Pouzivam onboard zvukovku, ale chcel by som vediet ci by sa mi na pocuvanie hudby neoplatila nejaka externa, ked mp3 pocuvam v kvalite okolo 128-160kbs, viac nie..
Pouzivam onboard zvukovku, ale chcel by som vediet ci by sa mi na pocuvanie hudby neoplatila nejaka externa, ked mp3 pocuvam v kvalite okolo 128-160kbs, viac nie..
no sry ale tohle je fakt dotaz na facku... mohl by jses zminit treba jako ze to mas tu desku a taky treba jaky zesik a repro (nechces snad rict ze si chces koupit napr nejaky m-audio k skrkatkum za 150kc z tresca?)
my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI
@ Strby: klííííd, tak je tu newbie...
No jak rika strby, je to nekompletni dotaz, kdyz se ptas na porovnani neceho, tak by bylo dobry uverejnit ceho
Ale jinak obecne receno na vobyc repracky (cca 500Kc) ti vobyc onboard zvuk bude stacit.
1) BigPiG System mk2 Phenom II x4 955; 4x2048MB DDR3; MSI FX890-GD70; CF 5830; VelociRaptor 300GB + 2xSeagate SV35.5 2TB RAID1 + Samsung F1 750GB + Samsung F2 1,5TB;Lian Li PC-8FIB; 2408WFP
2) PigPics E-500 + ZD 1445 + ZD 4015 + SanDisk ExtremeIII 4GB + Lexar Premium 1GB - IndoCertified
3) Pig@Work CATIA V5 r14-r18 @ Precision T5500: Intel W5590, Quadro FX3800 & Dell Ultrasharp U2410 & SpacePilot guaranteeing a minimum of 120 clicks per minute
4) PigFun Ubuntu 9.10 @ Corsair Flash Voyager 16GB @ Mobile PiG - HP nw8240 M770; FireGL v5000; 15.4" @ 1920x1200; 1+1GB RAM
5) MiniPig Lenovo X201i: i3 370M; 12" 1280x800 matte; 2GB DDR3 RAM; 6+ hours battery lifetime
[JOKE]tak at si ten kroj veme at nema debilni deti
testovaci skladba: http://meteleskublesku.cz/media/51/snd/15.mp3 kliiid[/JOKE]
Naposledy upravil Strby; 21.06.2006 v 10:10.
my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI
Mno, tak Kliiid me docela zapraska v bednach, asi uz musim koupit neco jinyho tyhle 10 let stary 2+1 uz to maj zrejmne za sebouPůvodně odeslal Strby
![]()
CPU: Q8200 @ 2,33Ghz, Graphyc:GTX 650 Ti, Gygabite 1150/5400 6GB patriot,Maxtor 500gb, Corsair 600W.
no kazdopadne je lepsi kvalitni zvukovka externi nez to co se pouziva jako onboard zvuk - alespon ne v tak novejch deska...ale i onboard zvukovka a dobre repro je dostacujici na to co by si se zvukem chtel delat. Pouzivam onboard zvuk + Creative P380 (2.1 repro) - jsou uz postarsi, ale stale se drzi - a spokojenost "nejvetsi". Zkousel jsem testovaci skladbu a pohoda, zadne zapraskani ani podivne zvuky
![]()
repro
http://www.logitech.com/index.cfm/pr...CONTENTID=9486
zvukovka ma tieto parametre
AC'97 Codec integrated in Realtek650
. Support 5.1 Channel
. SPDIF In/Out
Ta testovacia mp3 mi zneje dobre, nepocujem ziadny sum /ale mozno som uz len nahluchly/![]()
podle me, na to co s tim provadis je to dostacujici![]()
Lisak
ja si tiez myslim , nepotrebujem za kazdu cenu vyhadzovat peniaze za nieco co nepotrebujem..
otazku som blbo polozil> nemyslel som externu, ale ze nejaku do PCI slotu.
