Mám problém,že tu voodinu vůbec nemůžu vybrat v 3DM2001. Ovladače jsou nainstalované. Hry běži pod Glide,ale ten 3DMark ne.
Mám problém,že tu voodinu vůbec nemůžu vybrat v 3DM2001. Ovladače jsou nainstalované. Hry běži pod Glide,ale ten 3DMark ne.
ASUS M2N-E, A64 X2 3800+ 35W, 2,0GHz, 2GB DDR2 800, ASUS GeForce 6600GT Silence 256MB DDR3, SONY DW-G121A, 19"LCD Philips 190S5FS.
To bude asi preto,ze drivre pre V2-XP/2000 nepodporuju d3d ale len glide/opengl...
hp pavilion zt3020
Ono spíš jde jaké "drivery" nepodporují directX.![]()
Pokud nainstaluješ "thirdparty powered" dostaneš směsku ovladačů z různých balíčků + maximálně modifikovanou knihovnu Glide. Do Directu se nikomu nechce, protože nejsou zdrojáky. A dekompilovat to je vopruz.
Zkus si stáhnout z http://www.voodoofiles.com/1622 originální bety a uvidíš. Maximálně riskuješ reinstalaci ovladače a následné vykosení registru.![]()
Tak sorryTen link na ty drivery, co jsem tam dal fakt nejdou pro DX. <
![]()
http://www.voodoofiles.com/7582 ...tyhle mají podporu, ale ještě jsem je netestnul.
Nechce někdo ty drivery modifikovat?
A umí to někdo vůbec?
1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
Water cooling (Aquacool)
Asi jo, když se pořád vylepšuje Glide. Jde o to, že Glide je už OpenSource, takže jsou zdrojáky a DirectX nikoliv.Původně odeslal Katoo
U Glide je "návod" a u DX prdlajs![]()
A když se dekompiluje *.dll soubor, je to tak zmatený, že se do toho radši nikdo nerejpe![]()
2Katoo: Přesně jak říkášGlide i DirectX jsou v podstatě jen aplikace, které převádí volání funcí na HW podporovanou funkci. Každý hardware to dělá trochu jinak...
![]()
Problém je následující. Glide byl uvolněn po krachu 3dfx <jako openSource, takže ke každému OpS má být připojen zdrojový kód, tj. každý, kdo se trochu vyzná, tak může vylepšovat Glide
, kompilovat ho a distribuovat. Ovšem vždy s jeho zdrojovým kódem, který upravil.
U Directu tohle nejde už z důvodu licenční politiky Mrkvosoftu. DirectXSDK si sice můžeš stáhnout zadarmo,...ale kde člověk vezme dokument o hardwaru? Stejně tak nějaký popis, jak to ti borci v 3dfx zamýšleli a programovali?
Nedávno jsem si stáhnul *.pdf soubor o Voodoo3 pro vývojáře....jen tak k nakouknutí. Blbec...jsem si ho nevytisknul a teď ho nemůžu najít, ani ten link....
Další věcí je ta dekompilace souboru. No... nejde to. Je z toho takový chaos, že radši ne![]()
To je škoda.A nevíš,proč neuvolní i D3D?To žádný bývalý vývojář z 3Dfx ty zdrojáky "nenabídl"Původně odeslal LISP
![]()
![]()
Napíšu tady pár odkazů,tak zkus ty *.pdf soubory pohledat.
http://www.falconfly.de/reference.htm
MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
Water cooling (Aquacool)
No, kedze mam tie udalosti v blahej pamati, viem ze Glide bolo uvolnene ako Open source podstatne skor, na zacatku roku 2000. Uz pri uvedeni VSA-100 3Dfx prestala podporovat Glide a ako hlavne API zacala pouzivat OpenGL a DirectX.Původně odeslal LISP
Zdrojaky Glide su sirene pod trochu inou licenciou, ako vacsina open source.
Navyse: Koolsmoky uz davnejsie naprogramoval standalone OpenGL ICD, ktore bolo funkcne a nevyzadovalo pre svoj beh pritomnos Glide3x v systeme.
