Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 56

Téma: OpenGL ovladace ATI nepouzitelne??

Senior Member
    Vliv
    282

Standardní Re: OpenGL ovladace ATI nepouzitelne??

ake argumenty? sak tam ziadne nie su. A co tvoje protiargumenty?
    Skratka, ja osobne mam velmi zle skusenosti. Mna zaujima predovsetkym cena/vykon, na znacke si nepotrpim, mal som 9500pro, neskor 9800pro, potom 6800, pred radeonmi nvidie. S nvidiami som nemal problem, s radeonmi ano.

Preco vlastne ma ATi taky problem s driverom pod unix? Ja nevravim ze nvidia alebo matrox alebo neviem kto iny ma ten driver bezchybny (mne osobne sa presne podla navodu nepodarilo nainstalovat driver pre fx5200), ale preco prave ATi, obrovska firma s obrovskymi obratmi, obrovskymi ziskami si nevie zariadit to, ze najme ludi, ktori by tieto popisovane chyby odstranili? V com je problem? Preco ked je vseobecne znama chyba ju neodstrania? Dufam ze mi to aspon tu niekto, kto sa tomu dobre rozumie vysvetli, preco je to tak...
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    42
    Vliv
    357

Citace Původně odeslal no-X
    1. pro profi použití je řada FireGL, jak už tu někdo poznamenal
    Smula, ze jeden z tech problemu je podle vseho i ve FireGL

And, outside of a few rare exceptions, you don't find FireGL in laptops, period. Not everybody can justify a pro-level card anyway -- the goal of many of our companies is to bring professional 3D to the masses -- anyone heard of Google Earth?
    Proto se take tahle spolecnost nezminuje primo o FireGL. A pokud vim, tak ATI udava, ze vsechny tyhle funkce jejich graficke karty zvladaji nebo ne?

btw. na ATI ted byla podana zaloba kvuli proklamaci HDCP, ktere karty jaksi nemaji, ale tady by z toho byl jen dalsi flame
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Pokud nechceš flame, tak proč to v tomhle threadu, kam to rozhodně nepatří, zmiňuješ?

Btw. pokud už to sem taháš, tak bych ti doporučil se alespoň na onu stránku z cache googla podívat. Co je napsáno nahoře? "GPU Specifications". Nebo tam snad vidíš "Graphics card specifications", abys mohl psát "zaloba kvuli proklamaci HDCP, ktere karty jaksi nemaji"? Já ne.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Věk
    42
    Vliv
    357

Pokud nechceš flame, tak proč to v tomhle threadu, kam to rozhodně nepatří, zmiňuješ?

Btw. pokud už to sem taháš, tak bych ti doporučil se alespoň na onu stránku z cache googla podívat. Co je napsáno nahoře? "GPU Specifications". Nebo tam snad vidíš "Graphics card specifications", abys mohl psát "zaloba kvuli proklamaci HDCP, ktere karty jaksi nemaji"? Já ne.
    V tomhle threadu je 3/4 veci co sem nepatri....tohle vubec neni thread o kvalite obrazu, ale kdo by to ted rekl...

btw. on je problem, ze HDCP ready/compliant je napsano i na krabicich A proc je to najednou v google cache, kdyz teda nikde problem? Vsichni dobre vedi a priznavaji to, ze to jakym zpusobem to mela ATI uvedeno nebyl spravny, ale to bys nebyl ty, aby ses to nesnazil hajit.
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Proč odvádíš řeč jinam? Pokud bylo uvedeno, že GPU je HDCP ready, tak to znamená prostě to, že je GPU HDCP ready. To znamená, že pokud výrobce chce, může vyrobit HDCP-ready kartu (což mimochodem HIS, Sapphire nebo GeCube nabízejí). Tohle je jako kdybych si koupil Athlona 64 v sestavě s 32bit WinXP a začal se soudit s AMD, že na webu uvádějí, že je 64bitový, když to není pravda... Argumentaci typu "všichni dobře vědí" radši ani nebudu komentovat.

Když píšeš, že to bylo na krabicích - máš fotku? Originální krabici ATi jsem neviděl, takže sám nevím. Pokud se pamatuju, tak na Club 3D to není. O jiných by se mohli vyjádřit ostatní
    /edit: teď mi Spajdr napsal, že to není ani na krabici Sapphiru... vážně by mě zajímalo, o které krabici je teď řeč

zpět k tématu: tohle stojí za přečtení
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    293

Citace Původně odeslal THX
    ake argumenty? sak tam ziadne nie su. A co tvoje protiargumenty?
    Opět famozní slovní obraty, čteš to vůbec po sobě? jsou tam tedy argumenty, nebo nejsou, pokud nejsou tak jak můžou být protiargumenty ..... jak říkal Kolja - Jeeežiš marijaaa .....

