Výsledky 1 až 25 z 175

Téma: JIREČEK - High-End Fanless Case

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele Hrochoslon
    Vliv
    297

Standardní Re: JIREČEK - High-End Fanless Case

pekna prace.. neni ten matros nahodou koryan? Trochu sem se snim setkal na stredni nabytkarske skole..

edit: aha.. mno sem nepozorny ctenar. Ten matros musi byt na tohle supr.. hlavne kuli moznostem lepeni, brouseni, lesteni a zahlazovani spoju
    Naposledy upravil Hrochoslon; 28.06.2006 v 16:27.
    C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ62gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
    ■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
    "As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■

hmm move to casemodding, nech si autor potom zalozi v chladeni zvlast thread specialne o chladeni
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

tak se lidi na mě nezlobte, já prostě dodělal tu case navenek, tak jsem si řekl, že vám ji už ukážu, ale snad musíte uznat, že to pasivně nějaké komponenty uchladit musí, odemě by byla zase blbost, kdybych vám lhal o tom, jaké to komponenty jsou. Mám v plánu uchladit ještě 7950GX2, pak vám ten vnitřek ukážu

to Tinky linky: kdyby to tak jak to mám, nechladilo, tak bych to tak neměl, ale půl roku to neustále sleduji a měřím teploty a opravdu jsem žádné znatelné zvýšení nezaznamenal, kdyby mě to vyskočilo o deset stupňů, tak bych si toho opravdu také všiml , jinak pokud máš na mysli ty vodorovné chladiče HDD, tak ty jsou naprosto dostačující i v této poloze, v jiné jsem je ani netestoval, takže nemůžu říct, jaký by to na to mělo vliv, ale HDD má teplotu kolem 40°C. Jinak je pěkné, že ti počítač nehlučí, ale já ho prostě vůbec neslyším, zkus takové PC někdy postavit a zjistíš, že to tak jednoduché není, navíc mě šlo o to, abych sám vyrobil lepší fanless case než Zalman, to byl můj cíl, voda a větráky, mě vůbec nezajímají, je pochopitelné, že vodní chlazení bude výkonnější než pasivní, já nikdy opak netvrdil, ale pasivní chlazení má výhody zase jiné - 100% spolehlivost, naprosté ticho, žádné monitorování teplot či regulace větráků, prostě žádná starost o chlazení, já osobně bych už nemohl mít jiný počítač, než s pasivním chlazením.

mů počítač je též neslyšný....poslouchám totiž hudbu...a ne jen tak a sebemenší hluk by mě rušil(naštěstí bydlím na malé vsi tak není problém s hluky okolí) ale být Tebou tak tam stejně jeden větrák šupnu.....možná se Ti to zdá OK že potřeba neni...ale je tomu jinak...půl roku neni zrovna průkazná doba...za jedním fanem v bedně si stojím...stačí 12ctka na 5V bohatě...mám takto arcticfan12....ale je modnutý...od té doby prakticky neslyšný, case mám zasunutou ve stole vedle nohou a opravdu není slyšet, vodníka mám zcela mimo místnost, když bych chtěl PC přenést tak stačí přepnout dva třícestné ventily, odpojit dvě hadice a jde se....tvá case je zase pěkně dílensky zpracovaná...otom žádná toť náhled na moje PC)) nedalo mě to
    já mám svoje komponenty příliš rád na to abych je chladil zcela pasivně
    E2180@-0.1V udervolt Gigabyte DS4 P35, 2GB/800 RAM, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, WD 3200AAKS, CFI1009, Enermax Pro82 425W, E-MU1212m. Consumption: 80W (music playing/office work)

Citace Původně odeslal Tinky linky
    ale být Tebou tak tam stejně jeden větrák šupnu.....možná se Ti to zdá OK že potřeba neni...ale je tomu jinak...půl roku neni zrovna průkazná doba...za jedním fanem v bedně si stojím...stačí 12ctka na 5V bohatě
    Presne tak - inak o rok skoncis s nafuknutymi kondenzatormi. Aj ked su kvalitne, tak zivotnost sa s rastucou teplotou dost skracuje. Vyrobcovia dosiek pocitaju s tym, ze tam bude aspon trochu prudit vzduch od ventilatora na CPU.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

osobne Vlastikovy celkem verim. Jeho prvotina - drevena luxusni skrin - me celkem presvedcila a na tenhle vytvor se uz docela dlouho tesim. Prvni zminky jsem o nem zaregistroval asi pred rokem, kdyz o nem vlastik nekde psal. Tehdy taktez naznacil, ze chlazeni by melo byt na bazi kominoveho efektu - tedy ze teply vzduch bude proudit od zdroje nahoru zkrze skrin nahoru a tim vytvori urcity proud vzduchu. Samozrejme kdyby tomu pomohl vhodne umistenym pomalobeznym vetrakem tak by to bylo lepsi, ale to uz by nebylo fanless a to je prave to, co tuhle skrin dela unikatni (a tim netvrdim, ze by to snad bylo prakticke, ale je to spis uzasne).

