Citace Původně odeslal VlasTik
to Tinky linky: já to chlazení nejdříve dlouhou dobu testoval tak, že ty žebra nebyly takhle přikryté a když jsem je pak ve finále takhle zapustil, tak jsem žádný teplotní rozdíl nezaznamenal, že je to takhle zapuštěný je z estetického důvodu, když to ten komp uchladí, tak proč by to nemohlo vypadat také pěkně? Ale jinak máš do jisté míry pravdu, že vliv to na to mít může, ale ten chladič by musel být mnohem nižší a s hlubokým žebrováním, pak by ten ohřátý vzduch už měl výrazně horší odvod a bylo by to i na teplotě znatelné, ale v mém případě se to opravdu neprojevilo, také jsem se o to zajímal. Jinak chladiče na diskách jsou také v pohodě , dal jsem je takhle zase kvůli vzhledu, já nedělal jen chlazení, ale i celou case a musí to taky trochu pěkně vypadat. Stejně tak stříbrný elox, je tam pro lepší vzhled, vím, že normálně se chladiče eloxují na černo, ale u teplot, vyskytujících se při chlazení počítačových komponent, to nebude hrát ještě žádnou podstatnou roli, nebo máš nějaké přímé důkazy, tabulky, nebo něco čím by jsi své tvrzení obhájil? Nikdo ti nebrání v tom, aby jsi nějaký trapný PC také pasivně uchladil, když si hravě poradíš se zesilovačem

// například tento zdroj - http://www.silverstonetek.com/products-ST30nf.htm má pasivní chlazení, je stříbrný a zadní svislý chladič výrobce také dole i nahoře přikryl
mám doma podobný chladící profil jak ty na té bedně ale: je 50cm široký a přes metr vysoký, délka žeber nějakých 1,5cm a elox načerno, při namontování 600W konce se chladič po dvou hodinách plného sinusového výkonu ohřál na 70°C, při umístění tak, aby kolem žeber mohl v klidu proudit vzduch teplota spadla o téměř 10°C a určitě Ti nemusím vysvětlovat že při nižší teplotě tranzistory nevybíhají ze své SOAR a můžu po nich tudíš chcít více Když jsem ten chladič položil žebry vodorovně(na tu metrovou stranu) tak teplota vyjela až na 80°C kdy konec vypla tepelná ochrana, proto těžce pochybuju že se v tvém případě teploty přo odkrytí žeber nezmění, ono to jde udělat tak aby žebra nebyla krytá a dokonce to pak vypadá velice pěkně
jinak ten zdroj je velice blbě udělaný, doslova zničili chladící účinek toho žebroví....P.S. když to dělá nějaký Silverstone tak to musí být absolutně nej? A nakonec: počítač chladím vodou a mám jej absolutně bezhlučný, hlučný začíná být když po něm chci přenosnost, ale na LAN nechodím tak ně je to upřímě ukradený, teploty jsou v těchto vedrech velmi příjemné, v PC běží jeden ventilátor na 5V pouze kvůli napájecím obvodům na zálkadní desce....na mé Asusce totiž netopí spínací trandy v měniči pro CPU ale tlumivky....při pasive chlazení by určitě po nějaké době došlo k tepelné degradaci jader jestli Ti to něco říká.
Mohl bys uvést teploty s tvým chlazením, podle toho jak tu o tvém řešení mluvíš to budou super hodnoty a určitě se můj vodník schová strachy do kouta