Za celý svůj počítačový život jsem neměl problém s jediný Radeonem a to jsem je používal už od řady 8500. Pokud píšeš takový blábol, že jsi měl nějakou Noname kartu a zlobila Ti, no já měl jen značkové a nezlobily, v každém případě to není vina ATI, ale noname výrobce - první hovadina z tvého pera. Druhá - Ati a trvale špatné ovladače. Tahle tvrzení byly platné tak před 5-6ti lety. Je načase se probudit. Třetí - LINUX - ATI zcela jasně a bez skrupulí dala najevo, že LINUX podporovat nehodlá - no a co? Když nehodlá, tak nehodlá, je nutné to respektovat, když něco nepodporuju, tak na tom asi nic moc nejede - to je snad logické a nemá to nic společného s Tvým příměrem o její neschopnosti udělat ovladače pro LIN. Čtvrtá - kopírování ovladačů NVidie - for měsíce, ne letošního roku, proboha na to jsi přišel jak? Tebou proklamované problémy s ATInami budou asi někde mezi židlí a klávesami. Desítky ATIN co jsem skládal šlapou jako hodinky, když už tedy nechceš hovořit o kvalitě obrazu, ale o spolehlivosti. Vživotě jsem žádnou nereklamoval. Ale perličku si nechávám nakonec. Použít jako hlavní argument počet threadů - postů v sekcích je do nebe volající hloupost. To je jako bych tvrdil, že škodovka je 1000x poruchovější, než jaguár, protože u nás reklamoval zákazník v loňském pouze pouze dva jaguáry (bohužel ze tří prodaných, oproti 100tis. prodaných škodovek) NO PROSTĚ BLÁBOL NA KVADRÁT. Tak takhle, to vidím ..... je mi líto, že jsem to musel napsat zrovna Tobě, ale tentokrát si ujel dost OFF TOP taky nechci, takže raději končím tuhle blbou diskusi.
    Naposledy upravil Aliencz; 09.05.2006 v 20:57.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Věk
    42
    Vliv
    357

Proč odvádíš řeč jinam?
    Jinam? Tenhle thread byl o problemu v OpenGL ovladaci od ATI a to nejen Catalystech, ten problem je i ve FireGL....tys tu naznacoval, ze tomu tak neni.

Argumentaci typu "všichni dobře vědí" radši ani nebudu komentovat.
    Prosim, smele do toho....
    Proc je tedy info o HDCP stazeno z webu a postoval si ho z google cache?
    Pokud by si ATI nebyla vedoma toho, ze to info nebylo zrovna koser, tak ho tezko stahne.

Myslim, ze vyjadreni te firmy je dostacujici, aby kazdy dokazal pochopit o co presne jim jde, takze muzes klidne nalinkovat celou diskuzi, aby si vsichni udelali obrazek. Myslim, ze k tomu neni co dodat.

Tohle je muj posledni prispevek, budu jen rad, pokud bude mit k uvodnimu problemu nekdo nejake pripominky, ale diskuze nV vs ATI bych nechal na jina temata....nV s timhle nema nic spolecneho, takze bych ji do toho netahal. Vase osobni preference si reste jinde.

Citace Původně odeslal Masster
    Tenhle thread byl o problemu v OpenGL ovladaci od ATI a to nejen Catalystech, ten problem je i ve FireGL....tys tu naznacoval, ze tomu tak neni.
    Jediné, co jsem tu o FireGL napsal bylo, že je to řada karet pro profi použití. Nikde jsem nepsal ani nenaznačoval, že by s ní byly nebo nebyly nějaké problémy. Nevkládej mi do úst, co jsem nikdy neřekl.

Pokud už o FireGL mluvíme, tak na odkázané stránce je napsán otazník; autor si nebyl jistý ani tím, jestli o FireGL šlo nebo ne.

Vsichni dobre vedi a priznavaji to, ze to jakym zpusobem to mela ATI uvedeno nebyl spravny...
    Argumentaci typu "všichni dobře vědí" radši ani nebudu komentovat.
    Prosim, smele do toho....
    Dobře
    Logický klam je tvrzení, porušující zásady logického důkazu. Protože u málokterého je to na první pohled zřetelné, bývají logické klamy oblíbenou součástí argumentace propagandy a manipulátorů.

