Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Coolurl, ano či ne?

Standardní Coolurl, ano či ne?

Začal jsem pracovat na svým novym webu a zvažuju, jestli mám udělat mod_rewritem podporu coolurl, abych měl adresy typu něco/nazev-clanku.html místo něco?clanek=x. Zvažuju pro a proti

pro:
    budu mít klíčový slova už v url -> lepší SEO ->větší návštěvnost
    uživatel bude vědět z adresy co má očekávat
    budu IN

proti:
    můžou bejt moc dlouhý adresy
    pokud bych udělal automatickou generaci url, nemoh bych změnit nadpis článku, protože by přestal platit odkaz = nejednoznačná url
    musel bych vymyslet převod nadpisu na url (to bych překous )
    pokud bych udělal manuální, musel bych (asi) přidat další data do databáze (zastávam názor že by v databázi neměly být data navíc)

nevím:
    lehčí zapamatování url, na hodně stránkách o SEO jsem četl, že coolurl je lehčí na zapamatování. Osobně s tím nesouhlasím, já si radši zapamatuji ?clanek=3 než třeba /jak-napsat-v-javascriptu-aby-se-stalo-neco-co-bych-chtel-aby-se-stalo.html
    (trošku extrémní případ ). Vlastně si nezapamatuju ani jedno, ale třeba si to napíšu třeba někam na (malinkej) papírek .
    někdo tvrdí, že s coolurl budou stránky líp proindexovaný (někdo vydal nějakou knížku a tam ukazoval příklad na obchodu s knihami), tím si nejsem jistý, podle mě je celkem jedno, jakou url vyhledávací bot dostane.

Jaký je váš názor?

Standardní Re: Coolurl, ano či ne?

Ja jsem pro tyhle url. Uz od pohledu vim na co klikam. No ono reseni je treba i odkaz typu

http://neco.cz/clanky/345/jak-jsme-blablabla

kde 345 nejake id clanku. Zneuzitelna nevyhoda toho trosku je, ze si clovek muze misto toho "jak-jsme-blablabla" dat neco jineho a nekoho tim zmast jako u idnes to tusim jde bezni lide naleti.

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

jednoznacne pro, a s tou zmenou nazvu - kde je psano, ze to musi byt navzdy provazane? Muzes to resit treba historii dokumentu (tento clanek byl prejmenovan, .... nova adresa je... klik!), nebo redirectem, nebo to neresit,a nechat ho na stare url. Stejne to urcite nebudes potrebovat casto.
    A tomu SEO ver, pokud je klicove slovo v URL, ma to rozhodne vliv.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Tak jo, půjdu do toho, přidam si do tabulky ještě jeden sloupeček a bude to...
    Při vkládání novýho článku budu sice muset ručně přidat ještě kus url ale na to si zvyknu
    Jsem zvědavej jestli mi to třeba zvýší Google pagerank, časem

Teď už jenom musim vymyslet v jakym tvaru tu url budu udávat, asi neco.cz/clanky/rubrika/nazev-clanku.html. Uvidim jak to bude těžký naprogramovat

Díky za pomoc v rozhodování

Delej to jeste bez toho .html, pak to bude hifi

Rozkaz šéfe
    Máš pravdu vypadá to líp a nebude to vypadat že používam statickej web.
    Právě jsem se do tohu pustil.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 5.1 sluchátka Zalman: ano, či ne?
    Založil tnf v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.09.2003, 16:35
  2. Repas ano či ne.
    Založil Michal Kočí v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 04.03.2003, 16:41
  3. Nvidia Detonátory 42.68 (14.2.2003) 3D Mark 03 optimized
    Založil Chodec v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 28