Ze ma ATi dosahane drivery je dlhodobo znama skutocnost. V ati su proste babraci. Taka obrovska firma, obrovske obraty, zisky a oni NIE SU SCHOPNY ZA NIEKOLKO ROKOV zamestnat nejakych ludi, ktori by im to opravili. A NIE SU SCHOPNY SPRAVIT NORMALNY DRIVER PRE unix. Co sa tyka feature driverov, tak mam dojem ze Ati proste iba kopiruje nvidiu (napr. na 9500pro kedysi ked este nebol theatre mode, tak overlay fungoval iba na primary display; u nvidie coskoro pribudol theatre mode (t.j. jedna velka plocha cez dva monitory) a uz sa dalo okno pekne presunut tak ze jedna polka bola na jednom monitore, druha na druhom a islo to.)
Tiez kvalitu ati tvout nekomentujem. nemyslim kvalitu obrazu, ale problemy. Teraz sa to uz mozno zlepsilo, ale este nedavno nebolo zriedkave ked ste si kupili noname kartu a bol problem s tvout (rozne chyby driverov, problemy ntsc/pal, ked uz isiel tv, tak aby som si tam pustil film, som ho musel nastavit ako primary display, lebo na inom nesiel overlay atd.)
No a na zaver, staci si pozriet ati a nvidia sekciu, v ati jednoznacne viac threadov co sa tyka problemov s grafikou.
A tiez jeden moj starsi thread:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=23979
EDIT: btw. ja som pyroman a ja flame rad
EDIT2: hmm, tak ma napadlo ze sa blizi vista a s nou vista driver model, tak som zvedavy, ako v ATi zvladnu ten prechod a ako dlho (a ako dobre) budu este potom podporovat drivery pre XP