Společenský apel (bandwagon fallacy, argumentum ad populum)

Zdůvodňuje myšlenku tím, že s ní ostatní souhlasí. To přitom nemá na její faktickou správnost žádný vliv.

* Znárodnění je správné, protože ho podporuje 98% procent lidí.
    * Všechny děti ve třídě přece mají koloběžku/mobil/leukémii!
    http://cs.wikipedia.org/

3. Klidně, proč ne. Nicméně to nijak nevyvrací obsah předchozího postu, kde se jasně hovoří o tři roky starém hardwaru, půl roku starých ovladačích (případě dalších nejasných verzích driverů) a dalších podivných záležitostech, které jsou v onom threadu probírány, jako třeba jmenované nesmyslné postupy, jakými bylo výsledků znázorněných na obrázku dosaženo.

Psal jsem to tu už několikrát a radši to ještě jednou zdůrazním - ATi zdaleka nemá ideální ovladače pro OpenGL, ale cesta, kterou ATi zvolila, je rozhodně lepší z možných variant - proč cpát peníze do vývoje OpenGL driverů, který přinesou užitek 1-2% uživatelů, když stejná částka vložená do vývoje D3D driverů prospěje >95% uživatelů? 3DLabs skončilo, SGI končí, Carmack přešel na D3D a OpenGL je definitivně na ústupu. Ať se to někomu líbí nebo ne, tohle jsou fakta a na jejich základě se rozhoduje, jak budou vynaloženy peníze na vývoj softwaru.

Senior Member Avatar uživatele J.Wade
    Věk
    40
    Vliv
    273

OT: Kvalita obrazu... kdyz porovnam svoje R8500 od manli a 6600 od inno 3D tak se mi zda kvalita na 6600 opravdu horsi, nicmene na ukor vykonu za r8500 menit nebudu... taktez se mi vic libi vykreslovani vody na r8500 v 3dm01 a v BF2.. /OT

jinak prestante se tu hadat a urazet, na to se snad najdou jina fora ?
    CPU: Q8200 @ 2,33Ghz, Graphyc:GTX 650 Ti, Gygabite 1150/5400 6GB patriot,Maxtor 500gb, Corsair 600W.

/ot
    inno 3D je imho momentalne najhorsia dnesna znacka nVidia kariet
    /koniec ot
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Senior Member Avatar uživatele J.Wade
    Věk
    40
    Vliv
    273

Citace Původně odeslal MadCap
    /ot
    inno 3D je imho momentalne najhorsia dnesna znacka nVidia kariet
    /koniec ot
    To stebou vrele souhlasim.. nicmene jak se rika, darovanemu koni na zuby nehled... ona i ta manli neni (nebyla) nejakej zhavej kun na sazeni...
    CPU: Q8200 @ 2,33Ghz, Graphyc:GTX 650 Ti, Gygabite 1150/5400 6GB patriot,Maxtor 500gb, Corsair 600W.

Senior Member
    Vliv
    282

Citace Původně odeslal Aliencz
    Tedy, snažím se respektovat cizí názory, byť by si jeden hlavu ukroutil, ale Tvoje argumenty, to je prostě veledílo. Na zkušeného "foristu" samý "forek". Mám to vysvětlovat, nebo je to jasné každému?

P.S. o FW nestojím, tak pokud ho nevědomky spouštím, omlouvám se a klidně Deletujte.
    Opět famozní slovní obraty, čteš to vůbec po sobě? jsou tam tedy argumenty, nebo nejsou, pokud nejsou tak jak můžou být protiargumenty ..... jak říkal Kolja - Jeeežiš marijaaa .....
    Ty tvrdis, ze tam agrumenty su (quote.... "ale Tvoje argumenty")
    Tak preto protiargumenty.

