Viem, o kúsok nižšie sa už rozoberajú MP3 prehrávače, ale mňa teraz zaujíma trocha vyššia trieda. Chcem niečo, na čo nahrajem minimálne 10-20 GB mp3. Nerád by som sa obemdzoval tým, že by som stále musel vyberať hudbu, ktorú chcem sebou brať na cestu, resp. rád by som využíval to zariadenie ako Mass Storage zariadenie s možnosťou použitia ako databanka pre digi foťák. Pozeral som si parametre, tieto zariadenia sa mi páčianajviac. Parametrovo najlepšie je na tom asi ten Zen Vision lebo má priamo slot na CF kartu, ale testy na cz/sk stránkach som zatial nenašiel, väčšinou len na M verziu. Pri tej som často čítal o tom, že nemá dobrý soft a má blbé ovládanie a väčšinou ho porovnávajú s iPOD-om, čo je podľa mňa iná trieda.
Potom tu je iAudio A2. Má pekný dizajn, veľký displej a možnosť pripojiť digitálny foťák priamo cez kábel (čo pre mňa nie je moc dobré, lebo D70-ka má pomalý USB radič, takže kopírovanie bude trvať minimálne 20 minút, ale čo už...). Je to pomerne novinka, najviac ma odrázda pomerne slabá výdrž batérie (do 10h/18h) a veľkosť/váha zariadenia a k tomu všetkému chýbajúce dialkové ovládanie. Ako veľké plus vidím podporu DivX, Xvid, atď. čo by sa mi z času na čas hodilo.
A nakoniec X5L. Páči sa mi jeho veľkosť, nižšia váha, výdrž batérie (do 35h), diaľkový ovládač s podsvietením, tiež možnosť pripojiť foťák, ale už tam nie je podpora filmov (len po prekonvertovaní) a ten displej sa mi tiež nepáči (môj mobil má väčší), aj keď písali na weboch že je kvalitný.
Viem, nie sú to zariadenia patriace do jednej kategórie a dosť ťazko za toho vyberá, hlavne keď každé má čo ponúknúť a priority sú vyrovnané (snať to video je na tom slabšie), ale kebyže niekto z vás mal v ruke niektoré z týchto zariadení a mal možnosť ich ohmatať, prípadne vie kde v Bratislave majú tieto hračky na predajni, tak skúste napísať. Vďaka.
Creative Zen Vision
COWON A2
COWON iAudio X5L