Výsledky 1 až 25 z 62

Téma: Slimák

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Slimák

Citace Původně odeslal Slimák
    Fotil jsem to do NEF. Custom Image ve foťáku mám vše nastavené na "Normal". Ty režimy nějak nemusim. Barvy jsem přidal v Nikon Capture na Enhanced, aby vynikly, ale je fakt, že už je to trochu moc. Jinak jsem original jemně doostřil a uložil v JPG. V Zoneru jsem změnšil, doostřil pomocí maskování neostrosti na 25%, přidal rámeček. Profil mám ve foťáku nastaven na sRGB.
    Tak já zkusim saturaci ještě stáhnout, ale aby mi nevybledla
    Aha. Tak mozna par postrehu jaksem se to naucil ja od nejakych profiku. Samozrejmne ze mne nemusis poslouchat, ale rek bych ze jsou to docela cenne rady, tak to treba aspon vyzkousej
    V custom profile je asi nejlepsi vsechny polozky vypnout nebo i neco stahnout, ale u D200 Ti to tady z hlavy presne nepovim.
    Pro atelierovy foceni je sRGB idelani, ale venku uz pouzivej AdobeRGB. Sice nektere prohlizece AdobeRGB neumi korektne zobrazit, ale pokud to otevres v PS a ulozis snimek porizeny v AdobeRGB jako sRGB budes mit vsechny barevne informace a budou se Ti pa kkorektne zobrazovat ve vsech prohlizecich a to i po odstraneni exifu.
    Na pletovku se musi velmi opatrne a jit do enhanced byla prasarna Ja treba jeste pridavam v Nikon Capture kontrast a ubiram cervenou barvu. Doostreni je lepsi delat v Nikon Capture a to do 20%. U zmensovani je dobre se drzet zasady zmensovat postupne po nekolika krocich a prubezne doostrovat. Pak jsou velmi slusne vysledky.

Citace Původně odeslal Slimák
    Jo jo, něco jsem přidám. Z D200 jsem ještě nikde nebyl, takže většina s D70tkou.
    Jo to sou ty fotky co mas na strankach? Mno budes se muset jeste ucit komponovat, pac mam ten pocit ze vsechno tlacis zbytecne na siroko a jeste na stred )
    Naposledy upravil Carlos; 16.05.2006 v 15:03.
    4 GAMING: Intel C2D E8400 @ 4,1GHz (8x515) | MB ASUS P5Q DLX | 2xKingston DDR2@1030MHz | Radeon 5750 VAPOR-X | EIZO S2243WH-BK |
    4 WATCHING: Intel E5200 2,5GHz@3,34GHz | ASUS P5Q-EM | 2GB DDR2 | Panasonic TH-42PX80EA |
    4 TRAVELING: SONY VAIO VGN-BX297XP or Acer Timeline 1810TZ & Eurotel Data Expres |
    4 SHOOTING: Nikon D700+BG&D300+BG+S10-20/4-5,6 DC HSM+N17-55/2,8 AF-S DX+N70-200/2,8G ED-IF AF-S VR+S24/1.8+N35/2D+N50/1,4G AF-S+N85/1,8D+S150-500 5-6,3 APO DG OS HSM+S TC 1,4x EX DG+2xNikon SB900+2xMetz 58 AF-1 |

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání