Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Linux CAD, LX-Viewer - pomozte

Member
    Vliv
    276

Standardní Linux CAD, LX-Viewer - pomozte

Potrebujem pracovat s DWG subormi, pripadne skonvertovat.
    LinuxCAD je komercny soft, LX-Viever je GPL ale potrebujem OpenDWG kniznice a tam sa treba registrovat alebo co. KUA. Nemate to niekto ? Nechce sa mi do WINDOWSOW koli tomu, minule som hned chytil virus a restartovalo mi to comp, ked som napaloval cd-cko nejaky sasser ci co to bolo . Diky za rady.
    Athlon XP(palomino) 2000+@2200+,MSI KT4V,MSI Geforce 4 MX 440VTD,512MB RAM, Seagate 80GB, Slackware Linux

Standardní

Nejak v tom nemam prehled ale mrkni na QCad.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Nejak v tom nemam prehled ale mrkni na QCad.
    Asi to fakt vyzera tak, ze QCAD je asi to najlepsie, co sa v linuxe da prevadzkovat.
    Ale ten LX-viewer by sa zisiel , ten je v pohode ale tie Open DWG zohnat, sakra...
    Athlon XP(palomino) 2000+@2200+,MSI KT4V,MSI Geforce 4 MX 440VTD,512MB RAM, Seagate 80GB, Slackware Linux

Standardní

Ted presne nevim - DWG je interni format ACadu nebo je to DXF? Jedno z toho by melo jit otevrit v nejakem vektorovem editoru (Dia, Sodipodi, Inkscape...)
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Kluk k sežrání Avatar uživatele xvojta
    Věk
    43
    Vliv
    287

Standardní

nativnim formatem CADu je *.dwg
    Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
    ...omnia mea meacum porto...
    WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB

Věk
    43
    Vliv
    287

Standardní

- no pokud me pamet nesali, tak DXF jde otevrit v nejakem vektorovem editoru...

- a mel by taky existovat (snad i free) konvertor mezi DWG a DXF, ale nevim jestli neni jen pro Win... nikdy jsem ho nezkousel
    Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní

Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Standardní Re: Linux CAD, LX-Viewer - pomozte

pls nedospel jste nekdo casem k nejakemu reseni?? pouzivam gentoo a qcad k maximalni spokojenosti bohuzel se ted nejak musim pobit s dwg soubory koukal jsem na LX-viewer i utilitku dwg2dxf jenze v portage to neni (ten je vubec na CAD veci nejakej chudej) a ebuild jsem nesehnal...
    umite nekdo poradit??
    zatim diky
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

Věk
    43
    Vliv
    287

Citace Původně odeslal Strby
    pls nedospel jste nekdo casem k nejakemu reseni?? pouzivam gentoo a qcad k maximalni spokojenosti bohuzel se ted nejak musim pobit s dwg soubory koukal jsem na LX-viewer i utilitku dwg2dxf jenze v portage to neni (ten je vubec na CAD veci nejakej chudej) a ebuild jsem nesehnal...
    umite nekdo poradit??
    zatim diky
    ja uz to pak casem vubec neresil... jednu dobu jsem o tom dost premyslel, ale jelikoz mame dve nadstavby pro AutoCAD, ktery sou nezbytny pro praci... tak na linux alternativy muzu zapomenout...

ale trebas ti pomuzou tady: http://www.freecad.cz

skus bricscad uz urobyli aj verziu pre linux urcite pouziva win32 lebo ide cez WINE Licencia stoji cca 222usd bez dph. Ale da sa ako skusobna 30 dnova. Vyzera ako AutoCAD a skoro tak sa aj sprava. Ja som na viske pouzival microstation ten ma urcite lepsie ovladanie ale uz ho nerobia pre UNIX asi od verzie 95.
    Ceska verzia je ale nie pre linux . Skusal som prekopirovat konfiguraky z ceskeho nainstalovaneho na win do anglického na linuxe ale asi preklad maju zakomponovaný do binariek (truhlíci kurva ludia chcu na vsetkom zrabat! )

www.bricscad.com treba sa ale zaregistrovat

Ps rozmyšlam na kupe aspon jednej licencie sice teraz s cadom velmi nerobym ale kedy tedy sa zide.

Member
    Věk
    41
    Vliv
    244

Ještě tady nepadlo jméno VariCAD - http://www.varicad.cz/ - dwg otevře, pro linux je a umí toho hodně. Bohužel pro mě je dělanej spíš pro strojaře.

Citace Původně odeslal xvojta
    nativnim formatem CADu je *.dwg
    A nativním FS operačního systému je ext3, že?
    A bus station is where a bus stops.
    A train station is where a train stops.
    On my desk... I have a work station.

Citace Původně odeslal David Jaša
    Ještě tady nepadlo jméno VariCAD - http://www.varicad.cz/ - dwg otevře, pro linux je a umí toho hodně. Bohužel pro mě je dělanej spíš pro strojaře.
    Ale puvodni tazatel hledal neco levneho, treba zdarma . To bohuzel VariCAD neni, ale kdyz pouzijes dobrou proxy, tak jsou ceny celkem zkousnutelny.
    (maj neuveritelny rozdil cen mezi CZ a US verzi)
    ITF FreeNet Liberec

Uvolnena Medusa4 pro linux, nekomercni uziti zdarma
    http://www.cad-schroer.com/index2.ph...id=408&scr=1.1
    ITF FreeNet Liberec

Vliv
    274

Citace Původně odeslal hwsoft
    Uvolnena Medusa4 pro linux, nekomercni uziti zdarma
    http://www.cad-schroer.com/index2.ph...id=408&scr=1.1
    sice ten progam neznam ale "nas problem" neresi pac:

MEDUSA4 Personal is expressly restricted to non-commercial use. Small technical differences from the commercial version include a different sheet format, watermarked print output, and the ability to import from, but not export to DXF/DWG format. The commercial version is highly customisable, while MEDUSA4 Personal is not.

sice ten progam neznam ale "nas problem" neresi pac:
    njn nic neni dokonaly, myslel jsem ze potrebujes jenom import˙
    ITF FreeNet Liberec

Vliv
    274

Citace Původně odeslal hwsoft
    njn nic neni dokonaly, myslel jsem ze potrebujes jenom import˙
    bohuzel potrebuju jak import tak export ale snad se rysuje reseni nasel jsem ebuild na dwg2dxf a pak qcad sice je teprve v "prijimacim rizeni" do portage ale toho se zas tak nebojim

bohuzel potrebuju jak import tak export ale snad se rysuje reseni nasel jsem ebuild na dwg2dxf a pak qcad sice je teprve v "prijimacim rizeni" do portage ale toho se zas tak nebojim

QCAD je celkem OK, sice jenom velice jednoduchej, ale na nacmarani malyho vykresu staci.
    ITF FreeNet Liberec

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání