Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: chladit peltierem vzduch ve skrini ?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: chladit peltierem vzduch ve skrini ?

Citace Původně odeslal Marty
    Hmm, rekl bych (a dam za to i ruku do ohne), ze to bude stejne neefektivni a nepouzitelne jako chladit vodu ve vodniku peltierem. (pokud je rec o dostupnych peltierech o vykonu do 300W).
    Když se chladí voda ve vodníku peltierem, tak peltier přečerpáva všechno teplo ze všech chlazených dílů (střelím třeba 150W CPU+grafika+chipset) plus teplo ze samotneho peltieru, takže se chladí třeba 300W tepla, je potřeba silný peltier, spotřeba šílená... (snad jsem se moc nesekl)
    - Kdybych přirovnal to mé tady k tomu vodníku, kdy se VŠECHNO teplo přečerpává peltierem, tak by to vypadalo tak, že by bylo chlazení absolutně bez průvanu v bedně, skříň zavřená a teplo by se neodvádělo ven. Potom by všechno teplo musel přečerpat peltier, ne? Toto by bylo šílené, co se týče efektivnosti, spotřeby...

Já mám ale vše chlazené klasicky vzduchem, bez zaplého peltieru by to běželo normálně. Já si přece peltierem jen "pomáhám" nezávisle na chlazení a jen snižuju teplotu okolí, ne? Prostě mi to nejde do hlavy, řekl bych že by měl stačit i malý výkon peltiera na něáké to schlazení vzduchu o pár (10?) stupňů dolů.
    Naposledy upravil Firuz; 27.05.2006 v 22:59.
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamacia neuspesna! = UZ UKONCENA -ZAZRAK !
    Založil AjsTi v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 65
    Poslední příspěvek: 02.04.2006, 15:20
  2. Sekundární grafická karta ve WinXP a 2000
    Založil Caleb v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.01.2003, 13:52

Pravidla přispívání