Citace Původně odeslal crashpc
tak s tim zase souhlasim. to co je napsáno na PC repro je jako když si nějaký dítě kreslilo omalovánky nebo jako kdyby spletli cedule od nějaký hi-fi soustavy . No já sem si kvůli tomu koupil repráky s dvěma mněničema v satelitech aby to dokázalo i syšet a šustit
Máš recht že všechny PC repro sou daleko horší než se píše. ono ty repráky zas tak smrtelně směrový nejsou a když repráku napíšou že má při 20kHz vyzařovací úhel 10stupňů tak se vsadim že to bude slyšet i všude jinde (s útlumem) ale to je jedno... Já sem si koupil Altec lansing CS21 (je pravda že je mam a tak sem asi trochu zaujatej). píšou jim 110W. Otevřel sem je a co sem nezjistil? slušný napájení až k stabilizátorům. ty repráky maj tak 50-60W příkon a zesiky dohromady tedy tak 40-50W výkon. to je s*ačka. Ale ty repráky za tu cenu hrajou fakt dobře! nestavil sem decentní basy a myslim že "jo"... tomu se dá řikat repráky. ani logitech nani pozadu. abych pravdu řekl, dneska se nemůžeš koukat na žádnej ze psanejch parametrů. to prostě musíš slyšet...
Po strance provedeni a zpracovani - ikdyz se u PC repro daj najit svetly vyjimky, tak vetsinou rozhodne nedosahujou ani omylem kvality podobne drahejch "bedynek" pro HiFi, at uz aktivnich nebo pasivnich. Samozrejme, ze je vse podrizeno cene, reklame a konkurenci a tedy za cenu, za kterou nekoupis ani standartni 2pasmove 16cm pasivni koaxialni repro do auta, mas v pripade PC repro na vyber i 5.1 sestavy s papirovejma parametrama, ze by vykonove mohli zbourat barak, frekvencne bez utlumu jdou od infrazvuku do ultrazvuku a uprimne - nejvic na nich stoji a je nejhezci vzdycky akorat ta barevna krabice od nich...
Kdyz pripocitam dalsi naklady na veci jako propojovaci kabely, ruzne redukce, dalkova ovladani apod, pak mi vyjde, ze prave cena je rozhodujici faktor a protoze je ve vetsine pripadu dost nizka, tak mi lehce z tehle rovnice musi vyjit, ze material, menice, elektrosoucastky a ostatni, z ceho jsou slozeny, pak musi bejt extra levnej sunt a podle toho pak vetsinou take produkce zni.
Kvalita se vzdy nemusi rovnat cene, ale vyrobni naklady lepsich veci se nekam proste promitnout proste musej.