Podla interview na Nordoc Hardware maju borci z 3Dhq zdrojove kody pre DirectX ovladace VSA-100.
http://www.nordichardware.se/artikla.../English/3DHQ/
Nebodaj chces programovat ovladace? Verim, ze Kool tvoju snahu oceni.Původně odeslal LISP
Ak by si ho nenasiel, mozem zaslat.Původně odeslal LISP
Netvrdil by som, dekompilacia sa pouziva bezne nielen u ovladacov, i ked nie vzdy vysledok zodpoveda vynalozenej snahe.[/quote]Původně odeslal LISP
No podla mna tie zdrojaky nemaju,pretoze sa v novych verziach nic nemeni.Meni sa iba opengl/glide.
Mozno by to chcelo zhanat tie zdrojaky od niekoho z 3dfx,podla mna by to tak nacierno uvolnili...
Hacknut sa to neda,uz sme to tu unas skusali...
Alebo nejaku peticiu pre nVidiu aby uvolnili tie drv,spojili by sme sa vseci a hotovo.
hp pavilion zt3020
2longo213:
ad1,- ok,- pockame si na borce z 3Dhq a uvidíme![]()
ad2,- ne, nechci. DirectX neee
ad3,- díkys, už mám ..ThanX2Katoo
ad4,- Netvrdím, že to nejde, ale že mě to nejde. Na druhou stranu, kdyby to šlo, nebyly by přeci modifikované drivery problém.
2Katoo: ....nVidia má právaa ty bude držet, dokud ji někdo nevydrtí
![]()
Mění se verze knihoven pro D3D,ale jen pro 2000/XP. (poslední od 3DHQ je 5.01.00.2602)Původně odeslal Mikhaill
Pro Win98/ME ponechávají vždy jen tu poslední oficiální 4.12.01.0666.
Jak jsem již kdysik referoval s longem,po krachu 3Dfx vyšly ještě beta drivery a to jak pro V3 (4.13.01.002,tak pro V5 (4.13.01.002
.
Byly implementovány funkce jako HSR pro D3D(VSA-100),komprese textur,DXT (V3) a další..
Podle všeho buhužel nejsou moc stabilní (nejsou dotažené)
Stálo by ale za pokus dostat od TDHQ ty zdrojáky a pokusit o něco![]()
pokud je ovšem mají,že![]()
Nevím,kde by se dal sehnat někdo z bývalé 3Dfx?
Ta petice se už psala,sám jsem se přidal,ale bez jakékoliv odezvy![]()
Snad někdy později je nVidia uvolní,ale pochybuji,že někdy sama vydá nějaké nové pro Voodoo karty,protože sama vidí,že tyto karty jsou ještě schopné nějakou tu dobu dýchat![]()
Water cooling (Aquacool)
Prachy jsou prachy a vývojáři z bývalé 3dfx jsou teď "nVidiáři". Vim, že nepíšu nic nového, ale pochybuju o tom, že by ty zdrojové kódy někdo z 3dfx uvolnil, jen ty sankce-porušení dohod atd..Původně odeslal Katoo
o něčem jiném...Jen když si vezmu ty kecy v recenzích o Voodoo5. Je je moc velká.... hodně žere->musí mít externí přívod energie...... A co první verze GeForce256? Tam se s kupujicím nido nemazlil. Nasadilo se ááá...padalo,....nebo lépe ani to nenajelo.
A vyjádření nVidie: - Blbá deska, nesplňuje AGP specifikaci. Jenže to spíš nesplňovalo specifikaci AGP(PRO). A před třema rokama, která deska splňovala tuhle specifikaci? Jen si myslím, že to bylo lepší gesto od 3dfx než kecy nVidie.
Škoda 3dfx kvůli jejich revolučním nápadůmVěřím, že kdyby tenkrát nebyl tak špatný rok (tj. ceny pamětí šly dolů cca o 60% a 3dfx měl sklady plné Voodoo5/64...za tu cenu co to nakoupil, už mohl jen těžko prodat), byl by tady Fear, Sage atd.
Ale vyprdni se na to prosím Tě,na co ti to bude,když ti to pojede ?Původně odeslal Noxx
ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)