Ahoj přátelé.
Pokusím se nastínit můj problém, který mi už dvě noci vrtá hlavou.
Pokud to nepatří do této sekce, ale spíš do pamětí, tak se moderátorům omlouvám.
V pátek jsem se rozhoupal a přešel z 2x 512MB DDR400 Corsair Value CL2.5 na lepší 2x 1GB Corsair DDR500 XMS TwinX2048 4000-PT a od té doby mám problémy s mašinou. Na desce nForce4 ABIT AN8 Ultra jsem v biosu nastavil paměťi podle SPD, vydedukovalo to DDR400, CL3.0, 3-3-8 1T a napětí DDR jsem nastavil na 2.70V.
Když pustím MemTest86 v3.2, tak po 26min testování už na mě řve chybu. Po cca. 12hod. testování našel MemTest 98 chyb.
Mašina je +/- stabilní. V 3D Mark 06 se mi několikrát stalo, že v polovině testu zařval, že provedl neplatnou operaci a bude ukončen.
Procesor (A64 3500+) a VGA mi jede vše na default. Na desce poslední bios v2.0.
Nevěděl jsem jak dál a co zkoušet, tak jsem vzal paměti a šoupnul je k bráchovi do mašiny na desku nForce4 MSI K8N Neo4-FI s A64 3000+ Venice. Pustil MemTest86 v3.2 a zatím po cca. hodině testování bez jediné chyby.
Chtěl bych, aby mi někdo zkušenější mohl říct, jestli je chyba v pamětech nebo v nekompatibilitě desky s těmito paměti. Osobně podezírám desku.
Díky.