Marty, ja ťa chápem, viem ako to beží. Jediný háčik je v tom, že ja to HP nekupujem za cenníkovú, ani za vyjednanú cenu, ale priamo za distribútorskú. To čo popisuješ ty, je klasický nákup cez partnerov, kde je dostatočný priestor na vyjednávanie, lebo ich nákup je práve niekde na úrovni distribútorskej ceny alebo trocha pod ňou. Ďalším "problémom" je to, že ja tento server kupujem pre jedno o.s., kde nie je žiaden predpoklad, že budem odoberať naďalej ako nejaká väčšia firma. Ide totiž o to, že predajca dáva cenu aj podľa toho, že aký si zákazník. Ja nie som ten, kto nakupuje servre pravidelne.
Tentoraz je už rozhodnuté, berieme to HP. Máme totiž na výber. Buď kúpime kompletný server asi o mesiac možno dva, s tým že už nebudeme mať takúto výhodnú cenu na základnú zostavu, alebo zoberieme polovicu servra teraz za vlastné a za fakt dobrú cenu, a zvyšok dokúpime asi za mesiac, keď o.s. bude mať k dispozícií peniaze na nákup HW a potom sa uspokojíme s tým čo bude práve v ponuke.
A mám informáciu, že v ponuke nič nebude, prichádza ML150 G3 na ktorú sa určite bude dlhšie čakať a tie nebudú v prome skôr než na jeseň.