Výsledky 1 až 25 z 79

Téma: Posta - dorucovani jinemu prijemci

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Posta - dorucovani jinemu prijemci

Citace Původně odeslal Brogg
    Ale fakt mě už párkrát naštvalo, když mi nebo manželce nedošel předplacenej časopis. Naštěstí jsou v redakcích velmi ochotní a zaslali vždy nový (samozřejmě bez poplatků).
    Opravte mě, ale mám za to, že předplacené noviny a časopisy řeší od jisté vzdálené doby PNS a ne ČP.
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Citace Původně odeslal fr33k
    Opravte mě, ale mám za to, že předplacené noviny a časopisy řeší od jisté vzdálené doby PNS a ne ČP.
    Jj, je to tak, ale jako zákazník jedné či druhé organizace jsem nespokojen. Měl jsem to rozlišit a ne to tak zjednodušeně spojit, omlouvám se.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    43
    Vliv
    289

Citace Původně odeslal fr33k
    castecne to je pravda, ale jsou casopisy, ktere stale dorucuje posta...a nekdy velmi "kvalitne"...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Dnes 17.7. mi prisla jiz pry nekolikata upominka o ulozeni doporuceneho dopisu na poste s duvodem nedoruceni nezastizen, samozrejme je to prvni oznameni, ktere doslo, a silne pochybuju, ze jej nekdo krade ze schranek. To by samo o sobe nebylo nic vyjimecneho, kdyby to na cilove poste nelezelo uz 10dnu - od 7.7.
    Tak jsem se sebral a jeste dnes jsem bezel vecer na postu, vyzvedl jsem si dopis z VSE, kde mi oznamuji datum zapisu na 14.7. !!! Zaroven se to kryje s faktem, ze zrovna VSE je skola hrozne neochotna a neflexibilni, jako snad jedina skola, o ktere vim, neumoznovala si odlozit datum prjimaciho rizeni, takze, kdo neprisel ten stanoveny den, at uz byl duvod jakykoli, mel automaticky smulu a stejne tak je to se zapisem, kdo se nedostavi, je automaticky vyloucen ze studia.

Docela by me zajimalo, jak bych to resil, kdybych na VSE vazne chtel jit, nastesti nechci, ale kdyz si uvedomim pristup VSE, tak asi jediny, jestli vubec mozny, zpusob by byl soudni spor a uvedomim-li si rychlost nasi justice....
    Naposledy upravil monsoon; 17.07.2006 v 20:54.

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Pokud si dobre pamatuju, tak nahrani termin je ti skola povina umoznit ze zakona, pokud mas duvod - napr nemoc. To se netyka zdaleka jen prijimacek.

V tomhle pripade bys ovsem musel zalovat postu. V jinych pripadech by IMO bylo mozne zalovat CR - napr ty nesmysly v zakone jako ze se za doruceni povazuje ulozeni na poste, pricemz se dotycny ani nedozvedel, ze mu neco prislo, protoze mu nikdo nedorucil oznameni.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    365

Citace Původně odeslal monsoon
    ....
    Hele mě zase prostě někam "zašantročili" doporučenej dopis ze strojárny, že mám platit za další semestr protože už jsem se flákal předtím 2 roky na FEL a tudíž přetahuju standardní dobu +1 rok... Kdybych to sám nevěděl a nezajímal se o to a nešetřil na to chechtáky , tak to nevím, protože ze strojárny ten dopis ODEŠEL, ale ke mně nějak NEDORAZIL. A není ani na poště, ani se nevrátil na školu ani nic... Takže u mě nedávno ČP zase těžce zabodovala...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Už jsem to postoval na jiné fórum, ale rád přidám dvě příhody "do sbírky". První je z desátýho července, druhá asi dva roky stará (v té šlo o cca 60 tisíc ):

Před časem jsem si na ebayi objednal několik věcí. Většinou šlo o zboží, které naše české obchody neumějí sehnat (případně se tváří, že umějí, měsíc vám slibujou hory doly a pokaždý, když se přijdete zeptat, jestli už boží dorazilo, tak se vám místo omluvy snaží vecpat nějakou nekvalitní předraženou alternativu, kterou samozřejmě nechcete - jistě to sami znáte). Většina objednaných věcí přišla velice rychle buďto v obálce, nebo jako balíček, který jsem si na poště normálně vyzvednul. Na jednu věc (baterku) jsem ale čekal neobvykle dlouho, koupená byla snad víc než před měsícem (musel bych se podívat), ale stále a stále nic...

Dneska chvíli před půl sedmou (večer), přišla jedna sousedka (stará hodná paní, která chodí o berlích), proč jsem k ní nepřišel pro balíček, že ho pošťačka nechala u ní se slovy, že mi do schránky hodí vzkaz. Krom toho, že v dobu, kdy měla pošťačka přijít, nebyl výjimečně byt prázdný (a nechápu tedy, proč otravovala zmíněnou paní - zřejmě se pošťačka neobtěžovala ani zazvonit a radši otravovala paní, u které měla jistotu, že je doma vždy ), dokonce ani nenechala slíbený vzkaz ve schránce!

Ale vzhledem k tomu, co jsem si už s poštou zažil, jsem se nedivil. Další překvapení mě čekalo, když jsem si balíček prohlídnul ...je na něm napsáno: 9.6.06: oznámeno - nezastižen. Hmm? Ve schránce nebyl lístek, pár dní poté jsem si byl něco na poště vyzvednout a taky se úřednice netvářila, že by mi měla dát ještě něco. Pod tím je dále uvedeno: 2. výzva - 19/6. Ani na podruhé ovšem nikdo nedal do schránky lístek. A vedle toho, k dovršení dokonalosti, je přilepen návratní růžový štítek s nápisem nevyžádáno a datem 3.7.06. Zajímalo by mě, kdo mohl v pondělí 3. července odmítnout převzetí, když jsem v tento den měl dovolenou a nikdo doma nebyl...

