Nechci se tu cimkoliv chlubit, 1/ si nemyslim ze je cim a za 2/ nefotim digitalem. Nicmene by me zajimal nazor mistniho publika na jednu fotku viz nize - je v tom neco? Nejaka atmosfera, cokoliv?
PS: Je to 100% photoshop free.
Nechci se tu cimkoliv chlubit, 1/ si nemyslim ze je cim a za 2/ nefotim digitalem. Nicmene by me zajimal nazor mistniho publika na jednu fotku viz nize - je v tom neco? Nejaka atmosfera, cokoliv?
PS: Je to 100% photoshop free.
Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
[pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)
notak, staci napsat 'ne, nic na tom nevidim', nebo 'jo, neco v tom je...' to neni tak tezky, ne?![]()
Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
[pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)
Osobně v tom nic nevidím. Je to moc černé a ten náhled je malý a nekvalitní :(.
Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution
Nejsem asi expert, na jehož vyjádření čekáš, ale já mám tenhle typ fotek docela rád, takže se k tomu vyjádřím... Já v tom bohužel nic moc nevidím... Ta fotka mi připadá taková kompozičně trošku divná, nekontrastní, strašně tmavá... Prostě asi chápu, o co ses pokoušel, ale tu atmosféru to prostě nepředáváJá se tohle podobné taky párkrát pokusil vyfotit a musím říct, že je to celkem těžký, aby v tom "něco bylo"...
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Necekam na 'experty'*, cekam na kohokoliv kdo ma vuli se k tomu nejak vyjadrit. Takze dik za nazor.
* - tim se nechci dotknout nechci kohokoliv dotknout, minim tim jen tolik, ze me zajima kazdej, expert neexpert.
OK tak jo, já to myslel tak, že nejsem žádnej profi ani semi-profi fotograf a beru to tedy čistě z nezávislýho a nezaujatýho hlediska, jak na mě ta fotka působí
Nemáš ještě nějaké podobné?
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Mě to nijak neoslovilo atmosférou a na technický názor je to moc malé...
Poměr černé plochy vůči ostatním je příliš velký na to, že je to jen "orámování"...
MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W
tak precijen se nasel expert
David: nemam, tohle je momentka a bohuzel nejsem z nejpohotovejsich fotografu..
Já tam postrádám barvy, které by vyvážily přebytek té černé.
Možná kdyby byla větší velikost, začaly by se rýsovat detaily, které teď nejsou vidět.
-- under construction --
Skoda, ze fotka nie je vacsia. Co jej skodi je ten tmavy pas budov s stromov tiahnuci sa napriec profilom toho priechodu - pretina totiz siluetu postavy a ta sa tak straca. A vzhladom na "zavan dob minulych" vdaka tomu profilu by tam nemali byt auta. Ak je to momentka, tak to je problem, s tym sa da tazko nieco robit, ale podrz ten napad v hlave a ak sa najde podobna prilezitost na inom mieste, skus ho nafotit znovu. Taketo siluetove fotky byvaju pekne, ked sa vydaria.
Asus A7N8X-X, XP2400+, 2x512 cl 2.5 Kingston,
Powercolor R9200, volant R440, joy Cyborg Evo
Mno, tak jsem se sadomasochisticky rozhodl, ze si necham zdrbat jeste jeden vycvak. (zadny postprocessing, zadny orez, zadny ramecek) Omluvam se za ten prach, i kdyz jsem ofukoval co se dalo, stejne tam mrcha zustava, jestli ma nekdo tip, jak ho z negativu dosat pokudmozno bez poskrabani, sem s nim..
EDIT: Tak jsem precijen vzal do ruky to razitko. (tady je cistsi verze)
Naposledy upravil KtK; 11.05.2006 v 08:44.
/technicka
asi len stlaceny vzduch a pri skenovani pouzit "ICE" a ekvivalenty, rozumej odstranovanie skrabancov a prachy, pripadne healing brush ci peciatku in PS, mohol si to aspon trosku doostrit
/konec technickej
inak sa mi ta fotka prekvapivo lubi![]()
Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".
/technicka Ice by ten scanner mel umet (epson perfection 4490), ale nejak to nefunguje, sice scanuje asi tak 5x dyl, ale vysledek absolutne stejny jako pri scanu bez ice, jeste to nejak prozkousim, a v nejhorsim reklamace..
doostreni - objektiv neni zrovna britva, a postprocessing me nebavi / neumim / nerad.
/konec technicke
libi? Zrovna od tebe me to prekvapuje a o to vic tesi![]()
U te vlajky se mi to kompozicne celkem libi, jen to chtelo vychytat o chlup lepsi moment, kdy bude vlajka vic napnuta, tady je prehla. A k tomu ze je to scan uz Ti napsal MadCap a urcite by to fotce pomohlo.
Co se Tyka te prvni - je na mne moc mala a nic tam pak nevidim.
4 GAMING: Intel C2D E8400 @ 4,1GHz (8x515) | MB ASUS P5Q DLX | 2xKingston DDR2@1030MHz | Radeon 5750 VAPOR-X | EIZO S2243WH-BK |
4 WATCHING: Intel E5200 2,5GHz@3,34GHz | ASUS P5Q-EM | 2GB DDR2 | Panasonic TH-42PX80EA |
4 TRAVELING: SONY VAIO VGN-BX297XP or Acer Timeline 1810TZ & Eurotel Data Expres |
4 SHOOTING: Nikon D700+BG&D300+BG+S10-20/4-5,6 DC HSM+N17-55/2,8 AF-S DX+N70-200/2,8G ED-IF AF-S VR+S24/1.8+N35/2D+N50/1,4G AF-S+N85/1,8D+S150-500 5-6,3 APO DG OS HSM+S TC 1,4x EX DG+2xNikon SB900+2xMetz 58 AF-1 |
Celkem dobre, ale trochu bych couvnul, aby vice vynikl zlaty rez.. jinak co mi hodne vadi, ze to splyva s pozadim, tak trochu chaos.
