Jo Tvuj nazor beru, kazdopadne s nim nesouhlasim. Dost tvych fotek se mi hodne libi, ale ja bych neco komponoval nebo rezal jinak, ale je to proto ze mam jine navyky a jine citeni. Ty uz mas nejaky autorsky zamer a vis proc to tak mas a to v tvem pripade respektuji.Původně odeslal Pocket
Ja uz taky neco fotim trochu cilene, protoze to tak chci a mam na to svuj nazor, ale za profika se nepovazuju, fotim protoze mne bavi objevovat neco novyho, akorat se snazim mit v tom danem tematu slusny vysledek
Jo dovoluji si zapochybovat, ze zrovna takovyhle fotek, jako je Sona mas nacvakane tunyAbych ozrejmil, jak takova fotka vznikla, tak tu hodim fotku z backstage. Jo sem na ni jo, tak se mi nesmejte
A opakuji jeste jednou, az pujdes tohle fotit a aspon takova se Ti povede, tak budes vedet "neco" o sviceni a technice foceni za pouziti zablesku. Nemluve o praci s modelkou, protoze Te muzu ubezpecit, ze kdyz uz se podivas do hledacku uvidis jen jeji siluetuJa osobne sem se pri vzniku fotky Soni s timhle teprve seznamoval a neni to prdel, protoze musis pochopit rozdily a moznosti jak nastavit miru osvetleni modelky a expozici pro zbytek sceny. Uvedom si, ze je to foceny v extremnim protisvetle! Trikrat sem se do toho slunicka podival a byl sem pak skoro slepej. Ta scena ma rozsah urcite aspon 20EV! To nezvladne ani lidsky oko, ktery zvlada 15EV
) Takze pokud ty nemas problem s dynamickym rozsahem na sve D70 tam kde fotis, neznamena to ze ja sem na tehle scene v pohode. D70 zvlada tech 6EV a pokud chci mit krasne nasvicenou modelku v takovehle scene musim to zapadajici slunicko prerazit zableskem (900Ws) na plny kule. Takze musim zaclonit jak to jde (F/22) a casem (1/640) si dirigovat svetlost zbytku sceny. A prave to pozadi je super, tohle holce v cesku nenafotis
![]()