Výsledky 1 až 25 z 37

Téma: Další vývoj v oblasti LOW-END

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    247

Standardní Re: Canon PS A700 (temer dokonaly kompakt dneska?)

to pit: ale.... když bude slušnej snímač, tak iso 200 bude ještě relativně ok, a tak rychlou závěrku že to udělá tmu zase netřeba. v ruce zase něco člověk udrží.... já jen to interpretuješ jako krajně důležitý. vůbec ne. a nebo jo ale až po tom co by ten foťák měl 2.5" displej, 1/1.8" snímač, malej šum a malou aberaci.... potom by už byl stabilizátor nejnutnějším doplňkem foťáku...
    Naposledy upravil crashpc; 28.04.2006 v 22:07.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Nikto tu nehovori o tom, ze je to krajne dolezite. Zalezi od tvojich preferencii.

Smiem sa spytat, kolko toho mas nafoteneho a cim fotis, ze tu hlasas take veci, ake hlasas? Pretoze podla mna trepes z brucha do luftu a tym padom cela tato OT debata nema zmysel... Skus niekedy fotit na nejakom dlhsom ohnisku (200/300mm+)... Tam ta nespasi ani iso400 (ktore na kompaktoch vyzera ako zemiakova kasa, ako tu uz niekto podotkol), ked potrebujes 1/200 resp. 1/300 sec na to, aby si nemal rozmazanu fotku

BTW, vlastnil som donedavna A95ku, ktora ten 1/1.8" snimac mala a na iso400 bola kvalita na zaplakanie...
    Naposledy upravil PiT; 28.04.2006 v 23:25.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Věk
    38
    Vliv
    247

ale ty víš že to neni jen o velikosti snímače.. tudy ne... u kompaků máš pravdu. šumí skoro každej, problém je v tom že ty levný komakty "s náhražkou stabilizace obrazu" si věci který potřebuju v pohodě daj. btw s kolika kompaktama se dá fotit na takový ohnisko? kdybych kupoval nekompakt, tak už je mi jedno o kolik tísíc dám víc. ono se to v tý ceně zkoro ztratí

čim sem fotil? ne že by toho bylo tolik ale už si to ani nepamatuju - canon PS A75, možná A95 a kdybys potřeboval ještě se zeptám na "stýčkův foťák kterej sem měl na měsíc pučenej" taky canon.... taky 2 nějaký horší olympusy, další kterej ti neřeknu ale zjistim, 2 zrcadlovky (analog) a hafo dalších shit foťáků. jedno mjučko.... prostě sem něco fotil a ještě sem stabilizaci nepotřeboval. pokud to byl nějakej shit foťák tak spíš defibrilátor abych z toho foťáku nechcípl na infarkt....

aha, takze ty si napriek tolkym "skusenostiam" nikdy nepocitil problem, ze mas mazle fotky, pretoze citlivost nestaci (taka ktora nesumi, u kompaktov vacsinou len najnizsia) ? Nikdy si nemal problem ze sa ti klepu ruky, alebo ze to je taka lachka krabicka, ze ani hlupy "3x" "zoom" si nepodrzal? (vacsinou 100-120mm ekv) Toto vsetko a este aj lave ruky riesi stabilizator (pravy, ci uz cipu alebo optiky, ziadny iso boost a podobne <>oviny). Mam ale pocit, ze kedze vsetko fotis tak na 2-3 MPix ak som to spravne pochopil, tak na tej rozplizlych obrazkoch shitoznym PP fotakov aj tak nic nevidis, aj sum sa ti v tom resample tak trochu "strati" takze si asi spokojny clovek s fekal kvality fotkami .
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Věk
    38
    Vliv
    247

Standardní Re: Další vývoj v oblasti LOW-END

jak se to veme. fekal rozmázlý fotky fakt nemusim jenže prostě co sem já zažil a kdy potřeboval, tak u rozumnějších foťáků s rozumnou automatikou se mi snímky nemažou, a přitom šum nevidim... taky nemam potřebu fotit v nějakejch hroznejch světelnejch podmínkách. kdybys vzal hodně zlý podmínky na který potřebuješ závěrku třeba 1s tak ti nepomůže ani stabilizátor. nepopírám jeho úžasnou funkci... ano, máš pravdu - nikdy sem žádný takový problém nepocítil. fotky sem zatim fotil někde mezi 2 a 4 mpx.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Hm, tak som si skusne pozicial moju staru A95ku.

Vonku je pod mrakom, prsi. V miestnosti (biele steny) je dostatok svetla na to, aby si nemusel zasvietit lampu/ziarivku.

Na dlhe ohnisko (3x zoom) 112mm ekv. a iso400 (!!!) dava automatika casy od 1/30 do 1/20. Aby si fotku bezpecne udrzal (dovolenkovy cvakac), potrebujes 1/100, z vlastnej skusenosti minimalne 1/60 alebo 1/80. Na iso50 a 100 dava automatika casy 1/8 (!!!).

Na kratke ohnisko (1x zoom = bez priblizenia) 38mm ekv. a iso400 (!!!) dava automatika casy okolo 1/40 az 1/50sec. Takze je to udrzatelne.

Iste vies, ako asi je iso400 vdaka sumu a nizkemu dynamickemu rozsahu (hlavne v tienoch) na kompaktoch (ne)pouzitelne
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Věk
    38
    Vliv
    247

tak na zaplácnutí karty se to použít dá ne? ... venku máme podobně. v místnosti je opravdu tolik světla že by lampa nepomohla. když se ale kouknu pomístnosti, je tu "tma". takže je mi jasný že foťák musí zákonitě nastavit dlouhou dobu.... z toho vyplývá rozmázlá fotka.... teď mě tak napadlo že sem vlastně docela debíííl - ne že bych to nedokázal pochopit. to už sem věděl dřív, jenže za takovejchhle podmínek mě z dávnějších dob ani nenapadlo fotit něco v místnosti... je pravda že by mi tedy v tuhle chvíli stabilizátor pomohl, ale na fotce by stejně bylo poznat že to bylo focený v šeřejším prostředí, což je pro mý účely krajně nevhodný... takže:
    1) stabilizátor může bejt super nepostradatelná věcička když musíš fotit v horších podmínkách
    2) stejně je mi pro toto k ničemu protože i nerozmázlý fotky by pro mě byly špatný.

ten zoom to je pravda že se to při něm projeví víc ale větší zoom použiju jen někde venku, pravděpodobně zas při slušnym světle. z toho vyplývá že pro pracovnější a rodinný účely nemá stabilizace význam,
    pro práci jako třeba fotograf, žurnalista...blablabla = nepostradatelný...
    taky ste mi malinko nasadili brouka do hlavy a už sem koukal po Panasonic DMC-LZ3 s 6Xopt. zoomem a stabilizací (softwarovou), ale nakonec to stejně vyhrál Canon PS A520 bez... kvůli ceně, použití, nastavitelnosti...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Delphi : komunikace pres RS-232
    Založil mudboy v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 21:37
  2. Kam dnes smeruje vyvoj 3d ozvucenia?
    Založil THX v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 10.09.2004, 17:31
  3. Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 12.06.2004, 09:23
  4. Help VISUAL DELPHI