Sory za terminologiu![]()
![]()
no nam nebo alespon me to bylo jasny... kamos je silenec do hudby a ma audigy a nejaky sileny 5.1 repro a porad se mu to zda malo.... no jo, ja mam hudbu "jenom" jako doprovod k filmum nebo ke hram a tak mi to staci... radeji silnejsi grafikuPůvodně odeslal Majo1
kazdy ma jine priority.... herni vykon vs. kvalitni ozvuceni
Původně odeslal Majo1
no to opravdu jsou dotazy a upresneni na co to mas..)))) Kdyz nejsi schopnej rict k cemu to je, na cem to dale poslouchas..jako repro, zesik..apod. Udelam Ti jednoduchej navrh vezmi cca 5-10000Kc a porid PCI napr. revo a repra..jestli je ti to hodne..zustan u onboardu.
Naposledy upravil uberguru; 21.06.2006 v 16:18.
Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.
uberguru
neviem o com tocis? keby si cital prispevky, tak by si vedel ze som napisal typ reprakov aj zvukovky, aj v akej kvalite pocuvam mp3..
proc se do nej tak navazis? sak se jenom zeptal ne? a nahore psal co na pocaku dela a nedela ze to ma na mp3..... Driv se rozhodne vyplatilo poridit si zvukovku, tedka jsou onboardy docela v poho i na nejaky to poslouchani hudby, ale pokud nedela vlastni hudbu a tak tak nevidim duvod proc do toho davat tak horentni sumy co nam tu pisesPůvodně odeslal uberguru
ok beru zpet..nedostatecne..info..skutecne je tu neco vyse uvedene, ale proste kdyz resis..onboard....bohate staci..treba s reprem p380 creative apod. Kdyz Te ovsem muzika zajima..nebudes to poslouchat na tomto. Ale poridis neco kolem cca 5tis. A resis to potom v sekci zvuk. Investovat 2k do zvuku jsou uplne vyhozene penize, v pripade, ze se kupuje neco noveho jako partiova zvukovka a partiovy bedny. Dalsi vec jak je zvuk na desce sdilenej s irqckama...jsou i takove desky kde AC97 nelze temer vubec pouzivat. Proto rikam..kdyz ma nekdo choutky laborovat se zvukem...a staci mu ac97 at si ho necha a nevyhazuje penize, ale potom se nemusi na nic nikoho ptat a nechat se uklidnovat v tomto threadu...Kdyz che postoupit do dalsiho levelu, je skoda vyhodit 2-3tisice...ale vyplati se to resit od 5ti tisic...stejne tam casem kazdej koho to zajima dospeje, ale povyhazuje spoustu penez cestou za pokusy s lacinym resenim.
Me prijde, ze si nikdo nevsiml, ze pise, co ma za repro...
Ja si myslim, ze Z-5500 si rozhodne zaslouzi neco lepsiho nez onboard zvukovku.
But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy
no oni jsou ty repra jaksi (digitalni), takze pro muziku muze pouzit klidne koax, ale pro slusnej zvuk..bych proste zainvestoval aspon do toho reva (jak pisu nekde vyse) a sel skoro radsi pres analog. Jinak podobnejch temat nad tim co staci a nestaci..je tu spousta, ale znim li otravene nebo podobne..myslim tim pouze to, ze neni nad vlastni zkusenost a ochotu utratit nejakej peniz. Obecnej dotaz onboard zvuk, mp3 128-160kbps(urcite nebudes chtit nikdy neco lepsiho??), co treba filmy..hry?...proste mne prijde k NICEMU.
Mno, nevim... mam na desce Analog Devices AC97 kodek a nezni to spatne... na ty mp3 to staci, na audio CD mam CD prehravac, samozrejme vse pres 2.0.