Za celý svůj počítačový život jsem neměl problém s jediný Radeonem a to jsem je používal už od řady 8500.
    ja za cely svoj pocitacovy zivot som nemal problem s nvidiou, zato som mal problem so vsetkymi mojimi radeonmi (a aj bratov 9700 v notebooku odmieta farebny tvout aj na pal aj na ntsc so vsetkymi moznymi (aj od hercules) redukciami)

Pokud píšeš takový blábol, že jsi měl nějakou Noname kartu a zlobila Ti, no já měl jen značkové a nezlobily, v každém případě to není vina ATI, ale noname výrobce - první hovadina z tvého pera.
    ja som mal radeon 9500@pro build by ati a tiez radeon 9800pro HERCULES, co myslim su jedne z najlepsich znacok, takze ziadne nonamy, potom som mal na chvilu este manli 8500, ale s tym problemy uz neboli (lebo za tie roky boli uz tie drivry opravene)

Druhá - Ati a trvale špatné ovladače. Tahle tvrzení byly platné tak před 5-6ti lety. Je načase se probudit. Třetí - LINUX - ATI zcela jasně a bez skrupulí dala najevo, že LINUX podporovat nehodlá - no a co? Když nehodlá, tak nehodlá, je nutné to respektovat, když něco nepodporuju, tak na tom asi nic moc nejede - to je snad logické a nemá to nic společného s Tvým příměrem o její neschopnosti udělat ovladače pro LIN.
    OK, akceptujem, akonahle ATi povie ze openGL a linux kasle a nepodporuje, tak OK.

Čtvrtá - kopírování ovladačů NVidie - for měsíce, ne letošního roku, proboha na to jsi přišel jak?
    na to som prisiel tak, ze som sam mal skor na nvidii feature, ze dva monitory mozem mat ako jednu pracovnu plochu s overlay na oboch monitoroch ako u ati, kde som mal problem s tvout taky, ze ked som si chcel pustit film na telke (tvout), tak som ju musel nastavit ako primary display(so vsetkymi dosledkami ktore pre win znamenaju nastavenie primary display, t.j. start na telke, plocha na telke atd.; napr. keby som chcel na secondary tvout pustit telku a tam film a na primary si browsit a pozriet sem tam nejake video, tak sa to nedalo; neskor prislo ati s theatre mode, ktore bolo presne to co nvidia desktop cez dva monitory, z toho vychadza moje tvrdenie ze ATi kopiruje feature nvidia driverov)

Tebou proklamované problémy s ATInami budou asi někde mezi židlí a klávesami. Desítky ATIN co jsem skládal šlapou jako hodinky, když už tedy nechceš hovořit o kvalitě obrazu, ale o spolehlivosti.
    ja nehovorim o spolahlivosti/nespolahlivosti kariet/vyrobcov, ale o problemoch s ATi drivermi, ktore su rovnake pre vsetky karty/vyrobcov
    Vživotě jsem žádnou nereklamoval. Ale perličku si nechávám nakonec. Použít jako hlavní argument počet threadů - postů v sekcích je do nebe volající hloupost.
    To je jako bych tvrdil, že škodovka je 1000x poruchovější, než jaguár, protože u nás reklamoval zákazník v loňském pouze pouze dva jaguáry (bohužel ze tří prodaných, oproti 100tis. prodaných škodovek)
    myslim ze nvidia predava minimalne tolko kariet co ATi, ak nie viac
    pocet threadov s problemami hovori o defaultnych nastaveniach driverov (a to je to co pouziva vacsina uzivatelov)
    kazdopadne, ak vezmes v uvahu snahu adminov, aby sa rovnake problemy neopakovali v threadoch, tak to hovori o tom, ze u ATi bolo viac problemov ako u nvidie (ci uz v dosledku driverov alebo nekvalitnych vyrobcov kariet, kazdopadne lame usera nezaujima cim to je, ale len to, ze ci mu to pojde v poriadku, alebo nie)

OT
    btw. co sa tyka tych jaguarov, ake mate skusenosti s Xtype? zaujimaju ma najma problemy s ojazdenymi vozidlami (cital som ze sa kazia termostaty). Oplati sa vobec kupovat to auto? (vzhladom k celkom nizkej cene (voci nakupnej) ojazdenych vozidiel, ale (ako tvrdis aj ty) vysokej poruchovosti a (pravdepodobne a pomerne) vysokej cene servisu a oprav.
    /OT

NO PROSTĚ BLÁBOL NA KVADRÁT. Tak takhle, to vidím ..... je mi líto, že jsem to musel napsat zrovna Tobě, ale tentokrát si ujel dost OFF TOP taky nechci, takže raději končím tuhle blbou diskusi.
    preco lutujes ze prave mne? Ved ja som mal taky nazor na ATi vzdy (ok, nie vzdy, predtym kym som mal iba nvidiu som si myslel ze ATi je OK, ale po tom co som mal ATi som zmenil nazor, podla mna su to banalne chyby driverov, ktore je uplne lahke odstranit, a ak to ATi nie je schopna (za ten cas), tak potom podla mna tie problemy nie su az take banalne)

