Citace Původně odeslal jan555
Na mě tohle jako celek taky nepůsobí dobře. Modelka je perfektně nasvícená i vyfocená, ale pozadí mi nepřipadá úplně nejlepší a celková spolupráce hlavní subjektu s okolím žádná. Pro mě by možná pomohla menší hloubka ostrosti a fotit dřív (tohle už mi přijde dost pozdě - ve tmě), s tím efektem "tapety" musí jít něco udělat. Samozřejmě, že to je velmi dobrá fotka, ale ta předešlá je pro mě min. o třídu lepší.

Díky za tu fotku "z akce" - velmi zajímavá a moc se mi líbí.
Honzo, sorry, ale tohle je presne nazor cloveka, ktery netusi JAK se to foti.
Mrkni do mejch postu vyse. Pozadi ma ohromnej dynamickej rozsah, je to zapad slunce a do toho musis napasovat modelku. Kdyz se ta scena merila mela tusim na ISO100 250/16 a musela se preprasknout aspon tak silnym zableskem, aby Ti vylezla nasvicena modelka. Ja s D70 s mensim dynamickym rozsahem a na ISO200 musel jit az na 640/22! Jasne tim extra kratkym casem sem ztmavil pozadi, ktery Ti prijde, ze je to foceny pozde, ale to je jen zdani. Ano vypada to, ze modelka z toho takhle umele leze, ale kdybych takhle neexponoval, nemel bych v poradku expozici. HO v tomto pripada neovlivnuje fotograf na fotaku, ale urcuje ho mnozstvi svetla na scene. A tady v tomhle protisvetle ho bylo opravdu hodne + navic jeste o neco vic z toho 900Ws zablesku