:: DESKA :: Gigabyte Z68-UD3 :: CPU :: Intel Core i5 2500K :: VGA :: ATI Sapphire Radeon 5700 Vapor Chamber :: RAM :: 4x 4GB Kingston PnP Grey :: HDD :: 1TB WD Black ::
mno ja taky nevim...tady je http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=44063&page=4 v prispevku od dawsa...jednozacne shrnuto jak to asi s kvalitou pro zvuk je, doporucuju precist overeno vice uzivateli a beru to asi tak, ze hodne z tech karet sem ozkousel a prispevek je jasne vypovidajici. Dale doporucuju kouknout do threadu pomozte vybrat lespi 2.1 kde majo1 spekuluje nad koupi jeste 2heho setu logitechu a nazvucovat si mistnost pro KVALITNI 5.1)))) s 2ma sety a to vse pres onboard...(((((
uberguru
idem pozriet ten thread, vyzera zaujimavo. Moc sa v tych zvukovkach nevyznam, tie logitechy maju rozne moznosti pripojenia, ja pouzivam normalny stereo kabel z jackom, neviem ze keby som to prepojil digitalne,
tak ci by lepsie nezneli tie rozne zvukove nastavenia na tych reprakoch, ako napr. dolby pro logic II Movie,- Music a pod. lebo to podporuju vraj..
no super...je potreba trosku pohledat...v threadech....potom rozhodnout sem li ochoten trosku investovat a uz to jede))))
Určitě doporučuji koupi zvukovky. Objevíš ve svých oblíbených skladbách novou dimenzi!!! Další dimenze by přibyla s novýma repro.... Není nad to nacházet ve svých naposlouchaných věcech nový zvuky - je to radost.... Sám jsem to zažil při přechodu z integrované zvukovky na Hercules Digifire7.1. A pro tu radost z objevování jsem pořídil Revo 5.1, takže pokud by byl zájem, mám toho Herkula naprodej, za 800.....
Mno ja som dlhe roky pouzival onboard, na normalne veci to staci. Asi pred rokom som kupil audigy2 platinum (bola v tedy dobra cena) a po pravde rozdiela tam je a neviem ako by som sa vracal k onboardu hlavne preto ze som si zvykol na dialkovy ovladac hlasitosti![]()
S tim se neda nic, nez souhlasit ! Dva roky jsem mel AC 97 realtek ( to co zakladatel threadu,nicmene nemam dig. LogitechPůvodně odeslal steelman
) Jednoho dne jsem mel dobrou moznost koupit SB Live! 5.1 a jak psal nekdo vyse, je to uplne jina dimenze.. K tomu dobre nastaveny Foobar, bedny P580 a je to uplne o necem jinem. Za par mesicu jsem presel na Audigy1 a uz ten skok nebyl tak velky, jako pri prechodu z Realtaku na Live!
NTB: FSC ESPRIMO Mobile V5505 | Genius SP-HF 2000X | Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse | Logitech UltraX | UPC 10M | Ferguson D-880HX | Xkrabice 360 Arcade, 20 GB HDD, 2x white wireless controller - Philips 32PFL7562D/10 via HDMI
No, u me byl nejvetsi krok diskretni MOSFET zesik, pak zacne hrat i to AC slusne . Druhy krok byl CD prehravac, zkratka se z te hudby musi vyradit komp, jinak to nebude hrat, protoze do toho furt se sere SW... nejlepsi zvukovka je totiz zadna. BTW ten prehravac me stal 700,-... P.S. Dawsoo si muze rikat co chce, ja mu to neberu, bohuzel jsem si tu Julii za 5000,- koupil, je fakt, ze hraje lip nez CMI, ale SB 128 z roku 1998 ji prekona na cele care...
Naposledy upravil Hardman; 23.06.2006 v 18:55.
:: DESKA :: Gigabyte Z68-UD3 :: CPU :: Intel Core i5 2500K :: VGA :: ATI Sapphire Radeon 5700 Vapor Chamber :: RAM :: 4x 4GB Kingston PnP Grey :: HDD :: 1TB WD Black ::
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)