Kazdopadne, ako vidis, aj ten moj povodny thread sa skoncil tak, ze mi nikto nedal radu, ako tieto problemy s ATi drivermi vyriesit, tiez mi nikto nedal vysvetlenie, preco ma nastavenie cache na high (a to sa da nastavit aj priamo z win, a nie len z cachemana) problemy s ATi catalyst drivermi, co ma velmi zaraza, ze graficky driver ovplyvnuje nastavenie diskovej cache
    Skratka, ja osobne mam velmi negativne skusenosti s ATi drivemi.
    A aj napriek tomu, ako tvrdis ty, ze som skuseny "fórista" som tieto problemy nedokazal vyriesit a odstranit.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Věk
    58
    Vliv
    293

Poslal jsem Ti SZ, aď tu nerozpoutávám zbytečnou válku. Čus.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

http://www.3dnature.com/ati.html

Vetsiny lidi tady se tenhle problem asi nijak nedotkne, ale rozhodne je to zajimave.
    http://support.ati.com/ics/support/d...estionID=22263
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Věk
    42
    Vliv
    357

Pekne, jen je skoda, co vsechno bylo potreba udelat pro to, aby to konecne ATI opravila.

Citace Původně odeslal Terry Makedon (ATi), 16.5.
    We continue to work on redesigning parts of our OpenGL driver. It still remains important in workstation and design-type applications (i.e. CAD, DCC, etc). And of course, there are a few games that use OpenGL. We are planning to release some new OpenGL code later this year that will be the result of this effort.
    http://www.sharkyextreme.com/

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    307

Psal jsem to tu už několikrát a radši to ještě jednou zdůrazním - ATi zdaleka nemá ideální ovladače pro OpenGL, ale cesta, kterou ATi zvolila, je rozhodně lepší z možných variant - proč cpát peníze do vývoje OpenGL driverů, který přinesou užitek 1-2% uživatelů, když stejná částka vložená do vývoje D3D driverů prospěje >95% uživatelů? 3DLabs skončilo, SGI končí, Carmack přešel na D3D a OpenGL je definitivně na ústupu. Ať se to někomu líbí nebo ne, tohle jsou fakta a na jejich základě se rozhoduje, jak budou vynaloženy peníze na vývoj softwaru.
    AMEN.

A pak potopa ... vsechno ovladne Microsoft a my si vsichni sednem na prdel .... Vidis to moc cerne no-X .... ) Free cesta tu porad bude, jako strasak momopolnich sracek, ala microsoft .... Cesta kterou voli ati je statna, kazda cesta, kterou volis z nouze, ze nemas dostatek kvalitnich lidi, co se postaraji je vzdy spatna ... proto ATI neni schopna zvladnout openGL (ale ma jine prednosti ... samozrejme)

A propo - nepodpora linuxu je taky jeji Velke minus ... a nejde o samotne 3D.
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

svaca: A cesta, kterou volí nVidia, je lepší? Podpora Linuxu a OpenGL je sice pěkná, ale jedna věc je, že to přináší užitek menšímu počtu uživatelů a druhá věc, že je to na úkor D3D. A stejně jako na současných ATi driverech fungují shadery pod OpenGL mizerně, tak na současných nV driverech nelze rozběhat některé (a korektně napsané) D3D shadery SM3.0.
    Obojí ale ovlivní naprosté minimum lidí, protože výkon v OpenGL ATi vyřeší přes shader replacement, případně spěciální tweaky a bug-fix přes Catalyst AI a shadery v D3D nVidia obvykle vyřeší díky TWIMTBP programu přípravou driverů na konkrétní hru těsně před jejím vydáním. Takže ve výsledku jakž-takž funguje obojí. Jenže - proč má stále někdo potřebu vyzdvihovat, jak má ATi špatné OpenGL drivery? Konkrétně kolika lidí tady z fóra se přímo dotkly problémy, které se řešily v tohmle threadu? Navíc tím způsobem, jakým byl problém popsán v názvu threadu? Sám vím max. o 2-3 lidech tady na fóru, kteří jsou schopni nějakým způsobem s OpenGL pracovat. Těch ostatních je jen něco přes deset tisíc...

