tak na zaplácnutí karty se to použít dá ne? ... venku máme podobně. v místnosti je opravdu tolik světla že by lampa nepomohla. když se ale kouknu pomístnosti, je tu "tma". takže je mi jasný že foťák musí zákonitě nastavit dlouhou dobu.... z toho vyplývá rozmázlá fotka.... teď mě tak napadlo že sem vlastně docela debíííl - ne že bych to nedokázal pochopit. to už sem věděl dřív, jenže za takovejchhle podmínek mě z dávnějších dob ani nenapadlo fotit něco v místnosti... je pravda že by mi tedy v tuhle chvíli stabilizátor pomohl, ale na fotce by stejně bylo poznat že to bylo focený v šeřejším prostředí, což je pro mý účely krajně nevhodný... takže:
1) stabilizátor může bejt super nepostradatelná věcička když musíš fotit v horších podmínkách
2) stejně je mi pro toto k ničemu protože i nerozmázlý fotky by pro mě byly špatný.

ten zoom to je pravda že se to při něm projeví víc ale větší zoom použiju jen někde venku, pravděpodobně zas při slušnym světle. z toho vyplývá že pro pracovnější a rodinný účely nemá stabilizace význam,
pro práci jako třeba fotograf, žurnalista...blablabla = nepostradatelný...
taky ste mi malinko nasadili brouka do hlavy a už sem koukal po Panasonic DMC-LZ3 s 6Xopt. zoomem a stabilizací (softwarovou), ale nakonec to stejně vyhrál Canon PS A520 bez... kvůli ceně, použití, nastavitelnosti...