Můj projekt: Čerstvě pražená káva arabica www.gourmetkava.cz :-)
Tak sem po dlouhe dobe neco prihodim, tentokrat se mi do ruky dostal pritulkyne digital (nikon d70 se setovym 18-70G), a povedlo se mi na firemni akci vycvaknout jednu hodne stydlivou neposedu.. -byla to prace, nikdy nepodcenujte detiTo druhe cvakla pritulka me, rovnez bez PP. Oba jsme prirozene zvedavi na nejakou tu radu a pripominku..
to dievcako nema ziadnu farbu, to chce na D70tke trosku vyladit nastavanie v image settings ci kde to je (zvysit kontrast, kludne sharpness na hard atp. moznosti je moc, aj vlastna tonova krivka (to pouzivam ja))
Tvojmu xixtu tiez trochu chyba farba a si prilis studeny, to je zase chyba niekde medzi WB a spomenutym nastavenim JPEGu, ktory je v zaklade u D70 slaby. Toto je silnejsia stranka Canonov, ktore maju proste lepsie jpegy v zaklade, a preto foti 90% ludi s D70tkami do RAWuBtw ta druha ma aj typicku "stredovu" kompoziciu, co nie je uplne idealny stav (lepsie by bolo keby si mal viacej miesta vlavo, kam pozeras).
Takze sumar uplne zakladnych typov pre pouzivanie D70:
- osobne preferujem fixne nastaveny WB pred automatikou, slniecko, mracik, ziarovka, alebo ten "domcek" spolu s manulanou korekciou +-3 na kazdom podla potreby, mam to radsej pretoze mam potom konstatne farby v serii a neplava to jak sa automatike uraci
- preferujem fotenie do RAWu, ale to ti nemusi vyhovovat, preto ak jpeg tak je celkom nutne sa pohrat s nastaveniami co s tym suvisia a trochu to tak votuzit podla vkusu (btw typicke "sede/malo farebne" fotky ala Nikon sa lepsie upravuju/prisposobuju ako presaturovane ci inak cukrikove Canon_like jpegy)
- ked fotis tak tlac expoziciu tak, aby si siel tesne do prepalu, ked zbytocne podexponovavas, tak ti to potom zbytocne sumi v tienoch
- ked fotis xixty tak pouzivaj meranie expozicie s dorazom na stred a mier na hlavu pri zaostreni a potom prekomponuj obraz
- zo setakom doporucujem miernucko priclonit, nemat to na "plnu dieru" nie kvoli tomu, ze by to bolo take hrozne, ale mierne priclonenie robi z tohoto objektivu skutocnu bombu (netreba moc, ani nie cely krok, kludne o 0,7EV)
to tak zbezne, dufam ze som nejak pomohol![]()
Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".
Diky za popichnuti, urcite se budou hodit, minimalne manualni nastaveni WB me nenapadlo, ze tomu pomuze. Ze ty barvy jsou malo "cukrikove", to je jasne na prvni pohled, koneckoncu hlavne proto jsem to sem daval, abych se dockal rady co s tim, takze jeste jednou diky.
Raw by daval sirsi moznosti si s tim nasledne pohrat, to je fakt, ale.. Nechtel by mi nekdo zasponzorovat gigovou kartu?bohuzel, nejsou dolary, a zname to, dolary sefe, jak nemate dolary, ste namydlenej
![]()
Pred casem jsem se mmj tady poptaval na tema zrno
Nuze, konecne jsem se dostal od teoretizovani k realnym pokusum. Byl to cernobily negativ to fomapan 400, pushnuty na 1600. Z tech +-36 obrazku vybiram jeden plny lasky, jeden ze zivota s alkoholem - 'na hrane'a jednoho pavoucka pod rentgenem vecerniho slunicka.
maminka.jpg tohle se mi libi a to zrno se k tomu celkem hodi, fajn.. taky bych chtel zkusit nekdy film![]()
Můj projekt: Čerstvě pražená káva arabica www.gourmetkava.cz :-)
maminkaje velmi zdarila, me by se libil i vetsi vyrez (bylo-li z ceho rezat) pripadne okraj negativu, u druheho imho namet trochu zanika.. lahev sem nasel az po precteni nazvu... zde bych volil jinej uhel zaberu, a mozna vetsi prostor pro flasku. U tretiho byto chtelo poradnou zvetseninu (A3-A2), vypada to pekne snove, skoda ze pavouk nemel vic roztahle nohy.
■C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ6 ■ 2gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
"As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■
HCHS: Maminka uz je takhle riznuta uz hledackem a vyjimecne dle puvodniho zameru.(prirozene puvodne to byl obdelnik, v pravo by bylo nejake pozadi tvorene hrackama atp, jen by rusilo).
Ta 'na hrane' - Souhlasim - napadlo me to, kdyz jsem ji tam videl plavat, ze by to s tim nazvem mohlo byt vtipne/zajimave. Sama o sobe opravdu trochu ztraci motiv.
Po letech zas na dovolene, tak pridam jeden cvak. Tentokrat jsem sebou bral na vyzkouseni diapozitiv (fuji sensia 200).
Telo i sklo jsou porad stejne - Nikon F80 a ultrashitozni setovy plastovy objektiv 28-100.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)