Máš pravdu, free cesta tu pořád bude, ale kolik uživatlů z těch, kteří si chtějí zahrát nějaké hry, bude OpenGL zajímat?
    vsechno ovladne Microsoft...
    Co si budeme nalhávat, vždyť to už se přeci stalo dávno

Věk
    58
    Vliv
    293

Citace Původně odeslal svaca
    A pak potopa ... vsechno ovladne Microsoft a my si vsichni sednem na prdel .... Vidis to moc cerne no-X .... ) Free cesta tu porad bude, jako strasak momopolnich sracek, ala microsoft .... Cesta kterou voli ati je statna, kazda cesta, kterou volis z nouze, ze nemas dostatek kvalitnich lidi, co se postaraji je vzdy spatna ... proto ATI neni schopna zvladnout openGL (ale ma jine prednosti ... samozrejme)
    A propo - nepodpora linuxu je taky jeji Velke minus ... a nejde o samotne 3D.
    Tohle je fakt maso. Nejen že v tomto názoru není ani malinkatá špetka respektu vůči rozhodnutí společnosti udělat konrétní kroky, ale ještě zcela utopisticky a bláhově vymýšlí důvod, proč jsou tyto kroky prováděny (nedostatek kvalitních lidí - směšné). Ještě že u ATI jak na inženrských, tak na manažerských postech nepracují lidi, jako je pisatel. Páč už by dávno neexistovala. Netuším, v čem dotyčná osoba podniká, ale pokud v solidaritě vůči zbytečnosti, asi nebude lídrem místního bussines clubu Já osobně dávám ATI body za to, že se jí nechce dělat zbytečnou práci a netají se tím.
    Naposledy upravil Aliencz; 19.05.2006 v 07:52.

Věk
    48
    Vliv
    307

svaca: A cesta, kterou volí nVidia, je lepší? Podpora Linuxu a OpenGL je sice pěkná, ale jedna věc je, že to přináší užitek menšímu počtu uživatelů a druhá věc, že je to na úkor D3D. A stejně jako na současných ATi driverech fungují shadery pod OpenGL mizerně, tak na současných nV driverech nelze rozběhat některé (a korektně napsané) D3D shadery SM3.0.
    Obojí ale ovlivní naprosté minimum lidí, protože výkon v OpenGL ATi vyřeší přes shader replacement, případně spěciální tweaky a bug-fix přes Catalyst AI a shadery v D3D nVidia obvykle vyřeší díky TWIMTBP programu přípravou driverů na konkrétní hru těsně před jejím vydáním. Takže ve výsledku jakž-takž funguje obojí. Jenže - proč má stále někdo potřebu vyzdvihovat, jak má ATi špatné OpenGL drivery? Konkrétně kolika lidí tady z fóra se přímo dotkly problémy, které se řešily v tohmle threadu? Navíc tím způsobem, jakým byl problém popsán v názvu threadu? Sám vím max. o 2-3 lidech tady na fóru, kteří jsou schopni nějakým způsobem s OpenGL pracovat. Těch ostatních je jen něco přes deset tisíc...

Máš pravdu, free cesta tu pořád bude, ale kolik uživatlů z těch, kteří si chtějí zahrát nějaké hry, bude OpenGL zajímat?

Co si budeme nalhávat, vždyť to už se přeci stalo dávno
    no-X ja s tebou souhlasim, nebot mocdobre vim, ze tohle je tvoje parketa ... Ale ma to maly hacek, problem je v tom, ze do budoucna pro linux treba je potreba 3D - ale ve smes NEZALEZI na vykonu, chci tim rict jen jedno a to, ze linux v budoucnu asi nebude herni platforma, i kdyz k tomu ma lepsi predpoklady ne fuck wokna, ale penize jsou penize. Ale 3D nepotrebujes jen kvuli hrani a stejne se blizi doba, kdyz na PC se hrat proste nebude a to bude velmi brzy ... a pak je diskuze ATI vs nVidia neprednetna ... Proste se jen muze stat, ze jako pomalu a jiste unix ovlada servery, zacne ovladat i desktop, ale MS bude okolo sebe kopat dal a ATI muze stale tvrdit, ze openGL nemusi (protoze ho proste neumi) .....

s MS se stalo, co mu FBU dovolil .....

