Výsledky 1 až 25 z 127

Téma: Pomozte vybrat lepší 2.1 :(

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní Re: Pomozte vybrat lepší 2.1 :(

Pevně věřím, že mě tu nikdo neobviňuje z kacířství proti domácím stavitelům, pokusil jsem se napsat dost výrazně, že jim fandím a souhlasím s touto domácí činností. Prostě jenom zrovna to blbý repro je tak trochu alchymie a v domácích podmínkách už to hraničí spíše s troufalostí, byť smělou. Znám desítky audiofilů a dost z nich si už samozřejmě martýrium home made, nebo poloprofi made výrobků prošlo, včetně velmi dobře provedených kopií vynikajících reproduktorů, bohužel, všichni, do jednoho, tuhle dráhu velmi záhy opustili s naprosto stejným zjištěním, kopie není originál. Ani poloprofi výroba kopií, nebo dokonce vlastních studií podpořená empirickými a technickými znalostmi bez nezbytného zázemí nevede k požadované dokonalosti. Je to však cenově velmi lákavá kategorie, která celé řadě uživatelů naprosto stačí, musí to být ale jejich svobodná volba s vědomím, že to k pomyslné dokonalosti má dál, než produkt ze specializované fabriky. Znám jednu poměrně věhlasnou českou, byť miniaturní firmičku na repro a nedávno jsem probíral s majitelem velké komplikace se změnou výškového reproduktoru, původní dodavatel omezil výrobu. Půl roku se pokouší sehnat něco, co by odpovídalo, aby nemusel měnit konstrukci perfektně zavedené a žádané bedny a není to žádná legrace. V domácích podmínkách bys prostě vybral jiný kus od jiné značky s podobonu charakteristikou a bylo by to vyřízené za pár dní. Toto je ten hlavní rozdíl v mých očích, který ale, přiznávám, je závislý na konkrétních postojích jednotlivce, takže ho nelze pro nikoho globalizovat. Tuningu a DIY zdar, držím všem palce při správném výběru.
    Naposledy upravil Aliencz; 23.05.2006 v 08:14.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Pomozte mi, prosim, vybrat - 17" SONY nebo DELL
    Založil Maaarty v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 03.09.2003, 14:41
  2. Pomozte vybrat MB pro Intel
    Založil Aeris v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 21.07.2003, 15:10
  3. Co je lepší? DVD-ROM LiteON, nebo AOpen? Pomozte prosím!
    Založil IntEx v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 03.07.2003, 18:36
  4. Pomozte mi vybrat...
    Založil lullu v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 29.05.2003, 21:15
  5. Prosim pomozte mi vybrat
    Založil Xeus v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 25.12.2002, 18:04

Pravidla přispívání