Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: AV8 a SATA disk

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

Standardní AV8 a SATA disk

Pořídil jsem si desku Abit AV8 na které mám připojený tři disky. 1 PATA (se systémem) a 2xSATA. Ovšem ty SATA mi vůbec BIOS nenajde,tudíž je nevidím ani ve win xp. Na mým starým epoxu se sata disky zapínaly v biosu,tady jsem nic takového nenašel. Našel jsem tu nějaký povídání o tomhle problému,leč většina se týkala instalací win na sata disk a kde pomohla disketa s ovladači. Já ale systém mám na PATA. Jediný thread,kde se řešil ten samej problém je uzamknutej od moda s odkazem na jinej thread,leč odkaz mi nefunguje . Díky za radu
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní Re: AV8 a SATA disk

Citace Původně odeslal mejla
    Pořídil jsem si desku Abit AV8 na které mám připojený tři disky. 1 PATA (se systémem) a 2xSATA. Ovšem ty SATA mi vůbec BIOS nenajde,tudíž je nevidím ani ve win xp. Na mým starým epoxu se sata disky zapínaly v biosu,tady jsem nic takového nenašel. Našel jsem tu nějaký povídání o tomhle problému,leč většina se týkala instalací win na sata disk a kde pomohla disketa s ovladači. Já ale systém mám na PATA. Jediný thread,kde se řešil ten samej problém je uzamknutej od moda s odkazem na jinej thread,leč odkaz mi nefunguje . Díky za radu

Zacnem tym , ze ci mas zapnute v biose Serial ATA RAID ? Vsimol som si ze ta doska ma maly display s chybami , co keby si sa pozrel ci nevypisuje nejake chyby a porovnal s manualom. Pripadne skus ine sata disky u teba.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    285

Díky za tip. Už dva dny se s tím zlobím a furt nic. Na tom displeji to nic nehazí, widle normálně najedou z toho PATA disku. Jenom když mám zapojený ty SATA disky,tak v tu dobu,kdy se tam objevi napis Win xp s tím modrým proužkem,že to bootuje, to na chvíli zamrzne (dle mě v pozadí hledá ty sata disky). Když je vypojím,tak to naběhne normálně,bez nějakýho mrznutí. Ovšem včera už to nabíhalo normálně ať už jsem tam měl ty sata disky zapojený nebo ne. Zkoušeno i jednotlivě,pořád stejný. Co jsem diskutoval s ostatníma,co tuto desku mají/měli, tak všem to nabízelo volbu SATA disku/raidu při bootovaní, po POSTu. Mě ovšem ne. Je možný,že se třeba ten SATA řadič nějak odpálil? V biosu ho samozřejmě zaplý mám,zkoušeno i když jsem ho vypnul,pořád stejný. Měnil jsem i bios a stejně nic. CPU je zatím netaktován.
    Mám dojem,že mi to jednou ze začátku nabízelo tu volbu SATA raid,ale než sem stihnul zareagovat,tak se spustilo bootovaní a od tý doby se mi ta nabídka už neukázala. Bohužel jinej SATA disk k dispozici nemám, a kupovat se mi nechce,stejně bych ho neměl kam zapojit. Možná zkusím koupit SATA řadič do PCI,nic jinýho mě nenapadá. Akorát nevím,jak ten řadič v PCI funguje,jestli se instaluje až ve win?
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Díky za tip. Už dva dny se s tím zlobím a furt nic. Na tom displeji to nic nehazí, widle normálně najedou z toho PATA disku. Jenom když mám zapojený ty SATA disky,tak v tu dobu,kdy se tam objevi napis Win xp s tím modrým proužkem,že to bootuje, to na chvíli zamrzne (dle mě v pozadí hledá ty sata disky). Když je vypojím,tak to naběhne normálně,bez nějakýho mrznutí. Ovšem včera už to nabíhalo normálně ať už jsem tam měl ty sata disky zapojený nebo ne. Zkoušeno i jednotlivě,pořád stejný. Co jsem diskutoval s ostatníma,co tuto desku mají/měli, tak všem to nabízelo volbu SATA disku/raidu při bootovaní, po POSTu. Mě ovšem ne. Je možný,že se třeba ten SATA řadič nějak odpálil? V biosu ho samozřejmě zaplý mám,zkoušeno i když jsem ho vypnul,pořád stejný. Měnil jsem i bios a stejně nic. CPU je zatím netaktován.
    Mám dojem,že mi to jednou ze začátku nabízelo tu volbu SATA raid,ale než sem stihnul zareagovat,tak se spustilo bootovaní a od tý doby se mi ta nabídka už neukázala. Bohužel jinej SATA disk k dispozici nemám, a kupovat se mi nechce,stejně bych ho neměl kam zapojit. Možná zkusím koupit SATA řadič do PCI,nic jinýho mě nenapadá. Akorát nevím,jak ten řadič v PCI funguje,jestli se instaluje až ve win?

Jasne ze sa instaluje vo win. To mas ako so zvukovkou trebars No od niekoho si poziciat sata disk som myslel. Este skusit nieco taketo odpojit sata disky , reset cmos , nabehnutie win , restart , vypnut zapojit sata disky , reset cmos a skusit nabehnut. Niekedy ten pes je zakopany ani nevies kde. A este daco skus iba jeden disk zapojit. A omrkni tie kody co su tam. Mam tiez Abit doma a nemam zo sata diskami problem. Ale podobne mi to blblo na ASUS doske , nakolko som tam mal aj dva PCI IDE radice /na striedacku/ , ktore som prestal pouzivat , ale jaksi si ich bios aj win pametal , reset cmos to poriesil
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Co to je za SATA disky? Jestli SATA II tak ted jsem nasel na webu, ze je treba je prepnou na SATA I a pak je najde BIOS, tedy i M$. (osobne jsem to vyzkousel)
    ITF FreeNet Liberec

Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Věk
    45
    Vliv
    291

jak píše hwsoft, pokud jsou ty disky SATAII tak přepnout do SATA I. Via 8237 neumí korektně SATAII.
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    285

Přeze všechno mi to ty disky stále nenašlo,takže řešením nakonec bylo koupě SATA řadiče do PCI. Hnedka napoprvé se to povedlo. Asi je nejspíš ten řadič na desce v křemíkovým nebi Akorát mě stál víc ten řadič než celá deska )

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sata disk závislý na Slave Pata
    Založil Camillek v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 03.02.2006, 12:41
  2. Který disk je nejlepší ??? Update 2.1.06 (praxe, linky...)
    Založil Tom v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 19.01.2005, 12:27
  3. Abit AV8 sata disk
    Založil KOVO v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 10.01.2005, 22:45
  4. Epox 8rda3+ problem SATA a WD 200 gb disk
    Založil Mc v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 03.09.2004, 11:54
  5. ASUS A7V600 a SATA disk Maxtor, vytuhavani windows XP