Potřeboval bych vědět, jak omezit určitého uživatele na WinXP v jeho právech tak, aby se mohl připojovat na internet jen v určených časových obdobích. Je na to nějaký dobrý prográmek, nebo jen přes příkazový řádek?
Potřeboval bych vědět, jak omezit určitého uživatele na WinXP v jeho právech tak, aby se mohl připojovat na internet jen v určených časových obdobích. Je na to nějaký dobrý prográmek, nebo jen přes příkazový řádek?
CPU: Barton - AQXEA 0331 SPMW 2500+@3200+ (200x11.5) (1.65V); MB: Epox 8KRA2I - BIOS 28.8.2003; RAM: Kingston HyperX CL2 - 400MHz - 512 MB CL 2,0 2-2-6; COOL: CPU - Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Rev 1, NB - CPU BOX Copper Athlon, Cooling IN - Titan Cooler, OUT - 4x Arctic Cooling Fan Pro TC, PASTA - Arctic Cooling Silver; HDD: Barracuda V Plus ST380023AS SATA; DVD RW: LITE-ON SOHW - 1693S; Sound: SB LIVE! Player 5.1; VGA: MSI GF4 4200 128MB TV-OUT; TV Tuner: Genius VideoWonder PRO III; MON: LCD Fujitsu Siemens Computers P19-2, revize 5, DVI; CASE: AOpen H700B; POWER: Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF);
Mam pocit, ze jit by to melo, ale to je tak vse co k tomu muzu rict.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Dobre se na to da pouzit Sygate personal firewall. Moznosti viz. priloha.
Windows by to mohly zvladnou pomoci politik, ale nevim jak moc a co vsechno v tom de omezit, alebrz to nepouzivam. Melo by asi jit zakazat pouzivani sitovy karty (potrebujes lokalni sit ?) ale externi SW bude mozna ucelnejsi, jen je tu pro zmenu problem, ze externi SW lze odstrelit.
Naposledy upravil Jezevec; 15.05.2006 v 13:36.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Mno, mozna jsem jen spatne hledal, ale jedine co jsem v Nastaveni zabezpeceni u Win XP nasel, bylo takove jednodussi zabezpeceni IP protokolu - muzes tam sice specifikovat, na jake IP adresy a jake protokoly se filtr bude aplikovat, ale ohledne casu jsem tam nic nenasel...Ale je mozne, ze to bude jen nekde zahrabane. Jak uz tu doporucoval Jezevec, externi software bude asi lepsi volba.
EDIT: Jeste jsem si vzpomnel, ze Nastaveni zabezpeceni dovoluje i nastavit, ktery software lze spustit, pripadne duveryhodne servery, na ktere uzivatel muze ci nemuze - tedy, pokud jsem to dobre pochopil...
Naposledy upravil motorolarulez; 15.05.2006 v 18:05.
Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix
pamatuji si, že jsem někde na netu viděl příkaz, který to uměl ošéfovat. Ale už bohužel nevím. Zatím jsem našel prográmek Access Boss, ale ten mi tolik nevyhovuje a ještě navíc není free.
Firewall používám jinej a kvůli tomu ho nechci změnit, škoda že nemám HW, tam by to šlo...
Poradí někdo jiné řešení?
CPU: Barton - AQXEA 0331 SPMW 2500+@3200+ (200x11.5) (1.65V); MB: Epox 8KRA2I - BIOS 28.8.2003; RAM: Kingston HyperX CL2 - 400MHz - 512 MB CL 2,0 2-2-6; COOL: CPU - Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Rev 1, NB - CPU BOX Copper Athlon, Cooling IN - Titan Cooler, OUT - 4x Arctic Cooling Fan Pro TC, PASTA - Arctic Cooling Silver; HDD: Barracuda V Plus ST380023AS SATA; DVD RW: LITE-ON SOHW - 1693S; Sound: SB LIVE! Player 5.1; VGA: MSI GF4 4200 128MB TV-OUT; TV Tuner: Genius VideoWonder PRO III; MON: LCD Fujitsu Siemens Computers P19-2, revize 5, DVI; CASE: AOpen H700B; POWER: Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF);
no, slo by mozna pomoci lokalni politiky zakazovat pristup k siti. to by muselo byt ovsem casove ovladane z scheduleru, tj. v 8.00 povolit, v 16.00 zakazat. scheduler by snad beznej user sestrelit nemel. je to takove nic moc reseni, ale asi by to fungovalo.
nejlepe to nastavis na isa serveru, ale to neni tenhle pripad hehehe
Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)