mensi update:
modem/routr/AP je vyse uvedeny model D-link DSL-G664T
sit vypada takto:
Jelikoz se na sitich lama, popisu ted jak to mam nastaveny jak nejlip umim:Kód:/---LAN----Home PC / ADSL ----Modem/router/AP \ \---WIFI-----NTB
Podle pokynu CT je nastaveno na HomePC i na NTB pridelovani IP adres DHCP serverem (modemem - tam je DHCP zapnuty), Wifi je zabezpeceny pres WEP, filtrovanim MAC adres atd. Net normalne funguje na obou PC.
Speed test z dsl.cz mi ukazuje pro HomePC rychlost pripojeni cca tech 512kbitps, pro NTB jenom 58kbitps
Problem c1
Jak HomePC tak NTB jsou cleny stejne prac. skupiny DOMA, bohuzel problem je, ze nevim jak nastavit Norton Internet Security tak, aby provoz po domaci siti (z HomePC na NTB a obracene) povoloval...
Je mozny reseni pridelit kazdy MAC adrese natvrdo IP (nastavenim modemu)? pak by se dal NIS krasne nastavit. Zatim tam mam nastaveno, ze Trusted zones je komplet rozsah 10.0.0.XXX, coz mi prijde jako dobra prasecina, ale nevim jak lip. a stejne to poradne nefunguje...
Problem c2
Z HomePC se nedostanu na NTB po siti, ucet Guest je na obou pocitacich zakazan, presto pokud se chci pres Total commander napojit na NTB, chce to heslo a implicitne je nastaveny jmeno uzivatele na NTB/guest.. kdyz zapnu na NTB Guest ucet, Total Commander zahlasi ze nemam dostatek opravneni k pristupu... Todlecto fakt nechapu.
Problem c3
Pokud se pripojim z NTB na HomePC a chci prehravat MP3 z HomePC na NTB, jde to, ale rychlost je pekelne zla, porad se to seka, trha... apropos, maly test kopirovani v total commanderu... prumerne cca 25kbytes/s... a vubec, cela ta wifi je peklene pomala, signal je na maximu...co s timtohle mi vadi asi nejvic...
Nejake rady prosim?