Kdyby tedy zmíněná sousedka nebyla tak hodná a balíček nevzala, pošta by ho vrátila odesilateli a já bych přišel jejich vinou zhruba o 900Kč... (není to sice příliš závratná suma, ale když o ní můžete jen tak přijít cizí neschopností...?)

-----

Když jsem ještě psal články o HW, posílal jsem po jedné recenzi obchodní balík v ceně 60000Kč. Dost se na to chvátalo, tak jsem to ještě odpoledne všechno balil a běžel s tím jak magor na poštu. Úřednice mě ujistila, že se to ještě stihne a že to tam do druhého dne bude, ale že jsem si vyplnil špatný blanket, protože žlutý je pouze na balíky nižší ceny a na tak drahou zásilku musí být použitý červený, aby bylo jasné, že se s tím musí nakládat obzvlášť blablabla. Přepsal jsem blanket, pojistil na šedesát tisíc, zavolal šéfredaktorovi, že to bude mít druhý den u sebe a šel vesele domů. Druhý den odpoledne mi volal na mobil, že to nedorazilo a ani ve schránce není lístek (ačkoli byl celý den v redakci).

Letěl jsem teda na poštu (útěchou mi bylo, že přepisování blanketu nebyla zbytečnost a že se vyšší pojistka vyplatila). Ženština za přepážkou na mě koukala jak na E.T. (co se jako divím, že není obchodní balík doručený do druhého dne). Tak jsem se jí zeptal, za co že to připlácím, když něco posílám jako obchodní balík - prý za to, že bude doručený do druhého dne. Odpověděl jsem jí, že nebyl, že bych to tedy chtěl reklamovat. Zeptala se, jestli se mi to nezdá nějak brzo - hned druhý den a reklamace, jestli nechci pár dní počkat. Znovu jsem se jí zeptal, za co se připlácí u obchodního balíku a pak už mě jen ukázala, kde najdu reklamační oddělení.

U reklamačního okýnka jsem asi čtvrt hodiny čekal, než se vyřešila zákaznice přede mnou. Poté jsem to úřednici vysvětlil, předal jí podací lístek a ona začala volat. Volala asi 20 minut, obvolala asi tři pošty, když mi řekla, že na tý, která zřejmě měla balík na starosti, to zrovna onen důležitý člověk nebere a že tam snad bude za dvacet minut. Jestli by mi nevadilo počkat. Počkal jsem.

Když se dovolala, sdělila mi, že balík byl předaný. Trvalo chvíli, než dohledali v papírech, kdo ho převzal. Pak mi sdělila, že nějaká paní v jakýsi cestovní agentuře (8o) Hned jsem volal šéfredaktorovi, že to je v nějaké cestovní agentuře, která má být někde poblíž. Chvíli nechápal, ale pak jsem mu vysvětlil, že jestli o balík stojí, tak ať jde tu cestovku hledat (ne že bych pochyboval o poctivosti lidí, ale když máte v rukou nepříliš těžký balík v hodnotě 60kKč, který je do vlastních rukou, tak ho asi málokdo bude dobrovolně vnucovat kolemjdoucím ). Asi za čtvrt hodiny mi volal zpět, že cestovku našel (byla ve stejným baráku jako redakce, ale prý je tam velké množství firem a rozsáhlejší prostory, takže o ní ani nevěděl). Pak ještě chvíli nadával, že pošťák, který balíky přivez, byl líný i zazvonit (cestovka byla v přízemí, tak tam vyklopil balíky pro několik firem, které v okolí sídlily a odjel...)

Stručně řečeno - obchodní balík v ceně 60000Kč česká pošta bez problému předá jiné firmě, jinému člověku a adresátovi to ani neoznámí. ...a ještě odesilatele přemlouvá, ať s reklamací týden počká, že je zbytečný chvátat
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

joo posta..s tou sme si v praye takz uzil svoje. V te dobe sme dost nakupoval/prodaval na dobirku a to bzlz yeyacatku furt nervz jako kde je balik,kde jsou penize.Klasicky zaclo chodit az 2.upozorneni...mno nelikorat sme volal na postu,tam rekli ze s tim neco zkusi udelat..nicmene dlouho se nic nedelo a pak sme se prestehoval tak nevim..ted sem v brne na vinohradech a zatim pohoda...postacka chodi a zvoni(a mam velmi neprijemny zvonek takze kdyz sem doma tak me vzbudi a malem dostanu infarkt) ) a postu mam kousek od baraku...
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Jak to tady tak čtu, tak bych navrhl univerzální řešení problémů s ČP:
    1) mít známou doručovatelku (nejlíp z rodiny), nebo ji minimálně jednou pořádně zdrbnout, aby si mě pamatovala
    2) přestěhovat se co nejblíž pošty a pravidelně se chodit vyptávat jestli balík dorazil
    3) zlikvidovat všechny sousedy a firmy v okolí, nebo s s nima domluvit aby v žádném případě nepřebírali moji poštu
    4) být v telefonickém kontaktu s odesílatelem/příjemcem a vzájemně si potvrzovat odeslání/převzetí pro předcházení problémů
    5) všechny zásilky pojišťovat a křehké věci preventivně posílat v nerozbitné kovové krabici vyplněné polystyrenovou drtí

Snad jsem na nic nezapomněl
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání