Mám problém. Fotil som na nejakých koncertoch (s povolením, resp. na jednom som bol tak trocha aj "organizátorom" podujatia) a dával som fotky na web, v rohu s podpisom e1 ale bez © znaku. A čo sa nestalo, 3 fotky zo stránky zverejnil jeden časák. To by ani nebol problém, resp. ma to potešilo, ale háčik je v tom že bez môjho vedomia, v oválnej forme (samozrejme tak, že môj podpis nie je na fotke viditelný) a bez toho aby tam uverejnili meno autora fotografií alebo ich zdroj. Fotky boli vedla textu ktorý slúžil vlastne ako upútavka na jednu akciu ktorú organizovali kamoši, ale bez ich vedomia a bez uvedenia pôvodného zdroja informácií. Na spodku webstránky je aj text (prekladám z maďarčiny)
"Na stránke ZMHS sú všetky príspevky, kommenty, zvukové a obrazové súbory majetkom ich autorov, za čo prevádzkovatel stránky a ZMHS nezodpovedá (okrem ostatného obsahu: © 2005-2006). Obrázky stránky je možné uverejniť na inom mieste len bez úprav a s uvedením pôvodného zdroja (zene.sk). Obrazový obsah je možné upravovať len so súhlasom ZMHS."
ZMHS je združenie maďarských hudobníkov na Slovensku. Čo vy na to poviete? V tomto prípade združenie nechce nič riešiť, lebo dostalo zadarmo reklamu, takže by bolo blbé vyskakovať, ale fotky sú moje (čo je na stránke aj dosť jasne napísané) a zaujíma ma, že čo v tomto prípade môžem robiť. Aby bolo jasné, tak ma dosť serie, že som sa to musel dozvedieť až mesiac po tom, čo tie fotky videla polovica dunajskostredského okresu + pri nich ešte bola aj nejaká reklama na nejaké kaderníctvo. Aké mám možnosti v takomto prípade? Nechcem to nechať len tak...