Výsledky 1 až 25 z 39

Téma: Uzivatel "Velechova" odsouzen

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: Uzivatel "Velechova" odsouzen

Citace Původně odeslal hwsoft
    Jenom se zeptam, ma tam napsano, ze to musi uhradit ve zkusebni dobe, je nejaka moznost to urychlit?
    nejdriv me to taky zmatlo, ale je to jen standardni dikce zakona, kdyz se nekdo odsuzuje s podminkou.
    pro nas je dulezite, ze ten bod pod touhle vetou rika, ze je povinen nam uhradit skodu, takze je to exekucni titul, jakmile ten prikaz nabude pravni moci. pote je mozne jit rovnou za exekutorem
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Mimochodem, videl jste nekdo ty dva (velechova + ten jeji) live? Co na to rikali? Divili se?

Moc vam gratuluju (zejmena riksovi), ze se vam to podarilo dotahnout do konce. Dobre jim tak a necht to tady zustane prikladem pro vsechny potencialni budouci podvodniky v bazaru.

..a preju hodne stesti pri vymahani $.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Je sice hezké, že jste to takhle dotáhli alespoň po právní stránce k nějakému bodu (záměrně nepíšu konci), ale pořád jste krutě ve ztrátě. Neviděli jste pořád ani korunu a strávili nad tím naopak hodiny a hodiny práce a úsilí, který by se v Riksove případě dalo jistě i vyčíslit nemalými částkami (předpokládám taky někdo i platil soudní poplatky atp.) - takže další výdaje.

S exekutorem bych si tolik nadějí zase nedělal. Dopadne to tak, že mu bude z chudýho platu strhávat 500 a splatí vám to včetně nákladů řízení cca za 50 let - pokud bude frajer šikovnej a prokáže, že nic nevlastní... plus další náklady na exekutora (dejte na mne, v oboru pracuju).

Nějaký pocit satisfakce není namístě, protože na vině je hloupost a naivita těch, který nalítli nejprůhlednějšímu triku na světě, který zkouší na naivní kavky jen ti podvodníčci s nejnižsím IQ - jinak by k celý týhle aféře nemohlo dojít. Nyní se snažíte hrát na spravedlnost, ale je vám asi jasný, že prachy jsou prostě v pr...

Takže místo oslavování pronesu jen jedno - Pyrrhovo vítězství jak z čítanky. Ať si tohle fórum vezme poučení, ale ta cena se za to prostě zaplatila a na tom nikdo nic nezmění - žádný rozsudek ani exekuce. A ano, taky si přihřeju vlastní polívčičku - byl jsem to já, kdo snad jako první (a jedinej) hned v tom threadu nadhodil otázku serióznosti Velechový i celého kšeftu a varoval jsem před tím, narušil jsem tam tunu nadšených příspěvků typu "super, levnej NTB, luxus, klidně vám prachy pošlu předem paní Velechová i když vás vůbec neznám, hlavně mi to sežeňte!" - posílat někomu neznámýmu (a Velechová byla fest neznámá, ne jako lecjaký "živý inventář" tady na fóru) je prostě úlet z největších. Frajeři z fóra ale měli vlastní rozum, neviděli, neslyšeli... klika, že jim "starej Velech" nabídl pouze starý šunky a ne nějaký luxusní NTB v ceně 100 kolíků (za 20)

Pokud mi hned jdete poslat za nepříjemný názor negativní karmu, směle do toho - ale říct jsem to prostě nahlas musel. Nějaké poplácávání po zádech není namístě, protože finanční stránka věci je prostě zásadní a pochybuju, že exekucí na nějakýho chudáka z Ostravy se něco změní.
    Naposledy upravil 24-bit; 30.05.2006 v 13:49.

Citace Původně odeslal 24-bit
    Jsnip
    No tvuj pesimismus neni na miste, vis o tom jen malo, a tak se snazis kalit vodu.
    Ten pritel Velechovy, ktery byl odsouzen, pracuje, tedy ma prijem, exekuci se mu strhavat z platu tolik, aby mel vic jak zivotni minimum.
    Pokud se bude dlouhodobe vyhybat placeni, tak si to odsedi v kriminale, sice sance na vraceni penez je nizsi, ale stale je. Navic by musel hradit i urok z prodleni, ktery neni z nejnizsich. Pocitam, ze vzhledem k tomu, ze se na soud obratilo mene lidi, tak je v "zisku" a nebude mit problem zaplatit cca 23 tisic.
    Prece jen v kriminale je to s chlastem slabsi.
    ITF FreeNet Liberec

Bohuzel jsem to moc nesledoval. Muze mi nekdo opravdu strucne vysvetlit o co slo. Podle diskuze jsem pochopil ze se jednalo o podvod pri koupi zbozi kdy doslo uplne neco jineho.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Senior Member Avatar uživatele Perfect_
    Věk
    37
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Geeker
    Bohuzel jsem to moc nesledoval. Muze mi nekdo opravdu strucne vysvetlit o co slo. Podle diskuze jsem pochopil ze se jednalo o podvod pri koupi zbozi kdy doslo uplne neco jineho.
    http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=36325

EDIT: Aha, omlouvám se, zpletl jsem si thready :/.
    Naposledy upravil Perfect_; 30.05.2006 v 21:35.
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání