Citace Původně odeslal mejla
Díky za tip. Už dva dny se s tím zlobím a furt nic. Na tom displeji to nic nehazí, widle normálně najedou z toho PATA disku. Jenom když mám zapojený ty SATA disky,tak v tu dobu,kdy se tam objevi napis Win xp s tím modrým proužkem,že to bootuje, to na chvíli zamrzne (dle mě v pozadí hledá ty sata disky). Když je vypojím,tak to naběhne normálně,bez nějakýho mrznutí. Ovšem včera už to nabíhalo normálně ať už jsem tam měl ty sata disky zapojený nebo ne. Zkoušeno i jednotlivě,pořád stejný. Co jsem diskutoval s ostatníma,co tuto desku mají/měli, tak všem to nabízelo volbu SATA disku/raidu při bootovaní, po POSTu. Mě ovšem ne. Je možný,že se třeba ten SATA řadič nějak odpálil? V biosu ho samozřejmě zaplý mám,zkoušeno i když jsem ho vypnul,pořád stejný. Měnil jsem i bios a stejně nic. CPU je zatím netaktován.
Mám dojem,že mi to jednou ze začátku nabízelo tu volbu SATA raid,ale než sem stihnul zareagovat,tak se spustilo bootovaní a od tý doby se mi ta nabídka už neukázala. Bohužel jinej SATA disk k dispozici nemám, a kupovat se mi nechce,stejně bych ho neměl kam zapojit. Možná zkusím koupit SATA řadič do PCI,nic jinýho mě nenapadá. Akorát nevím,jak ten řadič v PCI funguje,jestli se instaluje až ve win?

Jasne ze sa instaluje vo win. To mas ako so zvukovkou trebars No od niekoho si poziciat sata disk som myslel. Este skusit nieco taketo odpojit sata disky , reset cmos , nabehnutie win , restart , vypnut zapojit sata disky , reset cmos a skusit nabehnut. Niekedy ten pes je zakopany ani nevies kde. A este daco skus iba jeden disk zapojit. A omrkni tie kody co su tam. Mam tiez Abit doma a nemam zo sata diskami problem. Ale podobne mi to blblo na ASUS doske , nakolko som tam mal aj dva PCI IDE radice /na striedacku/ , ktore som prestal pouzivat , ale jaksi si ich bios aj win pametal , reset cmos to poriesil