ad prohlaseni vlastika, ze vytvoril nejlepsi fanless skrin ... Chapu, ze takovato prohlaseni leckoho mohou popudit, zejmana kdyz si clovek uvedomi jistou podobnost stylu vyjadrovani napr s mr.Hulanem, ale narozdil od nej jsou prohlaseni vlastika imho zalozene na jeho schopnostech a vedomostech (staci si prohlednou vlastikovu prvotinu).

to Tinky linky: já mám v té case ale také cirkulaci vzduchu, normálně tam ze vnitř fouká ohřátý vzduch ven tou horní mřížkou, dole je ta samá mřížka a ještě pak dole zezadu, kde je zdroj a teplý vzduch, co odejde ven, je zase nahrazen studeným dole ve zdroji, normálně tak funguje třeba radiátor, když si dáš nad něho ruku, také ucítíš stoupající proud teplého vzduchu, tímto já dostatečně nahradím ten jeden pomaluběžný fan. vem si také to, že naprostá většina toho tepla je odváděna ven z case těma chladičema, takže většina tepla se do vzduchu předá až mimo vnitřek case.

to Hardman: napiš konkrétní teploty, které ty součásky vydrží...
    Zalman doporučuje fan jen při použití CPU s TDP nad 100W, jinak by to nemohl považovat za fanless case, kdyby tam musel být fan

to -- Charlie --: taky mám v místnosti třeba i 30°C a pořád to naprosto stabilně funguje a to tam mám neustále spuštěné 2x Prime a CPU rozhodně nethrottluje

to Rainbow: říkáš tedy, že bez větráku na CPU to nemůže jít uchladit, a co takový waterblok, to už je naprosto v pořádku?

to NeMeM9aA: díky, jsem rád, že alespoň někdo mi věří

Exclamation Re: JIREČEK - High-End Fanless Case

OT: To už prostě neni možný co člověk může napsat v záchvatu závisti nebo jak to nazvat... Obviňovat lidi a všechno co se tu děje.

Lidi vyčkejte času jako husa klasu !! Výhružky že se vlákno přesune do casemoddingu a VlasTik se naštve a zveřejní úplně všechno je prostě demence. Co je mu po tom? Vyrobil si case co chtěl a nikomu by o tom nic řikat nemusel! Třeba za měsíc se nám už svěří s principem chlazení, výhružky a podobný kraviny jsou k smíchu. Po těch bludech co tu někteří píšou bych se na forum vykašlal.On to NEMUSÍ každýmu pověsit na nos zrovna když si někdo "dupne." A takový předsudky že neni možný uchladit mosfety a cívky na desce sou docela neslušný. Nikdo tady konečný řešení neviděl tak nemůže kecat co je a co neni možný.

Jo a myslim si, že PC s jednim větrákem nikdo nemůže označovat jako bezhlučnej, neslyšitelnej... Je to věc která se hýbe ve vzduchu a tudíž vydává zvuk. Když třeba ve dvě v noci necháte puštěný PC a jdete si pár metrů vedle lehnout tak to musí bejt slyšet. Jediný řešení je fanless a parádní odhlučnění disku!

2 VlasTik:
    Docela obdivuju tvou trpělivost tady na foru. Nezbejvá mi nic než popřát ať se ti podaří to chlazení nový karty dát co nejdřív dokupy Všichni sme jako na jehlách v tomhle vlákně. Podle mě je dobře že to neni v sekci casemodding - jednak to neni casemodding(rozuměj upravování seriově vyráběných case) ale výroba vlastní case - a taky by tam bylo spoustu keců, že to mělo bejt barevnější a takový a makový a že to neni pozlacený a podobně.
    Good Luck

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ZALMAN(TNN 500A) Fanless case, heat-pipe rulez
    Založil gigik v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 39
    Poslední příspěvek: 05.04.2006, 14:11
  2. Delphi : komunikace pres RS-232
    Založil mudboy v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 21:37
  3. [VBA] úprava registrů
    Založil Kooca v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 31.05.2005, 11:19
  4. jak dostat Win95 instalaci do notebooku???
    Založil pETSaa v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 23.04.2005, 17:56
  5. Help VISUAL DELPHI
    Založil Platon v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 06.11.2003, 22:13

Pravidla přispívání