Výsledky 1 až 25 z 51

Téma: Nekonecne reklamovanie?? - Reklamovanie odstranitelnyx zavad

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    45
    Vliv
    329

Standardní Re: Nekonecne reklamovanie?? - Reklamovanie odstranitelnyx zavad

Citace Původně odeslal jago
    Takze jsem udelal vse dle instrukci k reklamovanemu zboží přidal vyjádření o způsobu vyrizeni reklamace(rozporu s kupni smlouvou). A oni mi po mesici poslali opravene zbozi.To jsem neprijal a ted lezi na poste.Kdyz jsem jim psal e-mail,proc mi poslali opravene, kdyz jsem chtel a mam dle zakona... narok na nove, tak mi prestali odpovidat na e-maily.

Jaky postup navrhujete?
    Mam si to zbozi radsi vyzvednout na poste?
    urcite jsi v pravu, takze bych jim to neulehcoval a tu zasilku neprebral. naopak bych jim pohrozil COIkou; btw, jak vis, ze je to opravene? oni sami ti to rekli?
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member Avatar uživatele jago
    Vliv
    283

Citace Původně odeslal riksa
    urcite jsi v pravu, takze bych jim to neulehcoval a tu zasilku neprebral. naopak bych jim pohrozil COIkou; btw, jak vis, ze je to opravene? oni sami ti to rekli?
    Kdyz mi prisel balik, tak jsem ho neprebral a napsal jim, jak probiha moje reklamace.Oni ze zavady byly odstraneny vyrobcem a ze mi to poslali.Na to jsem jim prave napsal asi toto

Děkuji za odpověď,
    já jsem ale k bundě přibalil dokument o způsobu vyřízení reklamace (rozporu s kupní smlouvou).
    Dle občanského zákoníku § 616 odst. 3 mám právo si vybrat, zda chci věc novou nebo opravenou. Proto mi není jasné, proč mi posíláte opravenou bundu, když jsem uvedl, že chci novou.

V příloze Vám zasílám dokument, který byl přibalen u reklamované bundy.

Jinak to poslali asi 26 den.
    Naposledy upravil jago; 04.05.2006 v 08:52.
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

Vliv
    283

A v tom dokumentu jsem jim napsal toto

Popis závady:
    objevil jsem na konci levého rukávu v místě, kde končí červená barva a začíná černá, “trhlinu“ o délce asi 3 cm,nejspíš způsobena špatným sešitím dvou dílů. Dále se mi pak začala párat vnitřní manžeta u pravého rukávu a vytrhla gumička na spodní stahovaní bundy.

Návrh na vyřízení reklamace (rozporu s kupni smlouvou )
    odstranění vad výmněnou výrobku v případě, že tento způsob není možný, vrácenní peněz na
    účet***********
    Naposledy upravil jago; 04.05.2006 v 11:46.
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).

Vliv
    283

Takze uz mi odpovedeli
    tento paragraf (§ 616) se vztahuje na nové zboží - tzn. pokud by jste bez použití dané věci zjistil, že je vadná můžete požadovat vrácení peněz nebo výměnu. Vaše bunda byla evidentně používaná a proto je možná její oprava, pokud se nezmění vzhled a kvalita zboží viz. § 622 Občanského zákuníku Část VIII, Hlava 2. Reklamaci jsme řešili přímo s výrobcem, který zajistil její špičkovou opravu.

Věk
    45
    Vliv
    329

Takze uz mi odpovedeli
    tento paragraf (§ 616) se vztahuje na nové zboží - tzn. pokud by jste bez použití dané věci zjistil, že je vadná můžete požadovat vrácení peněz nebo výměnu. Vaše bunda byla evidentně používaná a proto je možná její oprava, pokud se nezmění vzhled a kvalita zboží viz. § 622 Občanského zákuníku Část VIII, Hlava 2. Reklamaci jsme řešili přímo s výrobcem, který zajistil její špičkovou opravu.
    toto absolutne neni pravda. at ti napisou, kde presne se v § 616 mluvi o NOVEM zbozi. nikde. je to totalni nonsens, vzdyt by to podle jejich argumentace znamenalo, ze bys tu bundu nesmel pul roku pouzivat, abys vubec mohl 616(3) uplatnit
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Takze uz mi odpovedeli
    Doporucuju jim poslat doporucenym dopisem vyzvu k uhrade castky na ucet, dat jim na to 5? dnu a potom rozeslat stiznosti na vsechny strany + podat na ne zalobu.

BTW: Vazne sem zvedav kde sebrali ze se to vztahuje na nepouzite zbozi.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Vliv
    283

Citace Původně odeslal Jezevec
    Doporucuju jim poslat doporucenym dopisem vyzvu k uhrade castky na ucet, dat jim na to 5? dnu a potom rozeslat stiznosti na vsechny strany + podat na ne zalobu.

BTW: Vazne sem zvedav kde sebrali ze se to vztahuje na nepouzite zbozi.
    tohle mi jeste poslali
    Pro úplnost přikládám:
    § 622
    (1) Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, a prodávající je povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo týká-li se vada jen součásti věci, výměnu součásti. Není-li takový postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit.
    (2) Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat.
    (3) Jde-li o jiné vady neodstranitelné a nepožaduje-li výměnu věci, má kupující právo na přiměřenou slevu z ceny věci nebo může od smlouvy odstoupit.

Věk
    45
    Vliv
    329

tohle mi jeste poslali
    Pro úplnost přikládám:
    § 622
    (1) Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, a prodávající je povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo týká-li se vada jen součásti věci, výměnu součásti. Není-li takový postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit.
    (2) Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat.
    (3) Jde-li o jiné vady neodstranitelné a nepožaduje-li výměnu věci, má kupující právo na přiměřenou slevu z ceny věci nebo může od smlouvy odstoupit.
    ani tady neni nic o tom, ze to musi byt nova, nepouzivana vec. navic, behem prvnich 6 mesicu od prevzeti veci se primarne pouzije institut rozporu se smlouvou dle 616, nikoliv "klasicka" reklamace dle 622

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání