Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: DVB-T antena

Question DVB-T antena

Dobry den,
    bydlim asi 10 km od Ostravy a poridil jsem si DVB-T kartu asus my cinema, z mapky je evidentne jasne ze je oblast pokryta signalem a i ostatni na venkovni anteny digitalni televizi prijimaji.
    bohuzel ja prijmam na stavajici antenu pouze slovenskou tv z vysilace v klimkovicich, proto jsem koupil antenu matel (viz. http://www.eusat.com/detail.php?mati...d6c7e3d&id=208 ) mam ji namirenou spravnym smerem a naladim multiplex na 39 kanalu z ostravy, jenomze mam problemy s prijmem.
    antena je pripojena pres 20m koaxu k tv karte, jenomze signal je na cca 2%. jenom kdyz vytahnu antenu z tv karty a opet ji pripojim tak sila signalu vyskoci na 100% obraz se rozbehne a pak cca 5sec klesa signal zpet na 2%....proto mam pocit se mi chybi jeste nejaka soucastka, ale nejak se v anteni technice nevyznam tak nevim co mam koupit....v krytu od anteny je nejaka civka a proto mam pocit ze kdyz antenu odpojim tak se ona indukcnost zmagnetizuje a po pripojeni ke karte se zacne demagnetizovat az na nulu (cca 5sec). potrebuji poradit ktera soucastka mi chybi?

Member Avatar uživatele otas
    Věk
    38
    Vliv
    280

Standardní Re: DVB-T antena

Ta civka co mas na mysli je symetrizacni clen a byt tam musi. Nemas to pripojeny pres nejaky rozbocovac, zesilovac atd. ? Jinak pro prijem a vedeni DVD-T televize plati stejny zasady jako pro analog. vysislani.
    HP nx6110 Celeron M 1.4GHz 512MB 40GB DVD-RW WiFi BlueTooh - po smrti :-(
    Nyni SL510 :-/

Máš možnost zkusit připojit TV s jiným kratším kabelem? Ten kabel sis vyráběl sám? Když pomalu vytahuješ koax z TV karty, děje se něco s obrazem? Zkus jen tak z legrace obalit konektor na koaxu mikroténovým sáčkem tak, abys odizoloval stínění (vnější vodič na koaxu). Jak se to projevilo?
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Citace Původně odeslal leo
    Máš možnost zkusit připojit TV s jiným kratším kabelem? Ten kabel sis vyráběl sám? Když pomalu vytahuješ koax z TV karty, děje se něco s obrazem? Zkus jen tak z legrace obalit konektor na koaxu mikroténovým sáčkem tak, abys odizoloval stínění (vnější vodič na koaxu). Jak se to projevilo?
    kabel jsem delal sam, ale myslim ze bude uplne v poradku. stineni jsem odizoloval ( potom dokonce uplne odpojil od konektoru) a na kvalitu to nemelo vliv, nebo se dokonce sila signalu snizila. kdyz vytahuju konektor z tv karty tak se nedeje nic, az potom skokove kdyz je vytazen klesne signal na 0%

Member Avatar uživatele ..::Ozzy::..
    Věk
    43
    Vliv
    258

To jám mám jiný problém, občas se mi to kousne (projede kolem motorka s neodrušenou svíčkou, nebo někdo seká trávu v blízkém okolí) Kabel je kupovanej, ale vede jen do rozdvojky, a od ní k anténě je kabel dělanej ručně. Když vyndavám kabel z karty nebo jen do něj třeba ťuknu tak se to začně kousat. Signál mám 75%-85%.

Nějaké nápady co zkusit, abych se toho případně zbavil. Dělá to jen občas, ale štve to.
    Software is like SEX,
    it's better, when it's FREE!

by Linus Torvalds
    PC:AMD Barton 2500+@3200+ 1,75V locked|ACC rev2|Soltek SL-K600-C|2x512MB DDR433 CL2.5|Saegate80GB 2MB cache ATA/133 + Samsung250GB 8MB cache ATA/133|ATi Saphire R9600XT 537/640|Acer LCD 20" AL2016W 16:10|DVD LG4120|Genius Home Theatre 5.1|Logitech Click@Mouse|dolby keyboard|3R-System case soft moded|TV Tuner Leadtek Winfast DTV1000T|Gentoo 2005.1|KDE 3.5 sometimes switch to WinXP
    Work NB: HP nw8000 + Qtek8310

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Streamovanie DVB
    Založil tomase v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 23.05.2006, 11:39
  2. levná Anténa Pro WIFI zisk + - 20db??
    Založil Gizmo_CZ v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 20:32
  3. WiFi - sektorova antena uvnitr budovy
    Založil Petano v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 10.01.2005, 20:31
  4. Externi antena GPRS modemu
    Založil Waliz v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 03.07.2004, 11:06
  5. Wi-Fi amaterska antena