EDIT: no-X beru to jen z pohledu zakaznika:

1. ATI problem s ovladaci (hlavne linux) - slabsi openGL
    2. nVidia neni problem s obladaci - slabsi D3D - obraz necham byt ...

tzn. jsou prakticky pouze dve firmy, kdyz chci mit doma PC + hrat hry = ale stejne si nevyberu (na praci samozrejme linux)

To vsechno znamena, ze uz je nacase fungovet jako v americe a zacit pouzivat konzole a prestat piratit a honit SUPER rozliseni ...
    Muze to dopadnout jinak Vzdyt vylozene konzolista se nam musi smat ... - ted mluvim o hrach
    Naposledy upravil svaca; 19.05.2006 v 09:05.
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0

Věk
    48
    Vliv
    307

Tohle je fakt maso. Nejen že v tomto názoru není ani malinkatá špetka respektu vůči rozhodnutí společnosti udělat konrétní kroky, ale ještě zcela utopisticky a bláhově vymýšlí důvod, proč jsou tyto kroky prováděny (nedostatek kvalitních lidí - směšné). Ještě že u ATI jak na inženrských, tak na manažerských postech nepracují lidi, jako je pisatel. Páč už by dávno neexistovala. Netuším, v čem dotyčná osoba podniká, ale pokud v solidaritě vůči zbytečnosti, asi nebude lídrem místního bussines clubu Já osobně dávám ATI body za to, že se jí nechce dělat zbytečnou práci a netají se tím.
    spetka respektu ? - NO COMMENT ... Pozivaji se dve graficka rozhrani a ATI neumi jedno z nich zmaknout a nejdrive tvrdi, to je v ovladacich, to vymakame a ? A prd ... NEUMI. Tak si vymysli ruzne cesty ...
    Mozna mas pravdu, ze kdyby se neudelalo par SUPER ocekavanych her v openGL a kdyz zapomeneme na fireGL, tak by ATI nemusela openGl resit, ale ma smulu nevyvlikne se z toho ...

MS taky neumi udelat poradny OS, tak porad zdokonaluje ten svuj smejd s registrama. Kor kdyz to nekdo kupuje .... ))) Jen bysnys chlapce ...

Moje Atari ma lepsi system nez ala MS (okna ma od 1985, zakl.OS primo v ROM) - jen pouze spatny bysnys a neschopnost prispusobit se BFU zpusobilo Atari zanik

PS. diky za osobni urazky.

Věk
    58
    Vliv
    293

spetka respektu ? - NO COMMENT ... Pozivaji se dve graficka rozhrani a ATI neumi jedno z nich zmaknout a nejdrive tvrdi, to je v ovladacich, to vymakame a ? A prd ... NEUMI. Tak si vymysli ruzne cesty ...
    Mozna mas pravdu, ze kdyby se neudelalo par SUPER ocekavanych her v openGL a kdyz zapomeneme na fireGL, tak by ATI nemusela openGl resit, ale ma smulu nevyvlikne se z toho ...

MS taky neumi udelat poradny OS, tak porad zdokonaluje ten svuj smejd s registrama. Kor kdyz to nekdo kupuje .... ))) Jen bysnys chlapce ...

Moje Atari ma lepsi system nez ala MS (okna ma od 1985, zakl.OS primo v ROM) - jen pouze spatny bysnys a neschopnost prispusobit se BFU zpusobilo Atari zanik

PS. diky za osobni urazky.
    Ona se z ničeho nevyvlíká, rovnou napsala, že je jí Open GL resp. Linux na herní platformě "volné" jak tričko. Já, jako manažer ATI, bych to v současném stavu OGL udělal taky bez mrknutí oka. Až budeš někdy řídit firmu, můžeš to dělat dvěma způsoby, a) obracet řádně každou korunu a vážit, zda-li je vynaložena v zájmu společnosti, nebo alespoň akcionářů, nebo ji za b) svévolně někam zahodit. Co je správné pro jiné nevím, pro mě jednoznačně za "A". Nechci podporovat MS, wokna mě serou, ale Linux ještě víc, proto volím to, co volím, na výběr tedy rozhodně mám. Nezastávám dementní názor, že Mrkvosoft má neschopný odborníky. Vono něco dělat na takové úrovni není žádná prdel. Možná to jednou poznáš sám.

20let starý Atari že má lepší OS než současné okna? A v čem prosímtě? Prosíme podrobnosti. 99,8% současných potřebných funkcí naprosto nezvládá, ani nemůže. Že mají špatný bussines? No možná je to právě přesně ten důvod, proč je ATI na vrcholu a Atari v prdeli. Protože nevyhazují prachy na zbytečný projekty.

Není zač, mohu přidat, třeba formou SZ přestože netuším co máš na mysli, o žádném urážení nemám potuchy a neměl jsem ho v úmyslu a žádné ve svém původním postu nevidím ani po zpětné kontrole..
    Naposledy upravil Aliencz; 19.05.2006 v 10:15.

