Citace Původně odeslal Aliencz
For nex:
Pořád mi uniká, ke komu vlastně postuješ. Čtu to z vrchu dolů už po patnácte a nikde nevidím info o tom, co má za stávající konfiguraci. Navíc je tu dotazů více od různých lidí.

Add CPU - pokud je stávající CPU na 754, je přechod na PCI-E výhodnější, ale to ví snad každý, stejně jako každý ví, že pokud tomu tak není - což je naprostá většina, tak je situace opačná a upgrade komplet by měl mít nějaký smysl ohledně nárůstu výkonu, proč jinak vrazit balík peněz do upgrade, abych si vyměnil high-tech desku s AGP a socket A za noname s PCI a 754?

Každá další tisícovka vynaložená jen na přechod na PCI-E bez vyššího rozmyslu a cíle do budoucnosti, je pro mě vyhozením peněz. Kdo nemá peníze nazbyt a obrací každou stokorunu myslím ví o čem je řeč. Sytý holt hladovému nevěří.
nechápu tvoje označení noname deska s PCIe a 754..můžeš mi to osvětlit?

Jinak přechod na PCIe ze sA se vyplatí v každém případě ať máš za CPU cokoliv výkonného....výběr grafik do PCIe, fakt, že jsou všechny levnější než karty do AGP, fakt, že PCIe karta zůstane do budoucna, při přechodu ze 754 na např. dvoujádra....řada x8xx, 68xx, 66xx jsou už vykopávky....nové karty do AGP už nejsou nebo jsou tak drahé, že se to nevyplatí....7600GS a 7600GT budou až někdy o prázdninách za ceny minimálně o několik stovek vyšší než do PCIe. Jestli před pár měsíci bylo zůstávat u AGP nesmysl, tak nevím jak to nazvat teď....takže znovu opakuju..prodat desku s AGP popř. i procesor a koupit něco jiného s PCIe.