Výsledky 1 až 25 z 127

Téma: Pomozte vybrat lepší 2.1 :(

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    292

Standardní Re: Pomozte vybrat lepší 2.1 :(

Citace Původně odeslal Brogg
    Druhá otázka:
    Myslíte si, že investovat do studiových monitorů kolem 4500 Kč se vyplatí? (M-audio STUDIOPRO4, M-audio DX4, Behringer MS16, ESI NEAR04, Behringer MS40)
    Jsem moc rád, že se zde konečně objevil taky názor, který má nějakou váhu ve smyslu kvality zvuku. protože koupit za stejné peníze v ceně již velmi kvalitních studiovek chrastítka ve stylu Greative se subíkem, je podle mého názoru strašná volovina. V porovnání s "nearfy" jak se někdy aktivním studiovkám říká, jsou to plážové šumítka. Co se týče úpravy stávajícího záznamu, ve formátu APE si může každý uložit CD na disk v bezztrátovém formátu a tomu už potom lze přidat i nálepku kultivovaný poslech. Jistě, chce to i pořádnou zvukovku, naštěstí jich je na trhu dost. Razantní posun v kvalitě zvuku je samozřejmě patrný i u her a také filmů, to je snad jasné.

Diskuse o kmitočtových charakteristikách beden o rozměru 10x10cm z plastu jsou tedy vážně úlet. Jednak skutečně nezobrazí ani polovinu papírové informace a jednak celé pásmo je dokonale degradované vlastními přenosovými a zobrazovacími možnostmi takovéto bedýnky a to i v blízkém poslechovém pásmu.

Add subíky k PC. Tak to už je kapitolka sama o sobě. Moc rád bych dopřál každému z vás slyšet opravdový subík, ale věřte, že ty základní modely, které lze už subíkem nazvat, začínají na cenách 8-10tis. Kč. Tyhle bručouni, jejichž jediným úkolem je dunět a dunět, nemají s nářadím, které má kultivovaně zobrazovat nejnižší kmitočty, nic společného. takže to raději nic, než dunihlav - to je můj názor.

Doporučuji, pokud to myslíte se zvukem u PC alespoň trochu vážně, pouze aktivní studiovky, v cenách od cca 3500,- je jich na trhu opravdu dost a zvuk je úplně jiná kvalitativní kategorie.
    Naposledy upravil Aliencz; 16.05.2006 v 15:25.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Pomozte mi, prosim, vybrat - 17" SONY nebo DELL
    Založil Maaarty v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 03.09.2003, 14:41
  2. Pomozte vybrat MB pro Intel
    Založil Aeris v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 21.07.2003, 15:10
  3. Co je lepší? DVD-ROM LiteON, nebo AOpen? Pomozte prosím!
    Založil IntEx v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 03.07.2003, 18:36
  4. Pomozte mi vybrat...
    Založil lullu v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 29.05.2003, 21:15
  5. Prosim pomozte mi vybrat
    Založil Xeus v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 25.12.2002, 18:04

Pravidla přispívání