Hmm mam ten problém taky. Sice jsem ho už vyřešil co se týče taktů. Bios jde upravit tak, že mu vynutíte stejný takta na 2D, 3D i low power ale bohužel to v praxi moc nepomáhá. Dám příklad: 3Dmark05 proběhnu na taktech 430/950 hups 5405 bodů. Proběhnu ho podruhý a hele 4706 bodů. Už v něm byl vidět znatelnej pokles FPS ? Jak to ? To samý v hrách, jde vše v klidu ale najednou se to jaxi zpomalí tak klidně o 20-30% - rivatuner v pozadí monitoruje takty, ty jsou stéle pevně 430/950 ale ten výkon jde prostě dolů - artefakty nikde žádný, nedovedu si to vysvětlit. Tak hold jedu paměti až na 860 protože když dám víc tak se to časem zpomalí, je to jen otázka času za jak dlouho. Jo, přidělal jsem na ně jiný chlazení, bez něj jely jen na 800 víc to zpomalovalo, teď 860. Jinak moje karta je GF6800LE od MSI jádro je odemčené 16/6 revize A1. Overclock na 430mhz 1.5v Chladim to hliníkovym blokem původně z CPU, teplota asi 55 při zátěži s defaultem to nešlo - tak 110 při zátěži a nad 330 mhz to nebylo stable. Fakt by mě zajímalo jak tohle vyřešit. Jo to že karta sama podtakotvala jádro, to ona udělá vždy, když zjistí chybu v renderingu. Ale to se dá potlačit. Jednou jsem tak provozoval kartu s částečně chybnou pipeline která ale neartefaktila, ale ta karta s ní furt držela low power mod, ale to se dá obejít. Ale co s těma pamětma to nevim. Zvlášť když jde výkon dolu ale takty zůstávaj stejný. Rychlost AGP nebo FW na to absolutně nemá vliv. Použitej bios na to taky nemá vliv. Drivery taky ne. Prostě nic.

Odpověď s citací