Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: wd120jb u jakákoliv mechanika běhá s ním jen v pio modu

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    0

Smile wd120jb u jakákoliv mechanika běhá s ním jen v pio modu

Mám preblém už déle.Mám cpu athlon venice 3000+ mb MSI rs480.Jako pm mám zapojený WD 1200JB-00FUA0.Společně s ním na řadiči mám CDRW teac 540.Na druhém řadiči mám DVDRW LG a Benq.U všech mám zapojený UDMA pouze Teac funguje v PIO modu.Změním-li to nastavení třeba v dvdfab(protože v XP sp2 mi to na tý mechanice prostě nejde),tak mi xp nenaběhnou,přes f8 se musím vrátit.Zkusím-li prohodit mechaniky tak mi to hodí boot disk failure. Když to zformátuju anechám tam některou z dvdrw mechanik tak zapisuje jen 2x ikdyž jsou to obě 12ti rychlostní.Úplně stejnou HDD a RW kombinaci jsem měl na desce epox a asus a nebyl v tom problém problém nastal když jsem vyměnil desku.Teď mě možná napadá,že jsem na špatný diskuzi.Nemůžu prostě prohodit mechaniky aniž bych nemusel formátovat hard disk.Nechápu to ikdyž zapojím disk na druhý IDE řadič a dám ho jako PS tak problém zůstává.Řadiče jsou tudíž v pořádku.Dal jsem i nové IDE kabely pořád problém.Jsem z toho na hlavu,netuším čím to je.Není to náhodou něco mezi nebem a zemí?Díky za radu,nikde mi zatím neporadili.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní Re: wd120jb u jakákoliv mechanika běhá s ním jen v pio modu

ty IDE kabely jsou 40ky ci 80ky? mas spravne naswitchovano?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    0

IDE jsou 80ky a Westerny mají přiblý switchování.To bylo to co jsem udělal jako první, dal funglnový kabely a pro jistotu všechno vytahal ven prohlídnul naswitchování,to je ok.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

kdyz toho teaca das na kabel sam ( nebo lepe, kdyz odpojis vsechny ostatni mechaniky ), tak bezi v dma?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    0

ano běží tuto variantu už jsem taky.po kabelech jsem zkusil samotnou mechaniku i v kombinaci s jinou na jiném řadiči a běhal v pořádku.ona totiž jakákoliv z 3 mechanik co mám funguje 100%.v Pio běhá jen s Hdd.Myslím si ,že prblém je v kompatibilitě WD a desky MSI jinak už si to nedokážu vysvětlit.kdyby byl špatný IDE řadič byl by stejný problém s slave mechanikou .Zkusil jsem dát HDD i jako SM a problém je tu pořád na PM a PS fungují mechaniky dobře.zkoušel jsem úplně všechny varianty zapojení nic nevedlo k úspěchu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. MSI K8N Neo3 nForce4 PCI-E beha jen na 8x
    Založil Petrik v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 01.07.2005, 22:30

Pravidla přispívání