Výsledky 1 až 25 z 27

Téma: Konverze z RAW formatu DF

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní Re: Konverze z RAW formatu DF

U Canonov je imho najlepsi standardny dodavany soft.
    RAW Image Task.

Nie je sice najrychlejsi ani najpohodlnejsi, ale je v pohode a ako jediny mi je schopny na DEFAULT poskytnut obraz rovnaky ako uklada fotak do JPEG akurat bez JPEG artifaktov. Vsetky ostatne programy (vratane photoshopu) mi rozbijaju farebnu stupnicu, co sa mi nepaci.

Skusil som ten DCRAW a mam taky pocit, akoby uplne ignoroval pri konvertovani RAWu jeho nastavenia WB...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Já používám Phase One Capture One - v nonpro verzi je za rozumnou cenu a navíc normál i pro mají tuším 30 dní zdarma.

Pro verze by měla mít navíc prý jen ovládání foťáku, takže nonpro bohatě stačí...

http://www.phaseone.com
    -- under construction --

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

e1:
    Ja se ani neohrazuju, jen jsem rozvadel proc fotim do RAWu - vubec ti to neberu Ale rekl bych, ze kdyz ti fotak dokaze poskytnout neco vic nez je komprimovany JPEG, neni od veci to vyuzit, ale je treba to umet zpracovat, proto jsem zalozil tuhle diskuzi.
    Co se tyce fotky, tak jsem ji nijak neupravoval, krome toho co je popsano vyse. Neporovnaval jsem WB, ale kvalitu prevodu z RAWu co do vyuziti dat. Prijde mi, ze vysledek Zoneru je nekontrastni a mozna i trosku rozostreny - viz hodinky na vyrezu z praveho dolniho rohu fotky.
    Jinak kdyz si vzpomenu na tu scenu, tak myslim, ze blize k realite je ta leva (DCRAW). Bylo to focene kolem 18h, slunce uz slo dolu a tudiz svitilo ze strany. Nicmene ten kontrast mi tam celkem vyhovuje. Zkusim dodat dalsi priklady, porovnani.

PiT: ja dostal k fotaku jen ZoomBrowser EX, takze mozna se to dava jen k tem novejsim Ale ten mi ted nejak pada, takze ho nepridam do porovnani.

Kaltas: Diky za tip, stahuju zkusebni verzi, pridam z nej vystupy. Nicmene cena mi neprijde moc lidova (v LE verzi je to o polovinu vic nez Zoner v PRO verzi...).

EDIT:
    PiT: u DCRAWu musis nastavit parametry pro WB.. jinak ti vyplivne fakt jen RAW data do PPM/PSD.
    Naposledy upravil Marty; 24.05.2006 v 11:37.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Marty
    PiT: ja dostal k fotaku jen ZoomBrowser EX, takze mozna se to dava jen k tem novejsim Ale ten mi ted nejak pada, takze ho nepridam do porovnani.
    RAW Image Task je sucast ZoomBrowsera EX a ide spustit len z neho. V starsich verziach tusim isla aj samostatne.

Citace Původně odeslal Marty
    PiT: u DCRAWu musis nastavit parametry pro WB.. jinak ti vyplivne fakt jen RAW data do PPM/PSD.
    Tym sa ten program stava uplne nepouzitelny... Ako si mam pamatat, ake WB ma dana fotka, ked to z nej nevie ten program zistit sam?
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal PiT
    Tym sa ten program stava uplne nepouzitelny... Ako si mam pamatat, ake WB ma dana fotka, ked to z nej nevie ten program zistit sam?
    Musis mu specifikovat, ze chces nejak WB nastavit.
    Napr. parametr -a nastavi automatickou, -w dle fotaku atd.
    Je to psany jako konzolovej program, takze to i tak funguje - vse pres parametry. Naopak mne se libi ze z toho jdou dostat fakt raw data bez uprav - ty si muzu udelat pak v cem chci.

Kód:
    Raw Photo Decoder "dcraw" v8.19
    by Dave Coffin, dcoffin a cybercom o net

Usage:  d:/marty/prog/dcraw/dcraw.exe [options] file1 file2 ...

Valid options:
    -v        Print verbose messages
    -c        Write image data to standard output
    -e        Extract embedded thumbnail image
    -i        Identify files without decoding them
    -z        Change file dates to camera timestamp
    -a        Use automatic white balance
    -w        Use camera white balance, if possible
    -r <nums> Set raw white balance (four values required)
    -b <num>  Adjust brightness (default = 1.0)
    -k <num>  Set black point
    -H [0-9]  Highlight mode (0=clip, 1=no clip, 2+=recover)
    -t [0-7]  Flip image (0=none, 3=180, 5=90CCW, 6=90CW)
    -o [0-5]  Output colorspace (raw,sRGB,Adobe,Wide,ProPhoto,XYZ)
    -d        Document Mode (no color, no interpolation)
    -D        Document Mode without scaling (totally raw)
    -q [0-3]  Set the interpolation quality
    -h        Half-size color image (twice as fast as "-q 0")
    -f        Interpolate RGGB as four colors
    -B <domain> <range>  Apply bilateral filter to reduce noise
    -j        Show Fuji Super CCD images tilted 45 degrees
    -s        Use secondary pixels (Fuji Super CCD SR only)
    -2        Write 8-bit non-linear PPM (default)
    -4        Write 16-bit linear PPM
    -3        Write 16-bit linear PSD (Adobe Photoshop)
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. DF na focení venku ( krajiny )
    Založil Keyoke v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 30.03.2004, 22:50
  2. Konverze TEAC DV-W50D ci ASUS 0402P/D na PIONEERa
    Založil Carlos v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.12.2003, 19:15

Pravidla přispívání