Zdravim,
je to mozna trochu OT, ale urcite sem taky patri..
dva konkretni pripady:
1) prijdu domu, ve schrance papir ze mam balicek u nahradniho prijemce - sousedky o patro vys, chvili marne premyslim co to muze byt, pak jdu zazvonit a ptam se ze jim neco pro me prislo. Prej jo, ale je to vetsi krabice a nevedeli co to je, tak to dali dolu do kocarkarny (panelak). Zacina ve me narustat neprijemne podezreni a mrazeni v zadech. Kocakarna je pochopitelne otevrena a cele odpoledne tam beha dorost z naseho vchodu, nastesti je krabice v poradku. Doma se moje podezreni potvrdilo - od F-B me prisla opravena zrcadlovka 20D. Fakt jsem myslel, ze me budou omejvat![]()
2) stejnej pripad, ale tentokrat dokonce i bez oznameni do schranky, navic doporucena zasilka, vecer u nas zvoni po 22h nejakej chlapek co se predstavuje jako nas soused a dava mi balicek, kde poznavam svou objednavku z Oehlingu za cca 5k![]()
A ted mi nekdo reknete co delat, kdybych a) nemel poctiveho souseda, nebo b) v kocarkare si nekdo udela z meho fotaku za 30k kopaci mic..
- posta je z toho venku, zasilku "regulerne" nekomu predala
- firma je v klidu, odeslano, potvrzeno
- soused/ka sice asi by mela nejakou zodpovednost, ale zase jak on(a) k tomu prijde ?
- ja mam smulu, protoze nebudu mit bud nic, nebo rozmlacenej balik
A jak se proti tomu branit ?
- Oehling jsem hned kontaktoval, omlouvali se, ze to je chyba PPL, oni za to nemuzou
- Posta je ..... (radeji bez komentare), tam je zbytecne se snazit neco domlouvat
- Obehnout vsechny partaje ve vchodu a durazne je varovat aby neprijimali moje zasilky, jinak jim hrozi odpovednost za ztratu/poskozeni veci ?![]()