Věk
    48
    Vliv
    307

No prave, v tom je ten hlavni problem - ze jsi typicky konzument a jdes tedy cestou mensiho odporu ... Ty firmy to delaji taky tak. Vlastni zivnost taky mam a dari se ji dobre, hlevne kvuli linuxu, ale to casem posnas sam - az se mu budes venovat minimalne na urovni jakou mas zmaklou v oknech ....

Atari je dobre v hodne vecech. Soft psany primo na HW, ba OS primo v HW, co vic si prat ... taky ten stroj podle toho chodi po tech 12 letech ... to je proste na obrovskou diskuzi, proste bys to musel denne pouzivat ...

Jinak pane podnikateli, ja Ati neodsuzuji, ba naopak, ja ji tu branil, jen rikam co mi jako zakaznikovi vadi ....

A kdyz jsem u toho hw, tak ja prave linuxuju proto, ze pod linuxem mam se starym a novym HW = 0 problemu, narozdil od MS a to maji linux vyvojari o mnoho horsi postaveni nez super bohate/vsechceovladajici MS ....

Aspon, ze ATI ke starsim kartam nechava nejakou dokumentaci ....
    KDyz uz NEMUZE sedet jeden linux person na jejich firme.

Věk
    58
    Vliv
    293

No prave, v tom je ten hlavni problem - ze jsi typicky konzument a jdes tedy cestou mensiho odporu ... Ty firmy to delaji taky tak. Vlastni zivnost taky mam a dari se ji dobre, hlevne kvuli linuxu, ale to casem posnas sam - az se mu budes venovat minimalne na urovni jakou mas zmaklou v oknech ....

Atari je dobre v hodne vecech. Soft psany primo na HW, ba OS primo v HW, co vic si prat ... taky ten stroj podle toho chodi po tech 12 letech ... to je proste na obrovskou diskuzi, proste bys to musel denne pouzivat ...

Jinak pane podnikateli, ja Ati neodsuzuji, ba naopak, ja ji tu branil, jen rikam co mi jako zakaznikovi vadi ....

A kdyz jsem u toho hw, tak ja prave linuxuju proto, ze pod linuxem mam se starym a novym HW = 0 problemu, narozdil od MS a to maji linux vyvojari o mnoho horsi postaveni nez super bohate/vsechceovladajici MS ....

Aspon, ze ATI ke starsim kartam nechava nejakou dokumentaci ....
    KDyz uz NEMUZE sedet jeden linux person na jejich firme.
    Předem podotýkám, že odmítám jakékoliv bojůvky Wokenáři vs Linuxáci. Do toho mě nevtáhneš, ani kdyby čert na koze jel. Jako uživatel mě správně zajímá jen a pouze nabídka, vedlejší činnosti jsou mi k nepotřebě. Je to můj osobní postoj. (možná špatný, ale budiž)

Šít OS na HW je bohužel možné jen u takových platforem, jako třeba Atari byla. Současný moderní OS musí být bezpodmínečně multihardwarový a jsem toho názoru, že právě tato podmínka mu háže pod nohy klacky největší. To už tak ale ssebou svět IT přináší. Jooooo, to by se nám to žilo, kdyby všechny PC byly jako vejce/vejci celá léta ..... a nebo taky nelíbilo, zvaž každý po svém. m+ě vychází, že nelíbilo, páč trh si právě sám řekl NE, chceme toho víc a různý. Proto podle mě nelze staré OS Atari a současné OS vůbec srovnávat. Je to nefér a v každém případě vemi neobjektivní.

Jsem rád, že Ti Linux šlape, páč to rozhodně není na škodu věci. Konec konců jsi vlastně jasný příklad toho, že si dokážeš a hlavně chceš zvolit alternativu podle sebe. Bye.

Věk
    48
    Vliv
    307

Ano. Multihardwarovy je to vyhra a prohra zaroven, je to presne ten duvod proc OS nemuze byt dnes bezchybny - ovladace atd ...

Ale jedna z cest je prave ta, ze veskere ovladace k OS, by mel tvorit samotny vyrobce OS, jenze to proste nelze. V linuxu je to nekde mezi ...

No uvidime, co budoucnost prinese, sazim hlavne na konzole.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATi Catalyst™ 6.3
    Založil no-X v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 22.03.2006, 17:02
  2. Ati Catalyst™ 6.2
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 23.02.2006, 19:45
  3. ATI Catalyst™ 5.11 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 33