk zaznamenal pouze na grafikách a to pouze ve 3D režimu, ale je to jen velmi slabý zvuk který v uzavřené case není slyšet, rozhodně se to nedá srovnat s větrákem, ten je slyšet daleko více.
to Tinky linky: no pokud se tady celou dobu bavíš o teplotách kolem 90°C tak tě asi zklamu, ale například kondíky a mosfety kolem CPU mají teplotu maximálně kolem 60°C, měřeno dotykovým dig. teploměrem, všechny takové součástky mám oměřené. Tady jsem to asi ještě neříkal, ale všechny součástky které na desce topí, jsou chlazeny podobně, jako to má Zalman, který to také evidentně chladí pasivně a to tak, že deska je přišroubovaná rovnou na ten boční chladič a součástky které hodně na desce topí, se dají snadno uchladit tak, že odvedeš teplo rovnou zespodu té součástky na ten chladič, Zalman používá takové válečky, já tam mám neco podobného je to kombinace nevodivé teplovodivé pryže tl. 2,5mm a dále pokračuje hliník o síle 4mm až na ten velký chladič, opravdu se tak dají jednoduše chladit všechny tyto součástky, mám to tak na mnoha místech desky i třeba rovnou pod CPU a čipsety