Začal jsem pracovat na svým novym webu a zvažuju, jestli mám udělat mod_rewritem podporu coolurl, abych měl adresy typu něco/nazev-clanku.html místo něco?clanek=x. Zvažuju pro a proti
pro:
budu mít klíčový slova už v url -> lepší SEO ->větší návštěvnost
uživatel bude vědět z adresy co má očekávat
budu IN
proti:
můžou bejt moc dlouhý adresy
pokud bych udělal automatickou generaci url, nemoh bych změnit nadpis článku, protože by přestal platit odkaz = nejednoznačná url
musel bych vymyslet převod nadpisu na url (to bych překous)
pokud bych udělal manuální, musel bych (asi) přidat další data do databáze (zastávam názor že by v databázi neměly být data navíc)
nevím:
lehčí zapamatování url, na hodně stránkách o SEO jsem četl, že coolurl je lehčí na zapamatování. Osobně s tím nesouhlasím, já si radši zapamatuji ?clanek=3 než třeba /jak-napsat-v-javascriptu-aby-se-stalo-neco-co-bych-chtel-aby-se-stalo.html
(trošku extrémní případ). Vlastně si nezapamatuju ani jedno, ale třeba si to napíšu třeba někam na (malinkej) papírek
.
někdo tvrdí, že s coolurl budou stránky líp proindexovaný (někdo vydal nějakou knížku a tam ukazoval příklad na obchodu s knihami), tím si nejsem jistý, podle mě je celkem jedno, jakou url vyhledávací bot dostane.
Jaký je váš názor?